Stäng

”Flykting” fick fängelse av SD för anlagd brand på hem

INVANDRING. Sent på kvällen den 16 december larmades räddningstjänst och polis till en brand på Köpenhamnsvägen i Malmö. Det visade sig att en 18-åring på ett HVB-hem hade tänt eld.

Nu döms mannen till fängelse i 1,5 år för mordbrand. 18-åringen ska ha anlagt en brand genom att hälla tändvätska på en soffa och kläder som låg där.Branden bedömdes av åklagaren som grov eftersom den lätt kunde ha spridit sig och därmed inneburit en fara för andras liv.

Tonåringen hade sökt asyl i Sverige. Men strax innan fått avslag. Hemmet består av en tegelbyggnad i tre plan och en tillbyggnad. Enligt räddningstjänsten fanns en stor spridningsrisk till övriga delar av byggnaden.

Mannen döms till 1,5 år i fängelse, utvisning i 10 år och att betala ett skadestånd med 10 000 kronor till Malmö kommun. Två av nämndemännen uttryckte skiljaktig mening och ansåg att brottet skulle rubriceras som grovt. Detta eftersom det fanns en fara för flera andra personer. Och risk för att byggnaden värderad till 30 miljoner skulle förstöras.

-Pettersson konstaterar att den vänsterextrema tidningen Aktuellt Fokus tycker synd om ”flyktingen” och skyller på de Sverigedemokratiska nämndemännen.

Sanningen är att den afghanske medborgaren Mahdi Shojaie, född 1999, inte är någon flykting eftersom han fått sin sak prövad och saknar flyktingskäl.

Aktuellt Fokus och andra medier blåljuger. Afghanen dömdes inte för att ha försökt elda upp sig själv utan för att ha tänt eld på en soffa. Två av nämndemännen är visserligen tillsatta av SD, men domstolen är överens om att döma för mordbrand och att utvisa afghanen. Den tredje nämndemannen är vänsterpartist och är alltså enig med SD-nämndemännen om domen.

SD-nämndemännen är skiljaktiga på så sätt att de vill döma för grov mordbrand istället för mordbrand eftersom afghanen riskerade sitt eget och andras liv samt en byggnad värderad 30 miljoner. Det skall till en ”arbetartidning” som Aktuellt Fokus för att kritisera en sådan dom…

Malmö Tingsrätt Mål nr: B 11416-17

Sandor har tidigare skrivit en insändare om hur ”flyktingarna” kommit i och journalistiken runt detta.

11 reaktioner på “”Flykting” fick fängelse av SD för anlagd brand på hem

 1. Flyktingar av detta slag borde återsändas till ursprungsorten med första bästa lägenhet.. Att offra pengar på fängsligt förvar i Sverige är bara slöseri med pengar. Eventuella släktingar, äsom tagit sig hit kan sändas tillbaka i samma transport.

 2. Ett utmärkt exempel på ”fake news” är vad Aktuellt Fokus skriver. Att undanhålla fakta är just felaktiga nyheter, men mycket ofta förekommande nu eftersom val stundar.

 3. Men detta får vi ha förståelse för. Publicerades ju i samband med att det framkom Sharia-nämndemän(kvinnor),som tillsatts av Centern ! Kvinnan som sökte införa deras orientaliska lagar,här uppe hos oss.
  Nu gällde ju att från ”korrekt håll” ,söka visa upp motsatsen.
  Vad passar då inte bättre än kasta skit mot SD ??

 4. Frös den stackars flyktingen eller ville han inte utvisas och därför valde att bli dömd och sedan hamna på något av Kriminalvårdens fina och välservade hotell ?

 5. lätt fixat egentligen…med ett fingerat attentat mot
  Afghanistans ambassad, säkert tillräckligt för att en
  Afganier skall få förbli Svensk för evig tid…

 6. Ja det är till att sätta rubriker så att det passar fejkmedia!
  Denna tidning är nog en av dem som sjunkit djupast, eftersom
  den var uppskattad tidigare, men idag långt ifrån sitt forna jag.
  därför har jag skippat den.

 7. Hur mycket kostar alla liknande ärenden? Folk, som lockas från när och fjärran av budskap att du får allt du behöver villkorslöst om du flyttar till Sverige. Vilka håller på med den propagandan om guld och gröna skogar utan att något krävs i gengäld? Hur mycket kostar varje ärende med tolkar, utplaceringar, utdelande av diverse nödvändigheter, som ica-kort, telefoner, datorer, kläder, personnummer, id-kort, osv. Dessutom försörjningen på HVB-hem med lokal, personal, mathållning, städning, dagliga persontransporter. Sedan är det branden med utryckning, släckning, evakueringar, utredningar, rättegångar oftast med tolkar, reparationer efter skador osv. osv. Suck, Sverige verkar hålla på med ett obegripligt självskadebeteende, som hela tiden kräver höjda skatter. Många höjda kostnader göms inom de allmänna utgifterna. Jag tror det är olaglig handläggning av invandring, där skattebetalares pengar och resurser skövlas i smärtsamt stora mängder och belastar Sverige med värre och fler störningar än vi har resurser för. Invandringen av bidragstagare verkar helt okontrollerad utan konsekvensansvar och borde därför vara grovt olagligt.

  1. 87:an (väljarna) röstar på Socialdemokraterna och MILJÖDÅRARNA….-de har gett de kriminella Afghanerna amnesti och de vill ha ”öppna gränser” och ”öppna hjärtan” till vilket pris som helst!!! Tyvärr är det självförvållat och 87:an fattar ingenting!!!!!!!

 8. Än en gång visar SD att dom tar ansvar och dömer enligt svensk lag utan påverkan av medial fekalier spridning.
  Ser man på centerns medlemmar i tingsrätten dömer deras nämndemän efter centerns agenda dvs efter shairalagen.
  SD visar gång på gång att det är enda ansvarstagande parti i detta absurda land.

 9. Igen och igen- hämndhandlingar med bränder och knivattacker mm från asylsökare som fått avslag. Händer hela tiden här och i EU. Lås in direkt efter att beslutet lämnats. Hur svårt ska det vara??

 10. Islam tränger sig på!
  Jag brukar jämföra med kvickrot i gräsmattan, syns nästan inte men gör stor skada och är svår att utrota!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: