Är det SN skriver om SD sant och relevant


MEDIA. Den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter bedriver en tre-årig kampanj tillsammans med andra tidningar och Tidningsutgivarna, kampanjen har teman som ”Vi vägrar avpixla” och ”Vad är sant och relevent?” där SN fortsätter med Vem skiljer rykten från fakta? Det gör vi. 

Vad SN:s redaktion och platschef inte anger är att det eventuella prenumeranter utlovas är ett innehåll som SN anser är sant och nyheter som SN finner relevanta. Det är nödvändigtvis inte detsamma som vad den breda allmänheten ser som sant och relevant att rapportera om.

Platschef Falk vill gärna låta påskina att SN har monopol på sanningen och relevanta nyheter och att nätet i sin tur enbart publicerar rykten och felaktiga uppgifter. Den allmänbildade medborgaren kan säkert själv bilda sig en uppfattning om sanningen i Falks ”analys” av nyhetsrapporteringen. Märkligt nog finns SN själv på nätet (sn.se) men Falk kanske menar att det enbart är andra mediaaktörer på nätet som inte är att lita på!

Vi har exempelvis nyheter om Sverigedemokraterna som på nyhetssidorna ska vara sanna och opartiska enligt tidningens policy.

Södermanlands Nyheter fortsätter med sin kampanj som påbörjades inför valet 2010 med att blanda och vinkla nyheter samt undanhålla fakta.

Nu skriver SN ”Turbulent mandatperiod för SD – nytt avhopp”.

Sex SD-ledamöter har slutat i Nyköpings kommunfullmäktige. Det är korrekt av SN. Däremot missade SN en hel del relevant information som varför ledamöterna slutat.

På SD Nyköpings Facebooksida står:

Information som SN ”missade” att ta med:

 • Tobias Nilsson flyttade från kommunen för studier. Då får man inte sitta kvar i fullmäktige.
 • Simon Keller, slutade. Korrekt.
 • Michael Tullander, förändrat familjeförhållande gjorde att han inte kunde närvara på kvällstid. Därför sa han upp sin plats i samförstånd med KF-gruppen så att den kunde gå till nästa namn på spränglistan med 13 namn.
 • Robert Tormund fick nytt arbete med oregelbunden arbetstid och svårt att få ledigt. Därför valde även han i samförstånd med KF-gruppen att säga upp sin plats till nästa på spränglistan. Här lottade dock länstyrelsen fram den för SD helt okände Mårten Mogerud som gjorde sig omöjlig att nå. Trots försök via mobil, SMS, Facebook och brev. Den platsen är också påväg att återfås av en riktig SD:are.
 • Per Frostbygd, har lämnat. Länstyrelsen har utsett Per Schön (SD) till ny ledamot. Väntar på KF-beslut.
 • All denna info fick SN vid flera telefonsamtal.

Det är SN:s och den ansvarige utgivarens, Anna Falks, ansvar och uppgift att selektera i det dagliga nyhetsflödet. Vilka nyheter som publiceras och inte publiceras kan man ha synpunkter på, men det är alltid den ansvarige utgivaren som har det sista ordet. Problemet, som även är ett demokratiskt problem, är när Anna Falk och hennes tidning inte gör sina publicistiska bedömningar efter ett allmänintresse utan istället blir ett redskap i händerna på politiker, myndigheter och egna politiska åsikter.


7 responses to “Är det SN skriver om SD sant och relevant

 • Roland Karlsson

  Varför är SD så intressant för andra medier o andra partier. SD har ju inte gjort något på egen hand men har stöttat både rödgröna o alliansen i sakfrågor. SD har ingen skuld i den bristfälliga psykvården. Inte heller har SD skapat några fattigpensionärer. Inte till bostads bristen eller vårdköer. Ändå kritiseras nästan enbart SD. Lite humor med allvarlig ton skulle jag vilja påstå. På så vis döljer man våra VERKLIGA problem. Allt är SD:s fel. Snart får SD för försenad vår också.

  Gilla

 • ossie

  Nyheter om SD opartiska ? Dagens skämt. Dom är desperata med sina + låsta artiklar Premium och liknande. Bara att trycka och bära ut deras smörja är nog redan nu rena förlusten och sen blir antalet prenumeranter färre och färre medelåldern är hög och de faller ifrån en efter en. Svensk press är som ett sjunkande skepp.

  Gilla

 • Tony

  Det finns ett effektivt sätt att stänga igen käften på blaskor som
  SN, genom att inte köpa skräpet, varför betala för något som vill dig illa??

  Gilla

 • Sisu

  Fejkade nyheter i ett nötskal.

  Gilla

 • Djurvän

  Fet och sadistisk djurplågare bakom ”Näthatsgranskaren”.

  https://www.nyatider.nu/djurplagare-bakom-nathatsgranskaren-lat-sina-djur-svalta-till-dods/

  Sadisten heter Tomas Åberg

  Gilla

  • bajen666

   Tack för bilden, nu ska detta spridas…även utanför våra gränser.

   Gilla

  • Tony

   Ja själv ser han ju inte ut att Svälta? Vad är det ordspråket
   säger:Man ska sopa rent framför egen dörr först ,innan man
   talar om för andra hur dom ska bete sig.Pajas!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: