Stäng

Skåpbil i Stockholm lastad med knark för 18 miljoner

BROTTSLIGHET. Två poliser fick syn på den vita skåpbilen som stod parkerad halvvägs upp på gräset på Notariebacken, Norsborg, Botkyrka i södra Stockholm. 

Polisen beslutade sig för att kontrollera fordonet och hittade snart narkotika i baksätet. Vid ytterligare kontroll hittade polisen även narkotika i ett lönnutrymme mellan baksätet och lastutrymmet i den ombyggda skåpbilen.

När polisen började kontrollera skåpbilen hittade de cannabis värt uppskattningsvis 18 miljoner kronor. Nu är föraren åtalad och riskerar långt fängelsestraff.

Beslaget som gjordes den 19 april förra året har beskrivits som ett av de största i Stockholmspolisens historia.

– Det kan jag inte bedöma. Men det är stort. Gatuvärdet ligger på 18 miljoner kronor, säger åklagaren Charlotte Ahlberg.

Enligt åklagaren skulle narkotikan till Alby i Botkyrka och Västerhaninge i Haninge. På en lapp hittade polisen två adresser. På en av adresserna bodde en man som tidigare är dömd för narkotikabrott.

– Mannen var kurir och jag utgår från att narkotikan sedan skulle vidaredistribueras, säger åklagaren Charlotte Ahlberg.

Enligt poliserna som kontrollerade mannen i Alby var mannen extremt nervös och kunde först inte ge någon förklaring till varför han befann sig i Alby. Senare sade mannen som är ifrån Malmö att han befann sig i Alby för att köpa en synth.

Hans försvarsadvokat Per Larsson utvecklar det hela. – Han köper och säljer väldigt mycket synthar. Han har gjort många sådan här resor. Han har lånat bilar vid flera tillfällen. Han har naturligtvis en tanke om att han fått fel bil. En märklig omständighet är att bilen han körde var avställd. Det är märkligt att låta någon transportera narkotika i en avställd bil till Stockholm, säger hans advokat Per Larsson.

Daily Mail

-Pettersson konstaterar att knarkhandlarna inte verkar var dom mest slipade hjärnorna.

”En arbetslös 45-årig Malmöbo som lever på socialbidrag har åtalats för synnerligen grovt narkotikabrott. Han stoppades av polis när de såg hans risiga, och avställda, skåpbil stå konstigt parkerad. Han hade dessutom fastnat i bilen med sin fot”

Typiskt smart ”skåning”…

5 reaktioner på “Skåpbil i Stockholm lastad med knark för 18 miljoner

 1. Nja,jag som skåning skall försöka vara än värre,när det gäller sådana fiskar som går i nätet.En 45-årig ryss skulle göra livets affär,när han via ryssmaffian köpte in 400 kg kokain,och lät det adressera till ryska ambassaden i Buenos Aires.Härifrån var det tänkt för vidare transport via diplomatsändning till Berlin.Någonstans i kedjan klappade det inte och idag tog honom polisen i Tyskland. Värdet på lasten lär ligga på flera hundratal miljoner.

 2. Notera att detta är vad de har avslöjat… Hur många har de inte kommit på?! Sverige har blivit ett ’third world country’ men de flesta har inte en susning…

  Men:
  ”Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.” – John F. Kennedy

  You choose media/leftist/politicians…

 3. Sverige är kört. Många har sagt det tidigare, även jag. Den nya danska modellen för integration funkar inte här. Vi har 20 till 25 procent gblattar och Danmark endast ca tio. Lycka till Broderland!
  Här i Sverige gäller repatriering, så långt tyglarna håller och plus alla Danmarks påannonserade åtgärder. När tar PK-media upp någonting om den ”tysta segregeringen” som redan pågått flera år? Svenskar flyttar alltmer till ställen där de tänker att de ska slippa se och höra gblattar.

 4. Avställd vit skåpbil blev scoop-bil för polisen.

  Tycker inte det allra minsta ”synth” om föraren som total-torskade. Han får nu göra sig hemmastadd i finkan och se om sin fot som råkade fastna i bilen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: