Politiska nämndemän


Jag såg på Aktuellt igår. Där tog man upp detta med politiskt tillsatta nämndemän och Ebtisam Aldebes uttryckta åsikter.

Vad det uppmärksammade fallet har med partipolitik att göra, vet jag inte. Ebtisam Aldebe (vars namn och ansikte doldes i sändningen) dömde efter muslimsk lag och inget annat.


27 responses to “Politiska nämndemän

 • Peter Skoglund

  6 december 2015, säger centerledaren Annie Lööf.

  ”Människors frihet viktigare än svenska system.”

  Då förstår ni varför det går som det går…….

  Gilla

 • Truthfighter

  Ett sjukt försök av shariafundamentalisterna att ta över VÅR svenska rättsal, genom ful kupp. ”FIN” familj, i detta sammanhag = islamistiska fanatikerdårar, som inte drar sig att mörda, om deras djävulslära säger det. Det är det som kallas hedersmord, och skulle säkert ha blivit fallet, om hon inte gått till polisen, och låtit denna ”FIIIIINA” familj, klarat upp det hela, med sina sjuka, makabra, vidriga, djuriska riter. Inget fiiint i det, det minsta alls!!!

  Gilla

 • Punto

  Jag kan för lite om detta. Men vad jag har läst från länder med jury så fälls även där stundom absurda domar. Ska det i stället bara vara jurister – inte blir jag trygg när jag läser vissa juristers inställning till demokrati.

  Vi kanske har en hygglig lösning med anor i vårt land. Men givetvis ska vi inte acceptera personer med extrema åsikter som bryter med andan i svensk lagstiftning.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det här är snart glömt av knähunden PK-media och förlåtet av Annie Lööf och de övriga inom 7 klövern i sandlådan där en politiker från det mångkulturälskande och kappvändarpartiet MP nu tydligen försvarar en av nämndemännens agerande vilket naturligtvis inte är ett dugg förvånande i dagens Sverige !!!!!
  Idiotin bara fortsätter och den trygga svensken shoppar vidare.

  Gilla

 • Albert

  Även domare är idag politiskt tillsatta då de utses av regeringen via en ”rådgivande” nämnd som även den är politiskt tillsatt; https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-20101390-om-utnamning-av-ordinarie-domare_sfs-2010-1390 Enligt Wikipedia krävs det idag ingen speciell utbildning för att bli domare förutom att man arbetat som åklagare eller advokat under några år (och sedan rättar sig efter den politiska vinden, slickar de rätta rövarna o.s.v.) https://sv.wikipedia.org/wiki/Domare_i_Sverige

  Hela Sveriges rättsystem tycks vara helt korrumperat och borde göras om i grunden för att återvinna folkets förtroende! Advokatsamfundet måste vidare avvecklas då det idag krävs medlemskap i denna hemlighetsfulla gangsterorganisation (Hilda/Ruben m.m.) för att jobba som advokat.

  Gilla

 • Mm

  Det 7 klövern har gjort mot lojala etniska svenskar går aldrig att förlåta. De har bestulit oss, släppt in mördare, glöm inte Ikea mordet, gruppvåldtagna kvinnor, flickor, tillåtit muslimer att bo kvar i vårt land och som tack slaktat oskyldiga människor med lastbil. Dessa politiker har blod på sina händer.
  De svenskar med judisk tro kan inte leva i Sverige, deras land, då 7 klövern tillåter hot och förföljelse mot denna grupp, de äldre etniska svenskarna skickas runt som boskap för deras äldrebostäder skall upplåtas till de invällande ljugande lata och kriminella ”barn” ungdomarna, vuxna män. Vårt skolsystem har brakat samman med dessa invällare. Polisen kan inte längre uppehålla lag och ordning. Politiska systemet sätter in nämndemän att döma enligt en helt främmande lag och som inte har i Sverige att göra. Vi har lagar som fungerat sedan urminnes tider och vi behöver inte ett lagsystem som bygger på religion.
  Ett axplock vad våra valda politiker tillåtit att ske i Sverige.

  Gilla

 • Joy

  Det är så mycket politiska domar, till invandrares fördel, så det kanske är dags att samla information om vilka som dömer de låga straffen och göra en analys av politisk tillhörighet.

  Gilla

  • Joy

   Och etnicitet och religiös tillhörighet.

   Gilla

  • Johan Faxon

   Ja samla in så länge det är möjligt snart är det förbjudet för allmänheten att få tillgång till domar, offentlighetsprincipen skall bort för detta !

   Gilla

   • Joy

    Jo, det var ju bara ett påstående från min sida, det är antagligen inte tillåtet att göra en sådan undersökning. Men den vore användbar för forskare och studenter på våra universitet, i synnerhet för statsvetare. Men även där råder ju ett obehagligt perspektiv.

    Hade för många år sedan mailkontakt med en man som fick sparken på grund av saklig kritik mot den då relativt blygsamma invandringen. Inte i undervisningen på universitetet, utan kollegor emellan. Det skrämde mig ordentligt eftersom åsiktsfriheten dog då. Så åkte Reinfeldt till Kina och pladdrade om yttrandefrihet etc och gav bort våra skattepengar för att kineserna skulle få större frihet. En muta från fina Sverige. Rena farsen!

    Gilla

 • Monica

  Denna Ebtisam Aldebes förehavande och extrema åsikter tycks har varit känd hos Centerpartiet i många år. Är det röstfiske det är frågan om när denna kvinna och den manliga nämndemannen har tvingats lämna sina uppdrag och dessutom blivit utesluten ur Centerpartiet.efter den skandalösa rättegången. Det är ju val om ett halvår.

  Gilla

 • Fjodor

  Det mest märkliga i detta är väl att man får sitta som nämndeman i svensk domstol när man varker verkar ha kunskap eller vilja att döma efter svensk lag.
  Det är som att ha vapenvägrare som försvarsminister, svetsare som statsminister och rikspolischef som aldrig varit polis.

  Gilla

  • Matte

   Stefan Löfven har inte ens varit någon utbildad svetsare.
   Svetsutb. avbröts för militärtjänstgörning.
   Han är bara en fackpamp som har stigit upp i graderna.

   ”Dokument från Riksarkivet bekräftar att Stefan Löfven hade en närvaro på endast 76% och fullgjorde alltså aldrig sin svetsutbildning med godkänd närvaro.

   Det står i dokumentet, som har Skolöverstyrelsen som avsändare, att utbildningen ”avbrutits pga militärtjänst” vid vecka 29. Utbildningens fulla längd var 38 veckor. Det innebär att Stefan Löfven endast hade 76% närvaro. Det krävs normalt minst 80% närvaro för att få en utbildning godkänd. Trots detta har Stefan Löfven med just Svetsutbildning på sin officiella CV, bland annat på Regeringens hemsida.”

   http://politikfakta.se/2017/02/stefan-lofven-avslutade-aldrig-sin-svetsutbildning/

   Gilla

   • Blodsven

    Han ljuger ju om allt annat så…

    Gilla

   • Tony

    Det hörs ju bättre om han kan inbilla någon att han har
    en yrkesbakgrund, och med tanke på hur han skött regeringsinnehavet med brutna löften och andra
    osanningar så ger man inte mycket för hans eventuella
    Svetskapacitet. I så fall vill man nog höra det från en
    yrkeskollega och inte från snövita amatörer utan
    kunskaper i ämnet.

    Gilla

   • Billy Boy

    Sveriges ohederliga regeringschef Stefan Löfven (S) …

    … med alla sina blåljugande ministrar …

    … verkar ändå ha blivit ett mycket väl sammansvetsat team … trots fake-svetsarns mycket bristfälliga yrkeskompetens.

    Gilla

  • Mia

   Hur orkar man ha så mycket bekymmer om Stefan Löfvens svetsarutbildning. Han jobbade inom yrket i över 16 år så han blev säkert både en kunnig och erfaren svetsare med tiden.

   Han har ju genom sitt tidigare yrke kunskap om stål, något som han ska prata med Trump om.

   Gilla

   • Mr Q

    På kust-norrländska ?? 🙂

    Gilla

   • OPete

    Mia ! Hur orkar man ha så många korkade inlägg som du ??? När man läser om alla händelser och elende på Petterssons blogg , där sanningen skrivs till skillnad från pk-blaskorna . Till 99% beror dom av en enda orsak . Detta har ni sett till !!! Det absolut sjukaste av av det hela är att ni försvarar det och fortsätter rösta på partier som vill förgöra detta land fullständigt …..

    Gilla

 • Laila

  Nu något helt annat.
  Det är muntert att höra när SVT kommenterar det Italienska valet.
  Krystat och vinklat, när de harklar om populister och främlingsfientliga så det står härliga till, ingen är vinnare bara elände.

  Gilla

 • Laila

  Nu har man upptäckt toppen av isberget, när muslimska sharia domen upptäcktes. Men hur brukar det bli, våldtäktsmän och mördare får löjliga straff när det är muslimer.
  Vad gör en muslimsk p-vakt när en muslim parkerar fel?
  Vad gör en muslimsk tjänsteman som godkänner uppkörningar för körkort?
  Vilka blir godkända när en restaurang vill ha sprit-tillstånd när en muslim avgör?
  Vem får godkänt ett bygglov när en muslim avgör?
  Vem får bäst betyg i klassen när en muslimsk lärare avgör?
  Vilka erbjuds de bästa jobben på arbetsförmedlingen, när muslimen avgör.
  Hur går det när en muslim vittnar i domstol?
  Svensken är av naturen naiv enligt Lövén och ger bort sin sista skjorta till en okänd.
  Medan andra kulturer ser till sina egna.

  https://petterssonsblogg.se/2018/03/04/muhammedanska-parkerar-bilen/

  Gilla

  • Joy

   Det fanns en muslimsk friskola i min kommun, med en muslim som enväldig rektor. Eleverna fick överbetyg och slogs senare ut på högre nivåer då de inte hade reella kunskaper.

   Gilla

 • ossie

  Märklig att 2 C politiker samt 1 moderat fär döma. Ingen från vänster. Vore bättre att vanligt folk utan politiska kopplingar fick vara med som i en jury i USA.

  Gilla

 • thojak

  Reagerade också på den grova/lömska/bedrägliga vinklingen av sakfrågor som SVT/SR/MSM gjort sina egna varumärken. Sakfrågan ÄR ju för böfvelen islamiseringen av samhället ! 😦

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: