Stäng

Hovrättspresident vill att hatmedia ska styra på nätet

MEDIA. Det är märkliga tider. Pettersson blev dömd för förtal för något år sedan när jag skrev sanningen och publicerade offentliga handlingar! Dessutom nekades jag prövningstillstånd vid hovrätten. Läs HÄR. 

Sedan har vi pressetiken som gäller ibland och när det passar medierna. Martin Timell och Lasse Kronér med flera hängs ut och får löpa gatlopp, misstänkta men ej dömda. Däremot är det tyst som i graven om att den ”svenske komikern” Soran Ismail är misstänkt för dubbla våldtäkter och har ställt in kvällens uppträdande.
Pressens publicitets- och yrkesregler formulerades i början av 1900-talet. Ungefär samma regler gäller än idag, men på 1920-talet identifierades 90 procent av brottslingar och så gällde till mitten på 1980-talet då 90 procent av brottslingarna anonymiserades. Vad som började hända på 80-talet kan ni fundera på.
Nåväl, i och med tillkomsten av alternativa medier är namnpubliceringen återigen nästan lika vanlig som på 1920-talet. Det mesta i livet går igen. Inte bara modet.
Så om inte det skulle vara nog har företag och organisationer infört en policy som verkar följa det gängse modet av åsikter.
Petterssons blev avständat från Facebook för att vi brutit mot deras communityregler där det står att man får använda Facebook för att utmana åsikter, traditioner och tillvägagångssätt.
Fast dessa utmaningar får ej användas när det gäller ras, etnicitet, nationell härkomst, religiös åskådning, sexuell läggning, kön eller könsidentitet, eller allvarliga funktionsnedsättningar eller sjukdomar.
Vad är det kvar att utmana? Mängden socker i maten eller? 
Sanningen verkar vara att tillhör man den så kallade vänstern, som lierat sig med det mest högerextrema som finns, islam, då går det bra att skriva vad som helst.
Visst var de lättare förr. Då var en nazist någon som gillade en liten gubbe med mustasch och heilade under en hakkorsflagga.
Idag är man nazist för att man protesterar mot den tilltagande brottsligheten och invandringspolitiken med fredliga och demokratiska medel, i varje fall enligt kommunisterna som blev rumsrena när de tog bort ett K i namnet och döpte om sig till vänstern. Märkliga tider som sagt.
Varför är Petterssons avstängda på Facebook men inte det här gänget? 
Varför gäller inte grundlagen om yttrandefrihet och FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna?  

Vi måste kämpa för åsikts och yttrandefrihet, precis som det står i vår grundlag och i FN:s deklaration för de mänskliga rättigheterna.

Sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter med flera har formulerat sina egna regler som man måste godkänna för att få använda. Likadant är det med myndigheter, vissa företag och de flesta etablerade medierna. Det är farligt, sådana riktlinjer kan och begränsar yttrandefriheten godtyckligt efter den tidsanda som för tillfället råder. 

-Pettersson undrar vad Fredrik Wersäll, hovrättspresident i Svea hovrätt menar? Ska Aftonbladet och Expressens så kallade pressetik gälla? Den ”etik” som tillåter att Timell och Kronér hängs ut men inte Soran Ismail och Özz Nujen.

Sanningen är att pressens publicitetsreglerna enbart är till för att media själva ska kunna bestämma när det är aktuellt med bild- och namnpublicering eller mörkläggning. Även om i truten välsmorda herrar och damer i medieeliten försöker lura i folk att reglerna är till för fromma för den allmänhet som råkar i trångmål. Det är ju ett lika idiotiskt system som att en biltjuv själv skulle få bestämma hur reglerna/ lagen ska se ut för just en biltjuv.

Är det rimligt att DN, AB och Expressen ska bestämma vad vi ska skriva på nätet?

 

12 reaktioner på “Hovrättspresident vill att hatmedia ska styra på nätet

 1. En bra artikel är skriven på Ledarsidorna om nedstängningarna som råder.
  Som är väl värd att läsa.
  Ledarsidorna vill dessutom kunna byta plattform för att bli oberoende av aktörer som Youtube och Google

  Artikeln börjar med:

  ”Hatet på internet och en mix av nervösa ägare samt ängsliga politiker – det blir inte bättre än så här”

  Beslutet att stänga ned Granskning Sverige togs inte av en domstol utan av anonyma individer på Google. Om kommersiella överväganden får forma det offentliga samtalet går vi en mörk framtid till mötes, skriver Jonathan Lundqvist journalist och avgående ordförande för Reportrar utan gränser på DN Kultur. Det är sannolikt en korrekt bedömning. Samtidigt är dessa medieföretag nervösa marknadsaktörer. Såväl Youtube, som ägs av Google, som Facebook reagerar snabbt och nervöst när massanmälningar av kommentarer eller inlägg kommer in. Lika anonyma som de som sedan fattar avstängningsbeslut.

  Ledarsidorna.se Youtubekanal har drabbats av det fenomenet. Det kanske mest iögonfallande var råmaterialet till ett annat program. En intervju med den israeliske transportministern Ayoub Kara, drus, som anmäldes som olämpligt innehåll ett hundratal gånger trots att endast två personer sett klippet. Hur 98 personer kan tillåtas anmäla något som olämpligt, trots att de inte sett det, och därmed hindra alla reklamintäkter för ett obearbetat råmaterial är en fråga som bör kunna ställas till dessa marknadsaktörer.

  Sedan de anonyma massanmälningarna fick effekt är Ledarsidorna.se reklamintäkter reducerade till i praktiken någon eller några hundralappar per månad från kanalen som helhet. Beslut som inte har kunnat överklagas i juridisk mening i någon form. Google och Facebooks användarvillkor ägs av dem själva och deras intresse av att svara på tilltal är i allt väsentligt ljumt.

  Lika nervöst har det varit kring riksdagsledamoten Staffan Danielsson, riksdagskandidaten Ann Heberlein, nationalekonomen Tino Sanandaji och författaren Katerina Janousch som alla fått se sig avstängda från sociala medier kortare eller längre tidsperioder utan att kunna ta kontakt med den domstol, eller de personer, som beslutat om avstängning.

  https://ledarsidorna.se/2018/03/hatet-pa-internet-och-en-mix-av-nervosa-agare-samt-angsliga-politiker-det-blir-inte-battre-an-sa-har/

 2. Varför skall någon besvära sig med Facebook, Instagram eller Twitter?
  Vi som vill Sverige väl och att landet skall vända tillbaka till vad vi var före adelsmannens tid på 60-talet behöver inte de tre ovan nämnda företeelserna.

 3. Hovrättspresidenten sitter antagligen med näsan i lagböckerna när han inte sover, verkligheten har han uppenbarligen ingen koll på, för då borde han märka att de två största bluffarna i Sverige är ”pressetiska regler” och ”ansvarig utgivare” , borde heta oansvarig utgivare, för att få rätt mot en ansvarig utgivare i Sverige måste man ha en mycket tjock privat plånbok kan bli en enorm kostnad om man förlorar, vilket Bonnier och Schibsted och de olika mediahusen har. Skulle t.ex. vilja fråga hovrättsp. vad de pressetiska reglerna säger om att publicera privata mail som man på oklart sätt kommit över som en viss kvällstidning gjorde, det är som att plundra snigelpostlådan och sedan publicera innehållet.

 4. Ni vet det där uttrycket ”tänk om”, (nu menar jag inte att någon skall tänka om) ,för det är tydligen omöjligt.
  USA har nu och ännu så länge en president som tänker i första hand på SITT FOLK.
  Det kunde ha blivit den här som i första hand tänker på sig själv, utan support betald av skattebetalarna, så hade det blivit ”åka av”.

 5. Nu tror jag mig med säkerhet ha funnit ut varför STATS-TV ,och andra PK-organ tittar in hos Pettersson.
  Mina rader från igår över Terrorist-attacken i Wien finns idag åter på text-tv.(sid 148) Återigen något förbättrad sedan deras första.Fortfarande kallas dock terroristen ”26-årig man” ,och man utelämnar på nytt att det var en islamist från Egypten.
  https://petterssonsblogg.se/2018/03/12/sju-unga-man-drogar-och-gruppvaldtar-en-kvinna-enligt-svt-ar-mannen-offren/#comment-495789

 6. Paniken är total inom hela nomeklaturan.
  Det märks på att alla driver på ministrar andra politiker, journalister, jurister, tjänstemän på statlig nivå och naturligtvis alla vänsteraktivister för att få till stånd censurlagar.

 7. Kjell Böhlin talar om ut om media.

  Kjelles inledning visar hur skrämmande media beter sig.

  ”Är media så snälla som dom vill framstå ?”

  ”Expressen och DN kör ett drev emot Granskning Sverige, där påtalas det om att det ska ha förekommit hot, hat och trakasserier, låt oss ta en funderare på vart sanningen ligger….”

 8. ”Hovrättspresident” jo jo , fina titlar omger dom sig med?
  ” Frustrerande att man kan bli uthängd”, men att vanliga privatpersoner blir uthängda i Medierna det är tydligen inget som stör en HOVRÄTTSPRESIDENT?

 9. Med risk för att bli tjatig, varför köper folk tidningar som tydligt
  jobbar mot dem?? Själv köper jag ingen tidning, och böcker
  som har någon som helst koppling till ett Bonnier företag
  ratas Alltid?

  1. Köper jag böcker idag är det på secondhand – butiker. En enda ny bok har jag köpt, innan jul, direkt av författaren och utgivet på litet förlag.

 10. Fredrik Wersäll blir hovmarskalk i höst! Personligen tycker jag att han saknar ”värdegrund” för det. Han är också en av de ledande personerna i Hilda & Ruben (var får de alla idiotiska namn ifrån?) https://ledarsidorna.se/2016/09/hilda-ruben-sant/ och borde tillsammans med övriga femtekolonnare få yrkesförbud på livstid.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: