Polisavhoppen fortsätter att öka

POLISEN. Polisavhoppen i Sverige fortsätter att öka, rapporterar DN bakom betalvägg så det blir ingen länk, som har räknat på personalförändringar inom polisen. Förra året slutade tre procent av poliserna som var yngre än 64 år. Det är mer än en fördubbling jämfört med avhoppen 2013.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz menar att läget är allvarligt. – Vi vet att det är en akut polisbrist i Sverige i dag, och att det är nödvändigt att vi får fler poliser och får tillbaka de som har som har slutat, att vi får behålla de vi har, och att vi också kan fylla platserna på polisutbildningen, säger Nitz.

För att det ska hända, säger Lena Nitz, är det nödvändigt att poliser får en bättre arbetsmiljö och lön, samt att yrket får en högre status. – Det finns inga genvägar. Det här är åtgärder som måste vidtas direkt, säger Nitz.

-Pettersson pratade med en polis som slutade i förtid igår. Han var inte så glad, exempelvis så anställer polisen i Nyköping civila utredare, de får tre månaders utbildning och högre lön än erfarna polismän…och polisledningen fattar inte varför de erfarna slutar!!!???

Kanske dags att börja städa högst upp.

För övrigt är det inte för få poliser. Antalet är dimensionerat för svenska kriminella och inte Mellanösterns. Det är för många kriminella…

9 thoughts on “Polisavhoppen fortsätter att öka

  1. Den svenska polisen är värdelös ändå. Vi behöver inga poliser. Skaffa egna vapen och röj upp.

  2. Kent det handlar inte om polisutbildningen utan om civilpersoner med akademiskutbildning.

  3. Att jobba som Polis är väl allt för ofta som om sopåkarna samlar skräpet på morgonen men häller ut detsamma på gatan igen straxt före skiftets slut.
    Ingen har väl satsat på Åklagarmyndigheten, det ligger i sakens natur att två myndigheter inte kan samarbeta och ministern kan inte lägga sig i, han Morgan kan bli beskylld för ministerstyre. Det får gå som det går, en GD är inte lätt att bli av med därför fortsätter de ofta och förstör myndighet efter myndighet. Vem kan jag syfta på, ja säg det.

  4. Numera så är det akademiker som gäller. Okänt om det är
    HR/ K.Möller eller RPS som beslutat om detta…😳

  5. Vad har hederliga infödda svenskar för nytta av en politskt korrekt bakbunden och totalt icke respektingivande poliskår utan befogenheter som dagens helt respektkösa kriminella parasiterna bara hånskrattar åt ?
    Ingen nytta alls, lägg ner dagens svenska patetiska poliskår bara låta framtidens mångkulturella pensionsräddare fortsätta att styra och ställa i samhället eftersom det ändå är kört för Folkhemmet efter nästan 40 år av helt okontrollerad massinvandring och med 8 partier V till SD i riksdagen med verklighetsfrämmande välgödda politiker som bara pratar och pratar utan någon verkstad.

  6. Det blir en delikat historia för politikerna att försöka rätta till vad de själva är skuld till.
    Men de diskuterar helst klimatet.
    Mitt i valrörelsen tänker SVT nyheter älta klimatet.
    Ju mer klimatforskarna diskuterar uppvärmning, måste vi skotta mera snö.

    • Politik är egentligen bara att politikerna får nytt mandat att ”rätta till” effekterna av vad de själva ställt till med.

  7. Det är klart polisen försvinner. Om jag skulle jobba som polis i Sverige, så skulle jag ha minium 100.000 kronor i månaden i lønn. Det är minimum, efter skatt. Man risikerar inte livet varje dag i kamp med araber och afrikaner för småpengar.

Kommentera