Vilks polisskydd kostar miljoner – låt muslimerna betala


ISLAMLars Vilks: ”Det verkar vara så att en del har svårt att skilja på vad man personligen anser om mig som konstnär och den grundläggande principen om yttrandefriheten som grundlagsskyddad. Och att man bör vara överens om att svensk lag skall gälla.”

När jag fick mitt livvaktsskydd 2010 ifrågasattes det från många håll. De huvudsakliga argumenten var att jag fick skylla mig själv och att jag inte var värd en så stor kostnad. När jag 2015 utsattes för terrordådet i Köpenhamn, som kostade två människor livet, blev det dock uppenbart att skyddet var motiverat.

Läs vidare på Nyheter 24…DÄR du även kan rösta på om Vilks är värd kostnaden. 

Det Lars Vilks, konstnär, nog är mest känd är för en serie teckningar gjorda 2007 föreställande profeten Muhammeds ansikte på en rondellhund.

Det blev vilda protester för streckgubbarna. Iran president menade att ”religioner står för vänskap, jämlikhet, rättvisa, fred och respekt för heliga profeter”. 

I Pakistan brändes svenska flaggan och en docka föreställande Fredrik Reinfeldt som var statsminister.

En terrororganisation som tros ha kopplingar till al-Qaida utlovade en belöning på 100 000 dollar för att döda Vilks, eller 150 000 dollar ”om han slaktas som ett lamm” det vill säga fick halsen uppskuren.

Och det var det lilla från de fredliga.

-Pettersson säger att givetvis ska vi skydda Vilks från mordiska muslimer men för att begränsa samhällets kostnader från skyddet så kan vi minska mussarnas bidrag…

Några bilder av Lars Vilks, andra med och om is

 


21 responses to “Vilks polisskydd kostar miljoner – låt muslimerna betala

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  En av konstens centrala uppgifter är onekligen att sätta fokus på samtiden och ifrågasätta samhällets formativa skeenden samt få betraktaren att begrunda de mekanismer som alstrar våra reaktioner och motreaktioner.

  Att hans verk icke sällan präglas av en partikuljär provokationslusta, kan förmodligen förklaras med att konstnärssjälen dragit slutsatsen att det inte funnits några alternativ till det grova och flamboyanta artilleri han för genomslagskraftens skull avfyrat.

  Vi skall vara väl medvetna om att den gudabenådat frimodige Lars Vilks valt att offra ALLT för att gestalta de förändringar vi nu erfar och undertecknad förmår inte erinra sig någon kulturkrigare som bevisat en sådan glödande hängivenhet inför att riskera liv och lem för att väcka det letargiska svenska folket ur dess intellektuella dvala samt ge den allestädes närvarande dödskulten islam en erinran om att motståndet lever och verkar – om än under välmotiverat beskydd.
  Andreas.

  Gilla

  • Jack

   Nu verkar det som om 20-30% av befolkningen inte befinner sig i intellektuell dvala, men det vore önskvärt att 20-30% till vaknade, och att några av dem är politiker.
   Jag tycker Vilks borde helgonförklaras eller dubbas till riddare för sina insatser för Sveriges befolkning.

   Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Alldeles utmärkt förslag!
    Illis Quorum kan vi dock knappast bespetsa oss på i detta fall, då denna äremedalj för medborgerlig förtjänst och berömliga gärningar förlänas av regeringen…
    Andreas 🙂

    Gilla

 • compulsoryunion

  Många dömda som har suttit i fängelset grubblar på att mörda Vilks (utvisning måste bli obligatoriskt)

  Gilla

 • ruben

  Ta från de biståndspengar, som används för villkorslös invandring av Islamister och betala för livvaktsskyddet mot mordiska Islamister vore helt logiskt. Hur logiskt villkorslös invandring nu kan vara?

  Liked by 1 person

 • Ståfräs

  Billigt för att skydda en Svensk ijm vad muslimerna kostar.

  Gilla

 • Joy

  Det var visst muslimer som åkte ner till Mellanöstern och visade teckningar och berättade om dessa händelser, det hade aldrig kommit folk till kännedom därnere annars. Det finns bara lojalitet mot islam, inte respekt för yttrandefrihet och protest mot våldet och förtrycket som utförs i religionens namn. Inte ens om de är bosatta i Sverige. Hopplöst!

  Gilla

 • Lyckholms Bryggeri

  Det enda roliga i detta inlägget var att muslimerna brände en docka liknande Reinfelt

  Gilla

 • Truthfighter

  Respekt för det fria ordet, borde vara det centrala. Oavsett vad det är. Muslimerna har ju RÄTT att framföra det de tror på. Men det ska INTE ha rätt att KRÄVA, att andra dansar efter deras pipa. Jag anser t ex, att rasister ska ha SAMMA RÄTT, som alla andra grupper i samhället, att framföra sina tankar, ide’er och budskap. INGEN SKILLNAD DÄR!!! För om man objektivt går till VÅLDET OCH HANDGRIPLIGHETER, så står socialister, islamister och nazister för BETYDLIGT MER av trakasserier och fysiska påhopp, och i förlängningen mord. Så det finns INGET SKÄL, att inte acceptera rasism, som ett framfört perspektiv i samhället. För ALLMÄN RASISM, är inte heller riktat mot nån enskild folkgrupp. Det är endast ATT STÅ UPP FÖR SITT FOLK. Därför bör det få existera likvärdigt, med andra ismer. Vänstern får säga vad de vill om det. De ska INTE ha företrädesrätt på vad som ska få finnas och komma till yttring i ett samhälle.

  Yttrandefriheten, ska vara objektiv, och inte styrd. Men kan man inte fysiskt respektera andras yttrandefrihetsrätt, som man ogillar, har man förverkat sin egen, anser jag. ALLA! Ja, PRECIS ALLA, ska ha rätt att få säga sitt i ett fritt samhälle, och få respekt för detta, utan att bli kränkta. Vad någon än må säga! För det är handlingens övergrepp som räknas, inte ordets. Endast de som har nåt att dölja i form av lögner, blir kränkta av ordet. Det visar på sanningen, och vad som kallas dåligt samvete. Därför blir oftast inte kristna kränkta, för att de står nära sanningen i sina hjärtan. Och tror på det de lever efter. Det gör det inte för muslimerna. De VET hur fel ute de är, men genom rabblande bönehjärntvätt, inbillar de sig att de har rätt, som Breivik vid Utöya. Men när muslimerna blir avslöjade i sin falska tro blir de desperata, för att de vet att de har fel, och att det egentligen inte har med Gud ett dugg att göra. En kristen däremot, rycker på axlarna, vid verbala påhopp, för denne vet, känner och tror, att det denne lever efter, är äkta och sant. Åtminstone för denne. Därför bryr sig inte en kristen. En muslim känner falskheten i sin lära, och reagerar därför i desperat försvar, och aggression. För en som har sanningen i sitt hjärta reagerar inte på påhopp. Behöver inte bry sig eller hävda nåt. Han är stark ändå. I sitt. Och det är för denne, helt och fullständigt nog!!!

  Gilla

 • age

  Ett bra tillfälle att låta muslimer konvertera till den svenska statsreligionen!

  Formulera ett juridiskt hållbart kontrakt där muslim får intyga att han/hon
  tar helt avstånd från allt som är kopplat till islam, inklusive koranen och moskéer.
  Då slipper de betala dessa 10% av sina bidrag och kan leva lyckliga i
  all inclusive vistelsen i paradiset, Sverige i all framtid – på vår bekostnad!

  Gilla

 • Ja

  (C)haria

  Gilla

 • Roland ram

  Han har mer bollar än hela vänstern ihop.

  Gilla

 • age

  Det är enkelt att lösa:
  Dra av 10% på ALLA bidrag till muslimer för att betala Vilks skydd!

  Vi behöver sådana som Vilks men inte muslimer!

  Gilla

 • Jack

  Vilks är värd varenda krona. Härligt med någon som håller vår svenska ideal högt. Hade jag möjlighet gav jag inte en enda krona till någon muslim. Möjligen till en biljett hem till Mellanöstern, om dom inte kommer tillbaka.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: