Expressens reporter om Aleppo: rebeller är fel ord, de är terrorister och västvärlden är för civiliserade för att bekämpa dem

MEDIA. Expressens reporter Magda Gad, född 1975 i Falun, är en svensk utrikeskorrespondent som sedan 2015 skriver reportage och krönikor för Expressen. Hon har gjort reportage från många delar av världen med fokus på krig och katastrofer, och säger själv att hon vill ”lyfta fram det som mörklagts och ge en röst till människor som inte har en.”

Nedanstående text kommer från Magda Gads Facebook 

Jag vet att detta är väldigt kontroversiellt att skriva men nu gör jag det ändå.
Jag har rapporterat från IS-fronten i Irak sedan juni, jag har följt offensiven mot Mosul sedan den inleddes 17 oktober, jag har varit med i strid mot IS och jag har träffat tillfångatagna IS.
Jag har sett deras massgravar, träffat dem som överlevt och har hundratals vittnesmål från civila som levt under dem.
Och min slutsats är följande:
Västvärlden är för civiliserad för att förstå och bekämpa detta.
Det finns fortfarande folk i väst som blir förvånade av att IS bombar sönder allt och även bebisar.
Det finns fortfarande sådana som tror på rehabilitering av IS och att man kan prata med dem om att öppna korridorer för civila och så vidare
Glöm allt det där.
IS gör inga misstag när de skjuter in granater mot bebisar, när de skjuter barn som öppnar dörren i huvudet, när de spränger bilbomber i barnfamiljers hem.
Det är tvärtom en militär taktik.
De vet att människors, även soldaters, reaktion är att hjälpa skadade barn.
Och när folk då springer för att hjälpa – så blir de skjutna.
IS intar sjukhus där det finns patienter och personal och gör om dem till stridspositioner.
De tränar sina egna barn i hur man avrättar människor genom skjutning och halshuggning.
De sörjer inte sina döda eftersom de tror att döden är bättre än livet.
IS har också all modern utrustning, som drönare, gps, sociala medier, propagandafilmer.
I motsats till Hitler och andra diktaturer döljer de inte sina krigsbrott och folkmord utan skryter om dem på internet.
De har de modernaste handeldvapen som finns, de har samma pansarfordon som Navy Seals (MRAP:s), de har stridsvagnar och kulsprutor och raketer och granatartilleri.
De har hög militär kompetens, från bland annat Saddam Husseins tidigare elitförband och veteraner från Afghanistan och Tjetjenien.
De har japaner som bygger teknik åt dem.
De har underrättelsetjänst, tingsrätt och driver in skatt.
Dessutom använder de medeltida metoder som halshuggning, bålbränning, korsfästning, dränkning, skära av händer och tungor.
Och metoder som strider mot krigslagar som kemisk gas och självmordsbombare.
Allt för att upprätthålla skräckväldet.
Västvärlden har helt enkelt kommit för långt bort från detta för att förstå – och kommer aldrig heller få det inrikespolitiska stöd som behövs för att sätta in något emot detta.
(Och det här att ”rebeller” och moderata FSA skulle ha hållit Aleppo – glöm det. FSA radikaliserades för många år sedan och ”rebeller” är inget ord för att benämna till exempel al-Nusra och andra tidigare al-Qaida-grupperingar.)
Tyvärr kommer i dag politik före liv.

Magda Gad

***

-Pettersson tycker det är intressant. Expressens reporter ger med andra ord ryssarna och Syriens president Assad rätt när de kallar de som gör motstånd i Aleppo för terrorister. Det är inte vad som framgår i Expressens rapportering.

Vi kan naturligtvis undra hur kloka den svenska regeringen har varit som gett stöd till dessa ”moderata rebeller”???

Mer propaganda än nyheter når ut från Aleppo och SVT/SR sprider dem

11 thoughts on “Expressens reporter om Aleppo: rebeller är fel ord, de är terrorister och västvärlden är för civiliserade för att bekämpa dem

  1. Bra, Magda! Jag hajade verkligen till när du röt till i programmet Opinion i SVT. Kulturtanten och Birros verbala fejd i rutan bleknade fullständigt. Inte för att den var oviktig utan för de stora skillnaderna i proportion. Det var nära att Belinda Olsson kom av sig och tappade manuskorten i golvet men hon räddade upp situationen, som det proffs hon är, hum…

  2. Media och de som äger den har naturligtvis full koll på det svenska folkets mentalitet att hålla på den svage/underlägsne (vanligtvis rebellen mot det onda starka systemet), naturligtvis svalde de mediatroende svenskarna betet när de gemensamma medierna benämnt terroristerna som rebeller!

    Gissa varför de samlade medierna fördömde Ryssland när de vill ha rysskontrollerade medier, exakt samma sak när Sd:s Anna Hagwall uteslöts!
    En sak dessa medier avskyr är sanningen, den bemöts med uteslutningar, handelsbojkotter, lagstiftning mm!

  3. Jag uppfattar som Magda Gad klarsynt och krasst rapporterar den osminkade sanningen om IS. Om inte den kan vara en ögonöppnare för att tillfälligt totalstoppa asyl-invandringen i Sverige tills man vidtagit alla åtgärder för säkerhet, vet jag inte om något kan ändra det.

  4. En röst som inte hörs…
    Då jobbar hon för feö tidmimg
    Expressen har bara ett intresse, och det är s’llan sanningen

  5. Helt riktigt! Och såna tar vi sen hit till väst, för att s a s försöka omskola. Ha ha ha, säger jag. Eller, är det nån som har lyckats lära getingar att sluta stickas. Jag bara frågar??????

    • Men det handlar också om tro. Utan tro förgås vi, som glassplitter. Men en god tro. För när kristendomen var stark i Europa, stod vi också enade och starka, mot alla yttre hot. Då kunde vi också driva ut islam ur Europa. Det skulle aldrig gå idag. För vad då????? Demokrati och allas lika rättigheter, även muslimers och alla andra missanpassade grupper. Och till vad? Absolut imgenting alls. VI HAR JU BARA NONSENS INNANFÖR DEMOKRATIN.
      D v s, vi kämpar för en intighet, medan muslimerna kämpar för en tro och starka ideal. Låt vara mycket mycket sjuka, men dock ideal. En dröm om något. Låt vara bizarrt. Men vad har vi, rent konkret. Säg mig det. Vi hade, men har inte längre. SÅ VID ETT KRIG. VEM KOMMER ATT VINNA TROR NI?

  6. Det här är ett dilemma. För att kunna göra något mot dem måste goda människor paradoxalt nog vara minst lika brutala och bestialiska. Det enda jag kan hitta som gör detta möjligt är att ha både kärlek till sitt folk och till sitt land som motvikt och att kunna slakta, mörda och krossa rasfrämlingar och fiender även från förrädare bland de ”sina”. Breivik dyker upp i huvudet. Han lyckades uppbringa hatet mot de uslingar som gjort och gör detta möjligt – ”våra” vidriga och hatande sionistiska politiker av alla åldrar och mediefolk som hellre offrar sitt folk och dess framtid för Sion, lögnen och Satan och hans hejdukar samtidigt som han hade kärleken till sitt land och det goda och de människor som representerar det – sunda och friska nordbor / riktiga europeer. Sen att han var totalt felprogrammerad och själv var uttalad sionist och israelvän och t.o.m. trodde på kanske världens största bluff ”förintelsen” visar bara hur svårt detta blir.

  7. Magda Graf kommer nog i framtiden inte publiceras i Expressen när deras värdighets kommitté sammanträtt efter kriget.

  8. Magda är en av få som förstår problemen i området. Men tyvärr så lyssnar ingen i vår styrande värdrgrundsdyrkande klan.

Kommentera