Sri Lanka inför undantagstillstånd i vissa distrikt


Sri Lanka har förklarade undantagstillstånd i tio dagar , för att stoppa spridningen av våld mellan muslimer och budister.

Spänningen har ökat mellan de två religionerna i Sri Lanka under det senaste året, efter att buddhistiska grupper anklagat muslimer för att tvinga människor att konvertera till islam och att vandalisera buddhistiska heliga platser.

Några buddhistiska nationalister har också protesterat mot förekomsten i Sri Lanka av muslimska Rohingya asylsökande från mestadels buddhistiska Myanmar.  ”Vid ett speciellt kabinettmöte beslutades det att deklarera ett nödläge i 10 dagar för att förhindra spridning av kommunala upplopp,” sade regeringens talesman Dayasiri Jayasekara .

Våldet började på söndagen efter begravningen av en lastbilschaufför från det buddhistiska samfunden som dog dagar efter att han var misshandlad av fyra muslimer.

Muslimer utgör cirka 9 procent av Sri Lankas 21 miljoner människor. Buddhister utgör cirka 70 procent och etniska tamiler, varav de flesta är hinduer, cirka 13 procent.

TheStar

 


8 responses to “Sri Lanka inför undantagstillstånd i vissa distrikt

 • Mr Jordan

  Enligt den kriminelle Tobias Hübinette, så var andelen muslimer i Sverige 10,2%. Känns knappast tryggt inför framtiden och jag betvivlar att Tobbe är särskilt missnöjd över siffran. https://tobiashubinette.wordpress.com/2017/03/14/muslimer-sverige-minoriteter/

  Gilla

 • verklighetochsanning

  att importera muslimer leder till konflikt. Muslimer ska vara i muslimska länder. Och under trycket av ständigt barnafödande kommer de att tillintetgöra varann. Utvisa dem ur EU och låt konfliktviljan verka fritt!1

  Gilla

 • ossie

  Vart än muslimer sticker upp sitt fula tryne så är det våld bråk och terror.

  Gilla

 • Ståfräs

  Betecknar mej som en helt vanlig människa med normalt förstånd och synsätt på det mesta, men när det gäller Islam så undrar jag vad Feministregeringen, Alliansen, FI, kommunisterna m.fl.m.fl tycker är bra och passar för Svenska förhållanden. Det finns ju INGET muslimskt land där det råder fred, demokrati, allas lika värde, jämlikhet, ta vad som helst o jämför. mm.mm.mm.mm.mm. Jag förstår inte varför det skulle fungera här och vara bra för oss? Kan ngn PK ge ett relevant svar? Jag tror på fullaste allvar att det är kört för Sverige och att vi snarare tidigare än senare får gigantiska problem med allt och alla samhällsfunktioner.

  Gilla

 • CARL

  Dessa jävla muslimer som hatar alla och alla.

  Gilla

 • age

  Dags för undantagstillstånd i Sverige också för att rensa bort islam!
  Islam representanten Rachmad Akilov har väl gjort detta aktuellt?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: