Stora framgångar för syrisk militär i östra Ghouta


SYRIEN. Syrisk militär har intensifierat sina attacker mot östra Ghouta och omringat de stora städerna Douma och Harasta genom att ta sig in i områdena mellan dem så att vägarna som sammanbinder städerna är inom skotthåll.

Enligt AFP:s korrespondent i Douma har staden skakats av skottlossning och flygattacker under lördagen.

Armén har också intagit Misraba som tillsammans med en närliggande by utgjort den sista länken mellan den norra och den södra delen av den terroristhållna enklaven utanför huvudstaden Damaskus, uppger den sunnimuslimska propaganda organisationen Syriska människorättsobservatoriet, SOHR, för svenska lata och lättlurade medier.

Regimstyrkorna har nu delat östra Ghouta i tre delar – Douma och dess omgivningar, Harasta i väst och resten av städerna i söder.
Terroristgrupperna Jaish al-Islam och Failaq al-Rahman uppger sig ha utfört motattacker och återtagit några fästen.

Omran 5 år, sitter apatisk i en ambulans i syriska Aleppo i augusti 2016. Nu visas han på bilder från östra Ghouta. 

I början på filmen ser ni en liten pojke, Omran, 5 år, hette han i varje fall när syriska regeringen kritiserades för att bomba kvinnor i barn i Aleppo av Syriska människorättsobservatoriet, SOHR.

Expressens reporter om Aleppo: rebeller är fel ord, de är terrorister och västvärlden är för civiliserade för att bekämpa dem

Nu låter det exakt lika om östra Ghouta.


6 responses to “Stora framgångar för syrisk militär i östra Ghouta

 • Lagro

  Last week, the Russian center for Syrian reconciliation reported that Syrian terrorists were preparing provocations involving chemical warfare agents in Eastern Ghouta, which would be used by western states as a pretext for accusing Damascus of the use of chemical weapons against Syrian civilian population.
  Enligt AMN
  Det går mycket dåligt för terroristerna i East Ghouta och därför planerar de att bluffa en gasattack av SAA och kommer även med bluffade bilder, som skall chocka folket.
  Motivet att bluffa en gasattack är att få USA att göra reprissalier mot SAA och dess allierade genom bombning, i annat fall är terroristerna förlorade.
  Det fanns ca 30.000 terrorister enligt uppgift i Eastern Ghouta när SAA gick till attack mot dem för någon vecka sedan, sannolikt har de decimerats kraftigt sedan dess.
  SAA har befriat ca 50% av Ghouta och är på väg att dela det i tre delar, och kommer därefter att bekämpa varje del för sig, som gör det omöjligt för terroristerna att få in förstärkning.
  Terroristerna försvagas med förlorad manskap och material.
  Att kalla dem för rebeller är felaktigt, därför de använder terrorism, där målet är att störta den folkvalda regimen i Syrien, de är terrorister och ingenting annat.

  Gilla

  • Lagro

   De här terroristerna som opererar i Syrien och kallas för rebeller i västmedia, finansieras med generösa löner, vapen, ammunition m.m. utifrån.
   Assad har upprepade gånger vädjat till USA och andra Västländer att upphöra med finansieringen av terroristerna och terrorismen i Syrien skulle försvinna.
   Det rör sig om enorma summor som det kostar att hålla igång terroristerna med löner, vapen, ammunition m.m.
   Den här finansieringen kommer utifrån finns inte inne i Syrien, som är helt omöjligt.
   Enligt uppgift satsar USA ca 1 miljard US dollar om året, och vapen som SAA har påträffat som rör sig om stora vapendepåer de vapnen har kommit från Israel, USA och Nato.
   Den syriska militären har endast ryska vapen, det finns inget väst land som kan sälja vapen till Syrien därför Syrien är utsatt för sanktioner, utan vapnen de smugglas in till Syrien.
   Väst de stödjer terroristerna inne i Ghouta och gråter när de är på väg att förlora mot SAA och dess allierade.
   Terroristerna har funnits i Ghouta sedan 2012 och med missiler riktade mot Damaskus och civila mål dödat civilpersoner som kvinnor och barn m.m.
   Tidigare har försök att slå ut terroristerna misslyckats men nu har det gjorts en större organiserad kraftsamling som gör att terrorismen kommer att kväsas.
   Inne i Damaskus finns inga militära mål, utan det är terror mot civila mål.

   Gilla

   • Lagro

    De som lockats att värva sig som legoknektar för terroristorganisationerna är fattiga arbetslösa ungdomar som sett en möjlighet till försörjning och att överleva.
    De har erbjudits generös lön för att gå in i terroristorganisationer där målet är att störta den folkvalda regeringen i Syrien.
    Det finns starka krafter som vill splittra Syrien att utländska intressen får kontroll på landet, som finns ett motiv till det.
    Det tycks finnas enorma ekonomiska resurser tillgängliga för att uppnå det målet, därför supporten för terroristerna under 7 års tid har kostat enorma pengar.
    FN borde fördöma alla de här länderna som försöker krossa regimen i Syrien med att värva ungdomar för att bli terrorister.
    Media missleder folket i väst med sin rapportering som är fejkad, den stämmer inte överens med rapportering som finns på platsen i MÖ av seriösa källor.

    Gilla

 • Benny

  Experter på att bekämpa terrorism och islam som Assad ska givetvis uppmuntras, inte motarbetas. Så det är bara att bomba på tills den sista islamisten är död i Syrien. Ni journalistmurvlar på fulmedia som läser detta, lär er förmedla sanningen om terroristerna ni stödjer i stället för fakenews!

  Gilla

 • Stora framgångar för syrisk militär i östra Ghouta — Petterssons gör skillnad! – Life, Death and all between

  […] via Stora framgångar för syrisk militär i östra Ghouta — Petterssons gör skillnad! […]

  Gilla

 • Conny Lundberg

  I det universum där de mörka krafterna inklusive Expressen verkar, är allting upp och ned!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: