Vems ärenden går regeringen?

HATMEDIA. Efter att Expressen, DN och andra medier dragit igång en kampanj mot nätjättarna Google, Facebook med flera som Expressens chefredaktör Thomas Mattsson menar är omoraliska och som hjälper till att sprida en massa hat och annat skit på nätet så kallar regeringen kallar Google, Facebook och andra nätjättar till möte, detta på som det verkar order från Expressen. 

Ni ser själva vilka som styr regeringens mediepolitik. Från vänster Jeanette Gustafsdotter, vd för Tidningsutgivarna, Eva Burman, chefredaktör för Eskilstunakuriren, justitieminister Morgan Johansson (S) och Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen under dagens möte. Undrar om inte justitieministern är för kort i rocken för denna fråga som inte handlar om demokrati, yttrandefrihet eller näthat utan om annonsintäkter.

På mötet kommer justitieminister Morgan Johansson, S, att kräva att de snabbare tar bort olagligt innehåll från sina plattformar, rapporterar Expressen redan nu trots att mötet mellan regeringen och nätjättarna ska ske först den 13 april. 

Justitieminister Morgan Johansson, S, anser att det måste bli lättare att nå företagen om man har klagomål på innehållet. – Det är positivt att regeringen tar allvarligt på de uppenbara problem som finns på nätjättarnas plattformar, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

-Pettersson säger att det ligger säkert en hel del i kritiken mot Google, Facebook och de andra men Expressen med flera är inte ett dugg bättre. Sanningen är att nätjättarna tar annonsintäkter från de etablerade medierna och att inte Morgan Johansson inser det tyder på vissa brister i den intellektuella kapaciteten.

Är det någon som ska ta det lugnt med att anklaga andra för att sprida våld, hat, hot, nazism, sexism, rasism, mord, död, våld, katastrofer och olyckor när de jagar klick och intäkter i andras olycka så är det Expressen.

Några få exempel…

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

13 thoughts on “Vems ärenden går regeringen?

 1. Jag tycker folk skall få hata ifred, ha sitt hat ifred och kunna uttrycka sitt hat ifred.
  Det är enligt mig en ren säkerhetsfråga, blir det s.k. hatet för stort och hela tiden måste tryckas ner blir det en mycket farlig bomb när det hela briserar. Och det briserar när trycket blir för stort! Till slut!
  Om makthavarna tror att det går att få bort olika känslor i samhället genom att bara titta bort – ser man det inte så finns det inte – så har de fel.
  Jag har inte sett direkt hattutryck själv men förstår att språkbruket kan vara rätt så rått med mycket könsord bl.a. I så fall har den nuvarande skolan verkligen misslyckats som inte har lärt eleverna att uttrycka obehagliga och förbjudna känslor på ett språkligt anständigt sätt.

  • Hat bottnar i någonting uppstår ju inte utan anledning, om Sverige hade riktiga demokratiska politiker som lyssnade på folkets åsikter så skulle mycket av dagens eskalerande våld och hat kunna undvikas !
   På den tiden när Sverige var ett homogent tryggt icke mångkulturellt kristet land så fanns inte dagens hat och våld vilket man vet om man upplevt detta Sverige men när man ställer denna fråga till dagens politiska partier om Sverige då och nu så blir det aldrig något svar vilket ju inte är förvånande när man vet hur dagens verklighet ser ut i den politiska sandlådan.

 2. Vänsterkrafter för att SD skall bort från Facebook.
  Vänsterns nätverket Skiftet har fått en lång Debattartikel
  publicerad i Expressen.
  Tidningen pressenterar Skiftet som ett “demokratinätverk”.

  “Låt inte Facebook vinna valet åt Jimmie Åkesson”

  Att Facebook och Google ‘ser över’ sina algoritmer är inte bra nog”, poängterar Ann Westberg och Robert Englund.

  Det är hög tid att vi kräver att plattformsjättarna fredar det politiska samtalet från deras vinstintressen, skriver Anna Westberg och Robert Englund från vänsternätverket Skiftet.

  https://www.expressen.se/debatt/lat-inte-facebook-vinna-valet-at-jimmie-akesson

  Nyheter Idag:

  “Nya kravet i Expressen:
  Blockera Sverigedemokraterna från Facebook”

  https://nyheteridag.se/nya-kravet-i-expressen-blockera-sverigedemokraterna-fran-facebook/

  Tidningar gör från sitt håll vad de förmår i sin makt att stänga SD ute.
  Den SD “vänliga” Aftonbladet har meddelat att SD inte får lov att annonsera i tidningen under årets valrörelse.
  Samma beslut har en rad andra tidningar deklarerat i tidigare valrörelser.
  DN och Göteborgsposten har stängt ut SD.
  På gr. av att de inte fick använda ordet “invandring”.
  På Tunnelbanan samt Busshållplatser får heller inte SD
  sätta upp affischer.

 3. Bilden av “de fyra korrekta” har en inbyggd comic i sig… 🙂
  Den t,h, på bilden verkar vara en jätte…Nu hör det till saken,att allt är som bekant relativt,då den t.v. om honom tillhör de,som i Deutschland kallas “kleinwuchen” !! Vad betr. de andra två kvinnliga skönheterna,vet jag inte hur de lyckats avancera till sina höga poster.Dock har jag mina aningar när man beskådar gruppen !

 4. Irans agent är Stadsråd (hur skulle annars 38 000 ensamkommande vuxna bedragare helt utan asylskäl kunna kosta 60 000kr per månad per person)

 5. Expressens världsbild skrämmer mig. De är inte ensamma, det skrämmer mig än mer. Att en elitistisk minoritet får bestämma att majoriteten svenskar ska hålla käften gör mig inte bara skrämd, det gör mig fly förbannad. Ge fan i Google!

 6. Man kan ju inte blanda in Google i detta.Det är ju ingen mediaplattform.Det är en sökmotor som visar den sökande vad som har skrivits.Om dom hittar “hat” på Google så är det en annan media som har skrivit det. T.ex Expressen.

Kommentera