Svaret på varför vi har världens högsta skatter

INRIKES. Noterad har svaret på varför vissa politiker och partier alltid har samma lösning på alla problem – nämligen höjda skatter. Detta trots att alla vet att under de så kallade rekordåren hade Sverige lägre eller samma skatter som omvärlden. 

22 thoughts on “Svaret på varför vi har världens högsta skatter

  • Varför skall vi bara äta 30% av barnens glass när skattetrycket är över 60%, vi måste vara realistiska när vi fostrar barnen.

   • På Pomperipossatiden kunde du snaska i dig hela glassen och sen plundra barnets sparbössa på ytterligare en slant för se i Monismanien finns det hur många procent som helst!

 1. Välfärdsnotan !
  Politikerlöner, hänsynslös okontrollerad mångkulturell massinvandring, skyhöga värlsberömda välfärdsbidrag åt alla arbetsföra som inte behagar arbeta, allt detta och mycket mer i paradiset Sverige kostar skattekronor.

 2. Svenskarna har inte fattat att en vanlig knegare betalar mer än hälften av lönen i skatt. Beskattning sker i olika steg för att det inte skall se så mycket ut. Så här ser beskattningen ut lite grovt tillyxat.

  Arbetsgivaren: 39 000 Kr / månad.
  Löntagaren får oskattat: 30 000
  Efter kommunalskatt: 20 000
  Efter moms: 17 000 (12 % på mat, 20 % på det mesta annat och skitmycket på alkohol och drivmedel)

  17000 / 39000 = 0,44 eller 44 %.

 3. Dagens politiker i regeringen har ingen ideologi men håller två uttryck högt, det första “utredning” och det andra vi “satsar.” En”utredning” tillsättes när de inte har en aaaning om vad att göra och “satsning” är ett antal miljoner som skall visa att nu ska det problem de ännu inte förstår lösas. Denna procedur kallas demokrati byggd på en stabil värdegrund.
  Gör nu inte misstaget att fråga en PK-politiker om deras värdegrunder för då tillsättes en rad utredningar vilket innebär att rika pensionerade politiker blir ännu rikare.

 4. Svenska modellen sägs ska utvecklas…….kanske dags att avveckla den?

  Underskotten växer i välfärden.

  “Fyra i högsta grad utmanande år väntar de politiska församlingar som vill styra landet efter valet. Den kommunala välfärden blir en arena där utmaningarna blir extra tydliga.

  Om det fortsätter som hittills saknas 62 miljarder kronor till mandatperiodens slut 2022, och det bara för en ekonomi i kommuner och landsting som precis klarar livhanken.

  Finansieringsgapet upp till en långsiktigt sund ekonomi är snarare 80 miljarder. Och det vid en balanserad normal konjunktur. Kraftigt ökande andel äldre och barn är största orsaken.

  – Vi kan inte fortsätta som i dag, så är det. Då ökar gapet mellan intäkterna och kostnaderna med ungefär 20 miljarder per år, säger Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

  Paralleller med 1990-talets stålbad för kommunsektorn blir oundvikliga.
  – På papperet är utmaningarna ännu större nu. Demografin ser betydligt tuffare ut än den gjorde då”, säger hon.

  https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/underskotten-vaxer-i-valfarden-20720

 5. Det är lätt att be andra betala hög skatt när man själv fuskar med den.
  Fd partiledare “arbetarpartiet” socialdemokraterna Mona Sahlin
  Varför tog man bort arbetarpartiet i partinamnet?

 6. Jo tack, det är häftigt att betala skatt. Det är som ett hugg i mellangärdet varje gång skatten betalas. Det mest perverterade är att om de okunniga “ekonomerna” kunde sitt gebit och uttaxerade efter Lasserkurvan så vore både skattesatsen lägre och skatteintäkterna högre.

  Ett räkneexempel; Vi vet att ungefär 2,2 miljoner har fått uppehållstillstånd det senaste dryga kvartsseklet. Om vi bara som exempel antar att hälften av dem är utomeuropéer. Norska SSB har räknat fram att var och en av dessa kostar norska skattebetalare netto motsvarande 4,5 miljoner svenska kronor. Det blir närmare 5 BILJONER kronor, fem tusen miljarder.

  Så med rätt politiker skulle vi ha lägre skatter, mer välfärd och skulle kunna hjälpa de mest behövande också.

  • Det finns någonstans en fantastiskt bra gemensam nämnare på musiken och klippet.
   Jag är tyvärr inte rätt person att finna det .

 7. Det är miljöpartisterna som som som är det stora problemet. Gör inte S som dessa vill så stöttar de inte längre sossarna. Lövin och Co tror att de skall rädde världen från global uppvärmning, kosta vad det kosta vill. Men om man betänker, att Sveriges bidrag till de globala utläppen av växthusgaser är futtiga 0,2 procent förstår man att miljönissarna är snett på det som vanligt. Gud bevare oss för dessa stollar.

 8. På så sätt så har nomenklaturan alla vinnande kort på hand, du och jag äger inget allt är i djävuvulens händer.
  Inferno !

 9. Vad blir kvar när sossarna tagit sitt? En hel del, kanske du med tycker, med viss rätta. Tänk om hela statsapparaten skulle skötas utan inblandning från S? En svindlande tanke, jag vet. Osäkert om M är ett bättre alternativ än S i vissa kommuner, det varierar nog. Ensamkommande afghaner i gymnasiet får bra mycket mer än 1000 kr i månaden, alldeles oavsett socioekonomisk bakgrund, de landar på runt 6000 kr, rättvist? Rösta rätt, rösta SD!

Kommentera