Stäng

Kris hos polisen – ordningsvakter ska sköta deras arbete

BROTTSLIGHET. Det påstås råda en enorm polisbrist i Stockholm, detta trots 7000 anställda poliser och ett huvudkontor med tusentals femhjulsåkare. För att lösa problemet vill Stockholms stad nu anlita kommunala ordningsvakter som ska patrullera och gripa personer som begår brott – i hela staden, även i särskilt utsatta områden som Rinkeby.

Polistätheten i Stockholm vissa arbetspass är så låg som två poliser per 100 000 invånare. Poliserna hinner inte med alla inkommande larm – och hälften av anmälningar om bostadsinbrott får vänta på en polis, ibland i upp till två dagar.

Nu sjösätter Stockholms stad en krisplan som går ut på att ge kommunala ordningsvakter utökade befogenheter så att de kan arbeta i hela huvudstaden. En ansökan har skickats in till polisen.

– Om det här beviljas så återgår vi till en kommunal poliskår. Men de får bara två veckors utbildning och högre lön än oss, säger en polis som vill vara anonym.

 

 

Polisen har erkänt att de har misslyckats med att få ut fler poliser närmare medborgarna och att det ska vara någonting som påverkar tryggheten negativt. Enligt siffror från Brottsförebyggande rådet är en tredjedel av invånarna i Sverige oroliga över den ökande brottsligheten. Enligt uppgifter så ska polistätheten i just Stockholm under vissa arbetspass vara två poliser per 100 000 invånare och därför tror stadens styrande politiker att den nya satsningen med ordningsvakter som gör polisens jobb är positivt då ”uniformerade personers närvaro påverkar graden av trygghet”.

”Nyttan av ordningsvakter utöver polisiär närvaro är av yttersta vikt”, skriver kommunen i sin ansökan till polismyndigheten.

De kommunala ordningsvakterna kommer bland annat patrullera i ett område efter en skjutning, dagarna efter att polisen lämnat. Men ordningsvakterna ska även synas ute för att försöka förhindra öppen droghandel samt ha en ”kontaktskapande dialog”. Likt polisen kommer de att tjänstgöra i patruller om två, bära uniform och kroppskamera.

Mer på Expressen…

-Pettersson menar att det inte finns någon polisbrist i Stockholm. Om vi fördelar landet 20.000 poliser jämt så blir det en polis på 500 invånare. Räknar vi med 2 miljoner invånare i Stor-Stockholm så gör det 4.000 poliser och i Stockholm arbetar 7.000. Något är fel!

Problemen är flera men det största är att Sveriges poliskår och lagar är anpassade för svenska kriminella och inte för Mellanösterns…

14 reaktioner på “Kris hos polisen – ordningsvakter ska sköta deras arbete

 1. Inte bara Rinkeby och andra dylika Ghetto borde bevakas.Hur står det till i Riksdagshuset ? Hur många Sarkozy sitter där och mottager mutor ?
  Den f.d. presidenten och horbocken Sarkozy hämtades idag av polisen misstänkt för att för 11 år sedan mottagit 50 miljoner Euro,av Libyens Khadaffi.
  Nästan värre för Le Monde,att tvingas publicera en sådan händelse,än om DN och Svenskan skulle skriva sanningen kring ”stridshingsten” Reinfeldt !
  På bilden från samma Pariserblad den nu i häkte sittande Sarkozy:
  http://img.lemde.fr/2018/03/20/0/0/4506/3543/534/0/60/0/88be43e_12286-cn5r9n.eqshh.JPG

 2. Den uppgjorda planen följs till punkt och pricka. Sverige skall bli en diktatur – och inte bara Sverige, hela västvärlden går åt samma håll. Titta på USA idag, så ser ni vart vi är på väg.

  Polisens uttalade tafflighet, i kombination med importerade huliganer, skall leda till kaos. Svenskarna skall då börja ropa på inrättande av ett ”Homeland Security” – en milis – och på extrem övervakning av hela befolkningen. Den fascistiska polisstaten kommer då som den efterlängtade garanten för ordningens återställande.

  Ordo-ab-chao (Ordning ur kaos) är Frimurarnas valspråk. Enkelt uttryckt: Ordna så att samhället störtas i kaos och anarki, så blir vilken form av ordning (läs: diktatur) som helst efterfrågad.

  Det ’våra’ politiker jobbar intensivt för – efter sina egna patetiska förutsättningar – är att skapa kaos. De har jobbat för det i 50 år. Kvaliteten på politikerna är i fritt fall, numera så består politikerkåren näst intill av utvecklingsstörda, men även dessa dumskallar vet att gå den dolda maktens ärenden.

 3. Hhhhmmmm ??
  Hette han inte Eliasson, den där som sänkte två andra myndigheter. Det var väl denna han lämnade för bara en liten stund sen.
  Gamla ordspråket stämmer: Råttorna lämnar det sjunkande skeppet först

 4. swedengoodbye: passa på att sök tjänst hos polisen. De behöver anställa runt 1 000 civilanställda.

  1. Du bör vara svart,kvinna,hbtq,muslim,trans,hen, om du ska ha en changs att bli antagen.

 5. J*va polis alltså. De gnäller och gnäller, gör något vettigt för h*lvete. Ut på gator och torg, syns bland folket.

  Var en del av folket, ni är ju trots allt folkets polis. Jaga buset, grip busarna typ så som polisen gjorde förr. Idag struntar man i buset av någon märklig anledning.

  Inte ens då busarna spränger polisstationer, attackerar dem med vapen eller på många ställen håller dem utanför ”sina städer” så händer det något.

  Om buset förändras måste polisen förändras.

 6. En som är polis talade redan om i början av -90 talet att de var strängt hållna uppifrån.
  De fick inte och kunde arbeta som de själva ville och ta hand om buset för alla förhållningsorder.
  En gammal bärgare talade om att han fick åka och hämta en polisbil.
  Polisbilen hade fått däcken sönderskurna.
  Fast poliserna fanns en bit ifrån och såg förövarna göra dådet så ingrep
  inte poliserna och gjorde något.
  Vilka signaler visar inte det till slynglarna månne.

  Faktum är att av alla dessa runt 20.000 poliser så arbetar inte samtliga
  i yttretjänst med ordning.
  Det finns poliser även med andra arbetsuppgifter.
  Många har även innertjänst.
  Kriminalarna med span och Tekniker samt utredningsmän.
  Sjöpolisen som är ute till sjöss.
  Trafikenheten av de som finns kvar.
  M.fl.
  Med den nya organisationen och hopslagningen var en ren katastrof.
  Nu slås stationerna på glesbygden igen och personalen utgår från huvudstationen i stor städerna.
  De har antingen att glesbygdsstationen är helt stängd eller
  öppen några timmar en/ dag i veckan.
  Eller ambulerande husbil som kommer och är kontor..
  Framkörningen blir istället då runt 60 – 70 min. i framkörningstid.
  När det är helt tomt på poliser ute i glesbygden.
  Samt poliserna ute i bygden hade även lokalkännedom.

  I Östergötland 2016 och då i Linköping fattades det ca. 40 utredande poliser.
  Inte har det blivet bättre med vad som sker och händer i landet.

  ”Chefsåklagarna slår larm om polisbrist”

  Bristen på poliser i Östergötland är skriande – och polisledningen har agerat för sent. Det menar länets två chefsåklagare, Pär Andersson i Linköping och Torsten Angervåg i Norrköping. Nu slår de larm.

  – Det har pratats om att vi är på väg mot en systemkollaps. Jag skulle vilja påstå att det här är första tecknet på det, säger Pär Andersson, chefsåklagare vid åklagarkammaren i Linköping.

  – Jag är bekymrad. Polisen har för bristande utredningsresurser, säger Torsten Angervåg, chefsåklagare vid åklagarkammaren i Norrköping.

  Enligt Pär Andersson saknas det för närvarande cirka 40 utredande poliser.

  – Och då pratar vi om Linköping och vissa regionala funktioner som bedrägerienheten. Det är med nöd och näppe vi klarar av att hantera ärenden där det sitter frihetsberövade.

  Allvarliga brott – som till exempel vissa våldtäkter och övergrepp mot barn – blir inte utredda inom rimlig tid.

  – Ärenden blir liggande utan att några utredningsåtgärder vidtas, säger Pär Andersson och fortsätter:

  – Det är förödande för rättssäkerheten, dels för utsatta brottsoffer och dels för misstänkta som får leva med misstanken utan att något händer.

  – Vi ser att vissa utredningar som gäller relationsvåld och övergrepp mot barn läggs åt sidan av resursskäl.

  Såväl Pär Andersson som Torsten Angervåg menar att den svenska polisen inte är rustad för att möta de ökade belastningar som flyktingkrisen och det ökade terrorhotet har inneburit och anser att det saknas framförhållning.

  – Man måste skjuta till resurser till polisen så att man klarar rättssäkerheten och upprätthållandet av rättsstaten. Det är vad det handlar om, säger Pär Andersson.
  http://www.corren.se/nyheter/linkoping/chefsaklagarna-slar-larm-om-polisbrist-om4235352.aspx

 7. Sveriges regering har slösat bort, det kanske mest värdefulla vi har i vårt fosterland; Våra Hjältar, våra poliser, de som brinner för att skydda och hjälpa oss, som inte kan, eller får skydda oss själva.

  (Medborgargarden är ju förbjudet!)

  Företag i vårt land inser mer och mer att dessa fantastiska människor,
  våra poliser, är den bästa arbetskraft som finns. Exempelvis är poliser, som arbetsledare och chefer överlägset bäst.
  (uttalandet är grundat på erfarenhet i verkligheten)

  Vi kan själva hjälpa våra poliser med t.ex: ”Grannsamverkan mot brott”!
  Vi kan visa dem vår uppskattning och inte ”hacka” på dem för att de inte hinner med att röja upp i de olika träsken.

  ”No-go zoonerna” kan vi inte påverka. Det är områden som redan är ockuperade av främmande makt.
  Enda lösning på denna ockupation är att vår krigsmakt går in och tar tillbaka dessa ockuperade områden. => Undantagstillstånd!

  ”Håll Sverige rent!”

  Till sist, och viktigaste åtgärden: Rösta in Jimmi Åkesson som statsminister!

 8. Ordningsvakter, hjälper inte högre löner att skapa fler svenska korvgrillande dialogpoliser med armband ?

 9. Börje, Carlsson som är polis skriver i ” magasinetparagraf.se” den 16 mars, ” Varför utsätts aldrig polisverksamheten för en ordentlig utredning och analys”. Det undrar nog det allra flesta…

  1. Ska ni organisera om er igen,sluuta nu med barnsligheterna,gör erat jobb föör faan,VÄGRA ARMBAND OCH KORVGRILLNING

Kommentera

%d bloggare gillar detta: