Stäng

Hela sex procent av kompetensreserven får arbete utan bidrag

INVANDRING. Ni vet att statsminister Stefan Löfven (S) med flera brukar säga att asylinvandringen blir en förtjänst för samhället lite längre. 

På SVT Text-Tv rapporteras idag sensationella nyheter. Hela sex procent av de nyanlända får arbete utan bidrag och det innebär om jag räknat rätt att endast 94 procent av pensionsräddarna är arbetslösa eller arbetar med lönebidrag på upp till 80 procent av lönen. Bidragsdelen ska förresten regeringen höja till 100 procent.

60 procent av de kompetenta verkar varken studera eller arbeta alls.

-Pettersson säger att dessa nyheter borde vara förstanyheter i alla medier. Tänker själva, sex procent jobbar utan bidrag…

16 reaktioner på “Hela sex procent av kompetensreserven får arbete utan bidrag

 1. 4 av 10 gick till jobb eller studier och 6% av dom 4 gick till arbete utan finansiering av skattebetalarna. Det blir inte många det.

 2. 6% är givetvis bättre än 0%
  Fast det här kostar nog mer än det smakar och bäva månde politikerna när nästa lågkonjunktur slår klorna i Sverige och övriga Europa.
  De problem vi ser idag kan vara en krusning på vattenytan i jämförelse.

  Tänk att vi skattebetalare måste betala för att nyanlända ska gå till jobbet…

  1. Vi ärliga skattebetalare får stå för fiolerna oavsett om de går till ett hittepåjobb eller slår dank dagarna i ända.

 3. Hur många av de ynka 6% är nettobetalare (bidrager mer än tär på samhällsekonomin).

 4. Hahahohaaaaaahoha ”de flesta av jobben är ju bidragsjobb” Hahahohaaaaaahoha var det någon annan än några fullständigt verklighetsfrånvända politiker som inbillade sig något annat? Nä knappast!

  Tänk på att Arbetsmarknadsministern återigen står med brallorna vid fotknölarna, och kan inget göra åt situationen! Det är ju för helvete så ini helvete svagsint så det går ta mig fan inte att beskriva dårskapen med ord!

  Raketforskare, hjärnkirurger och hur var det nu ”högutbildade”, de kan ju för helvete inte ens sitt eget alfabetet, och än mindre det vi använder i svenskan!

  Finns inte en enda normalt funtad arbetsgivare med minsta lilla självbevarelsedrift som anställer någon ur de här grupperna med i princip uteslutande analfabeter!

  Det minsta kravet på en arbetstagare är att de ska kunna förstå enklare säkerhetsinstruktioner, arbetsinstruktioner! I vård och omsorg är kommunikation med brukare helt avgörande!

  Kommunerna använder individer ur de invällande massorna som arbetskraft. Kommunerna har tydligen i anställningsprocessen glömt att ställa krav på språk, kommunikation och utsätter därför sina brukare för oerhörda risker! I äldrevården krävs förutom vilja och förmåga kunskap, i form av att kunna skriv och uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Det krävs också av arbetstagaren att kunna kommunicera på svenska för att tillvarata och förstå brukarens behov!

  Vi har just nu i Sverige läkare som inte ens klarar av att kommunicera med patienter och övrig vårdpersonal!

  I riksdagsvalet 2018 är det du som avgör om vansinnet ska fortsätta, det är din röst som avgör om det ska bli förändring på riktigt!

 5. Wow, vilken bedrift! Hela 6% jobbar utan bidrag! Herregud, om inte SD vinner valet och rensar den här augiasstallet kallat Sverige då är vi förlorade. Förresten – namnet Sverige borde justeras till Kalifatet Sverige.
  Första shariadomen fick vi ju.

 6. Feministregeringen, Alliansen, FI, Metoo, o Mia jublar, ”det blir lönsamt på sikt” typ 1000 år. Problemet är SD´s fel alla akademiker tvingas köra taxi

 7. Sverige är väl det enda land där man är ”nyanländ” också efter ”etableringstiden”. Hur många år varade etablerandet av dessa folk?

  1. En kommunist är alltid glad i alla fall i mångkulturella paradiset Sverige och Ylva är nog inget undantag !

 8. Sabrera champagneflaskan! Flaskan är tyvärr långtifrån halvfull. Eller halvtom. Löfven sitter stilla på sitt rosa moln, oantastlig och inga planer på att avgå. Jisses, vilken ynkedom!

 9. Helt fantastiskt….förutsatt att det inte är svt fake news och endast 95 % av pansionsräddarna är arbetslösa.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: