Stäng

Varför får man skoja om vissa människor men inte om andra?

NÄTHAT. Vem och vad avgör vad som är rimligt? Vad som är skämt och satir eller ett hot? Kan någon garantera att lagar inte missbrukas för att tysta kritiska röster. 

År 2012 publicerade Petterssons nedanstående bild, vilket föranledde en anmälan för hets mot folkgrupp. Enligt polisen var det den Eskilstunastyrda lokaltidningen som lämnade in anmälan. Åklagaren var dock klokare än lokaltidningsredaktionen och slängde anmälan i papperskorgen. Jag har funderat på att byta ut texten nederst till höger mot journalist men vill inte vara elak.

Exempel på näthat är många, och det finns flera organisationer som jagar folk och ibland lyckas fälla någon för hets mot folkgrupp. Detta tar enorma resurser från det rättssystem som inte har resurser att utreda grova gruppvåldtäkter.

Nåväl, det är en skum lagstiftning. Två bilder nedan, den ena har hamnat i rättssystemet för hets mot folkgrupp efter att ha publicerats på Facebook. Den andra som publicerades i tidningar över hela landet och symboliskt skulle utrota en grupp människor med insektsgift var humor och satir. Alltså inget åtal.

Anar någon en linje i detta?

En av männen bakom ”Näthatsgranskaren” är Tomas Åberg, tidigare Bergström och före detta polis som hyllas för sina insatser. Om Tomas kan ni läsa på Nya Tider, och Demokratbloggen,  det tycker jag är kul, för Tomas som får statsbidrag för att granska andra tål säkert att granskas…

15 reaktioner på “Varför får man skoja om vissa människor men inte om andra?

 1. Är det skämt eller förtal av folkgrupp om man ställer frågan,
  varför muslimerna tvingar sina kvinnor att ha sopsäck
  över huvudet?

  Är det ännu värre om man dessutom frågar om det
  är för att de är så fula?

 2. varför kan och får en arab och dennes barn kalla våra kvinnor Svenne hora, Svenne fitta,
  vi får knappt utala ordet muslim utan att det är synonymt med förtal mot alla araber, just bara för att det är vi kuvade svenskar.
  jag har då inte hört talas om en enda domare som dömt ut ett straff för detta?
  idag på internationella kvinnodagen önskar man att de svenska kvinnor som blir smädade med dessa ord tar sig i kragen och polisanmäler detta, för dessa nedlåtande smädningar av våra kvinnor kan bara inte få lov att fortsätta utan repesalier, polisanmäl dessa, istället för att sitta och snyfta i någon facebook grupp.
  få ett slut på detta
  Vi män/era kära står bakom er.

 3. I Tyskland går gränser vid följande uttryck,vad det gäller turkar och närbesläktade arter:
  ”Kryddbladare och kameldrivare,har inget att söka eller berika oss med”
  För dessa ord i samband med årets karnevalstal,får nu en ledande AfD-vald i ett ortsavdelning,träda tillbaka från sin post..
  Tja detta innebär att Stenbock m.fl.,troligen skulle blivit stenade på allmän plats,för våra rader/språkbruk hos Pettersson !!
  Så urvattnade uttryck om dessa barbariska berikare från Långtbortistan tillhör ju sedan länge det mildare dammiga slaget. 🙂
  https://img.morgenpost.de/img/politik/crop213659477/5352604528-w820-cv16_9-q85/5F98D0004EB68B60.jpg
  Så här ser mannan ut,som nu inte längre får deltaga bland ”de korrekta”

 4. Skämt som ligger för nära sanningen uppfattas sällan som roliga. Iallafall inte av dem som det skämtas om, förutsatt att de förstått skämtet.

  När det gäller vissa grupper kan vi nöja oss med att konstatera att dessa inte prioriterat utveckling medan andra grupper har fokuserat på det. Detta märks sedan på resultatet av begåvningsmätningar. Vi har speciellt en grupp som strävat efter att gifta sig med de mest briljanta eller de vackraste vilket har gett dem makt och rikedomar även om de inte är omtyckta av alla. Andra grupper har gift sig med första bästa kusin och upprepat över hundra generationer ger resultatet allt annat att önska. De är å andra siden inte heller omtyckta så lagom är bäst.

 5. Ingen av biderna är roliga så det är lätt att hålla sig för skratt.

  Den där man tar ut hjärnan på en muslim är på lägsta nivå.

  1. Om man tar ut något innebär det att det funnits något där från början, apropå låg nivå. 😉

  2. Mia:
   Vilken anser du vara på högsta ?
   Kanske den minsta om utnämning till ”journalister” ?

  3. ”Kvinna tog av sig slöjan – får två års fängelse”, i Iran, citat Fria tider. Helt rätt dömt, då fattar jag att muslimer är helt normala och har en sund kvinnosyn, stort grattis just denna dag.

  4. Finns ju delar av världen där muslimer slipper känna sig så kränkta mer eller mindre hela tiden.
   Men där vill man av någon anledning inte bo.
   Kanhända man har intresse av att sprida sig och vinna makt, inflytande i Sverige mm, mm.

 6. Att bilden av Jimmie visar en kackerlackas kropp är osmart av motståndarna. Kackerlackorna har funnits i flera hundra miljoner år på vår planet, så tro inte att SD ska försvinna bara för att PK-isterna försöker vara roliga.
  Vi vilka blir ständigt flera, vid valurnorna i höst!

 7. Det är Rysslands fel att det röstats fram högerextrema i Italien
  ylar Expo? Vems fel är det då att Expo bara består av vänstervridna
  gnällkärringar av båda könen?

 8. Vita män får behandlas precis hur som helst, de är en totalt livegen grupp 2018 !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: