EU bör se över Palestinabistånd


MELLANÖSTERN. Den Palestinska myndigheten lägger varje år motsvarande 2,7 miljarder kronor på löner och bidrag till personer som genomfört terrordåd, skriver Lars Adaktusson i NWT.

”Den Palestinska myndigheten lägger varje år motsvarande 2,7 miljarder kronor på löner och bidrag till personer som genomfört terrordåd. De belopp som idag satsas på försörjning av terrorister motsvarar ungefär en tredjedel av det totala bistånd som palestinierna får från omvärlden.

Tyvärr stannar inte problemen där, och exemplen är åtskilda på hur bistånd från enskilda Europeiska länder, såväl som EU, bidrar till att öka motsättningarna i regionen.

Det senaste exemplet i mängden uppdagades via en studie genomfört av det Jerusalembaserade forskningsinstitutet IMPACT-se. I ett försök att stödja utbildning för palestinska barn har EU:s utrikestjänst inte uppmärksammat att deras årliga stöd på nästan 1 miljard svenska kronor till palestinskt utbildningsväsen bland annat använts för framtagandet av ett nytt, och djupt antisemitiskt, skolmaterial.”

Läs artikeln i sin helhet på NWT.

En stolt utrikesminister tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem” av Palestinas president Mahoud Abbas som tackar för erkännandet av Palestina och allt bistånd. 


4 responses to “EU bör se över Palestinabistånd

 • Lagro

  Palestiniernas ledare Abbas ställer kravet mot Israel att de skall ha en självständig Palestinsk stat det som är Västbanken, och alla araber som blev utkörda 1947-1949 ca 800.000 och deras ättlingar skall ha rätt att återvända som rör sig idag om 5 miljoner, samt att Jerusalem skall bli Palestinas huvudstad.
  De här kraven som Abbas ställer är helt omöjligt att Israel kommer att acceptera, det skulle medföra att den judiska staten försvinner som varken USA eller EU kommer att acceptera.
  Abbas och palestiniernas plan och mål är att det som är Israel idag skall bli en islam stat med sharialagar, som är mycket lätt att inse med de kraven som de ställer.
  Utrikesblondinen tycks stödja att den judiska staten Israel försvinner och ersättes med en palestinsk islam stat.
  Det är orsaken att hon som utrikesminister får höga utmärkelser av Abbas.
  Utrikesblondinen går emot Israel, USA och EU, om hon själv förstår det kan vara oklart.

  Gilla

  • Lagro

   Kritiken som ofta framförs är att det är Israel som inte vill lösa Palestina – Israel konflikten, som är helt felaktig det är de palestinska ledarna som ställer krav som är helt omöjliga att acceptera för att bevara den judiska staten Israel.
   Palestinierna måste ändra kravet på en egen stat på Västbanken kanske till en federation eller autonomi med Israel och att Gaza blir en palestinsk stat.
   Med den konstruktionen kunde det finnas en lösning på konflikten.
   Orsaken att konflikten pågått i 70 år och står fortfarande på ruta 1 är att Palestinierna har ställt helt orimliga krav mot Israel.

   Gilla

 • Argus

  Vänta nu, vad är detta?:

  ”Sverige går nu ihop med sju andra länder, mot Tyskland och Frankrikes planer på ett allt tätare EU-samarbete.

  Förutom Sverige ingår Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Irland och Nederländerna i gruppen som inte vill överföra mer makt från medlemsländerna till Bryssel.” http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6900202

  Okeeej! Hade det bara varit finansblondinen men nu verkar både Danmark och Finland vara med vilket ger det hela seriositet.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Margot ser både stolt och rörd ut, när hon visar upp den ädlaste medaljen i grenen antisemitism. Vidrigt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: