Nordkoreas utrikesminister ska besöka Sverige, då kanske han betalar gamla skulder


UTRIKES. Nordkoreas utrikesminister kommer till Sverige inom en snar framtid för ett möte med utrikesminister Margot Wallström. Besöket är ett led i allt mer intensiva diplomatiska kontakter med Nordkorea, där Sverige spelar en nyckelroll, skriver DN. 

– Bra säger Pettersson då kan utrikesminister Wallström påminna om att en av världens starkaste militärmakter är skyldiga Sverige närmare 3 miljarder kronor för lastbilar från Volvo och borrutrustning från Atlas Copco som levererades på 1970-talet.

Volvo och Atlas Copco litade inte på Nordkoreanernas betalningsvilja och vägrade leverera utan garantier om betalning och den garantin stod regeringen Palme och skattebetalarna för.

Ett driftigt sätt att finansiera atombomber.

-Pettersson tycker det är trevligt att regeringen kan prata med Nordkoreanerna för de är i varje fall inga Sverigedemokrater..

 


10 responses to “Nordkoreas utrikesminister ska besöka Sverige, då kanske han betalar gamla skulder

 • Nordkorea går bra men SD har fel värdegrund… | Petterssons gör skillnad!

  […] varit med på ett hörn eftersom vi är skyddsmakt åt USA som saknar ambassad i Nordkorea och vår socialdemokratiska regering har inget emot att förhandla med diktaturen trots dess värdegrund och gamla skulder till […]

  Gilla

 • Laila

  Snarare tvärt om. Utrikesblondinen brukar sponsra med en påse av våra pengar till Nordkoreas raketer.
  Hur går det med amorteringen av 100 miljarder som Nya Moderaterna lånade ut till Grekerna?
  Våra folkvalda tycks drälla andras pengar åt alla håll.
  Nu kommer Kristersson och vill höja matmomsen.

  Gilla

 • Involuntarium

  Jo och det har ju genererats en del ränta som självklart ska betalas på de ursprungliga tre miljarderna!

  Om Wallström får chansen att komma till tals så kommer troligen Nordkoreas kärnvapen att riktas om mot Sverige efter det besöket!

  Nu väntar vi med spänning på de obligatoriska ”grodorna” som i tid och otid lämnar den glappkäftade Wallström! Jo Wallström inbillar sig att Wallström är världens medelpunkt! Trots att Wallström bara är utrikesminister för knappt en promille av världens befolkning, och översätter man den promillen till ”fylla” så räcker den inte ens till en salongsberusning!

  Det är ju för fan skrattretande med en regering som svamlar runt i världen och gör bort sig fullständigt vid varje utlandsbesök och vid varje tillfälle någon utrikes kommande potentat besöker Sverige!

  Det är märkligt att sveriges regering så fullständigt har missat sitt uppdrag ”Sverige och svenskarna först!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Så kanske vi svenskar kan få diplomatisk hjälp från internationella experter. Så att regeringen förmår samtala med alla demokratiskt valda partier i vårt land?
  Regeringen tycks själv vara i stort behov av medlare?

  Det är otroligt hur mycket politiker kommer undan med?

  Annie Lööf: vajjföjj hajj ingen bejjättat för oss om islamismen?
  Det går faktiskt att ta egna initiativ.
  Jag har mailat dem om det. De har inget att skylla på nån. Jag är nog inte den enda som påpekat. …..

  Gilla

 • Billy Boy

  Jag är övertygad om att statsminister Stefan Löfven (S) gärna vill stå i första ledet och varmt välkomna den Nordkoreanske utrikesministern Ri Yong-Ho när han anländer till Sverige för överläggningar med Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) …

  Gilla

 • Anna999

  Eftersom det fullständiga namnet på landet är: Demokratiska Folkrepubliken Nordkorea och det låter ju jättefint och vackert på alla sätt så kan jag inte låta bli att fundera på om Sossarna kanske hoppas på att de kan få lite tips, tricks och nya grepp på hur man skapar en bra ”demokrati”…
  Men, Margot är Margot så jag tror egentligen mer på att hon slänger ur sig något väldigt sant men onämnbart i officiella samanhang så att även Nordkorea kommer att bli lite putt på Sverige.
  Har svårt att se att något bra kan komma ut av det dära mötet hur man än vänder och vrider på det…
  Men, jag kan ha fel! Kanske även Sossarna ser hur galen socialismen/kommunismen är.
  Kan bara hoppas…

  Gilla

 • Nils Dacke

  Fast i detta fall handlar det nog om att informera regimen i Sverige hur man tystar politisk opposition på riktigt och hur man beter sig för att få 99,5% av rösterna i valet.

  Gilla

 • Billy Boy

  Se reportaget från den slutna diktaturen Nordkorea

  Nordkoreas skuld till Sverige: 2,7 miljarder (d v s då när SVT-reportaget publicerades den 4 maj 2017) Idag (ett knappt år senare) har skulden tydligen ökat till c:a 3 miljarder kr inkl. upplupna räntor.

  Kolla gärna både text och videon som finns på länken nedan.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-far-svt-forsta-intervjun-om-rekordskulden

  C:a 3 miljarder kr in i statskassan från Nordkorea vore ju perfekt nu för att täcka upp för Sveriges akuta brist på pengar för att finansiera nödvändig höjning av våra fattigpensionärers urusla levnadsvillkor. Det råder också svår penningbrist i Sveriges kommuner och landsting (SKL) som behövs för vård, skola och äldreomsorg mm.

  Försvaret, rättsväsendet mm lider också av svåra brister på pengar.

  Om nu Margot Wallström reser till Nordkorea kunde hon ta med sig ett gäng från Kronofogden, som kunde göra utmätning i kommunisten Kim Jong-uns lyxpalats i Pyongyang med omnejd genom att där klistra röda utmätningslappar på Kim Jong-uns lyxföremål och beslagta dem för transport hit till Sverige som avbetalning på Nordkoreas gamla skuld till oss.

  Gilla

 • Bosse

  Hörde en intressant dokumentär om detta på SR. Finns säkert i deras arkiv för den som är intresserad. Exportkreditnämnden gick in och betalade för Nord Korea. Hur säkert som helst för den som vill sälja till utlandet.
  Det finns en annan rolig historia också. Sverige var en av de få länder Nordkorea öppnade Ambasad i. Ambasaden fick inga pengar från Nordkorea, utan skulle vara självförsörjande. Det sättet man försörjde ambassaden på var att sälja smuggelsprit. När oegentligheterna uppdagades hade Ambasadpersonalen immunitet och kunde aldrig åtalas. De som åtalades var krögarna som köpt spriten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: