Svenska skolan i fortsatt bottenläge


En ny rapport visar att Sverige tillhör de länder som klarar att utbilda invandrade elever allra sämst.

Pisaproven visar att gapet mellan inrikes- och utrikesfödda elever är större än i merparten av OECD:s medlemsländer.I den övervägande majoriteten av OECD:s medlemsländer visar invandrade elever upp ett betydligt sämre resultat än de inrikesfödda. I Sverige är dock gapet större än i de flesta. I OECD och även EU hamnar 40 procent av de invandrade eleverna i kategorin lågpresterande. I Sverige är siffran 60 procent.

Däremot framhåller rapporten att invandrade elever är mer studiemotiverade än de inrikesfödda. Man måste dock ifrågasätta den sammanställningen eftersom den bygger på vad eleverna själva sagt. Låter det som en seriös studie med tanke på att exempelvis afghaner utan asylskäl ska få stanna i Sverige om de kan påvisa att de ämnar studera?

Min högst personliga åsikt om denna studie är att svensk asylpolitik är den stora boven. Majoriteten av de som anländer till Sverige, anländer från länder där utbildningsnivån är låg. Det är väl heller ingen hemlighet att antalet lärare i svenska skolor är dåligt synkad med antalet elever som kommer i tiotusental från länder utanför Europa.

SvD


4 responses to “Svenska skolan i fortsatt bottenläge

 • ladulaas

  Efter kriget fattades beslut om att minska befolkningens faktakunskaper. I stället fick skolan som huvuduppgift att vara en förvarings- och indoktrineringsanstalt. Det individuella kunskapsinhämtadet har successivt ersatts med marxistiskt flum och feministiskt genustrams.

  Ingenting är mera efterlängtat för politiker och andra makthavare, än en korkad och okunnig befolkning. En sådan kan man leda vart man vill.

  För 30 år sedan var halva den svenska befolkningen negativ till invandringen. Den siffran är idag helt oförändrad, trots att samhället glider allt mer ned i kaos och anarki.

  Att svenska skolelever blir allt okunnigare är ingen tillfällighet. Det följer den stora planen.

  Gilla

 • Grune

  Svenska skolan var förträfflig innan politikerna som tydligen aldrig gått i skolan lade sig i skolarbetet.
  Jag undrar om det faktum att man måste vara snudd på professor i geografi för att få köra truck gör att många som går ut ur gymnasiet i dag är dummare än när dom började i förskolan.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vem är förvånad över denna eviga svenska skolföljetong förutom 7 klövern och det övriga hycklande välgödda verklighetsfrämmande etablissemanget ?

  Gilla

 • ossie

  Med en sån totalt inkompetent utbildningsminister som Frigoliten så kan det ju inte bli annorlunda.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: