Stäng

Från Expo till SvD för Bilan Osman

MEDIA. Svenska Dagbladet har rekryterat en krönikör från vänsterextrem Expo. Det meddelar tidningen under fredagen. – För min egen del tenderar jag att ofta skriva om extremhögern (och rasismen utanför det), jämställdhet, skolan och kriminalpolitik, säger den nye skribenten Bilan Osman. 


I Bilan Osmans fall betyder högerextrem ofta representanter för Sveriges tredje största demokratiskt valda parti och dess sympatisörer, när det gäller jämställdhet så ska det bli intressant. Bilan Osman är född i Sverige 1992 av somaliska föräldrar, muslim och tar inte avstånd från sharia.

Bilan har i sina artiklar förstärkt rasbegreppet och inte tagit några steg för att bli svensk, trots att hon kallar sig svensk-somalier. Osman vet säkert att integration betyder assimilering, helt eller delvis, att ta seden dit man kommit men enligt Bilan är det svenskarna som det är fel på. Om hon inte ändrat sig.

Damen har också medverkat en hel del på ”Inte rasist men idiot” en LO-sponsrat sajt som enbart ägnar sig åt att förfölja Sverigedemokrater, även Expressen har utnyttjat hennes tjänster.

Expo, Expressen, Inte rasist men idiot tyder på att SvD inte gjort något kap direkt och troligen kommer det att kosta SvD mer än det ger att bli än mer PK.

-Pettersson ser att Bilan Osman varit med en hel del på bloggen. Läs HÄR…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

37 reaktioner på “Från Expo till SvD för Bilan Osman

 1. Stalin med kökshandduk på huvudet skulle också fått jobb på svd. Dags att säga upp prenumerationen.

  1. Tillägg:

   Citat

   Stefan Löfven (S) har varit på en egen variant av Eriksgata i svensk sjukvård. Den 26 februari 2018 hamnade statsministern på Akademiska Sjukhuset i Uppsala efter en tur i halkan och ner i diket vid Knivsta. Stefan Löfven skulle strössla vallöften omkring sig, likt sanden på Uppsalas isiga gator. Välfläsket skulle stekas, dofterna spridas över lokalen. Flottet flyter.

   Stefan Löfven lovade 14 000 nya medarbetare i svensk vård och omsorg. Statsministern lovade att fixa det på fyra år. Att utbilda en sjuksköterska skall ta 3 år, men vill man ha en specialistsjuksköterska så tar det ytterligare något eller några år. Det är just specialistsjuksköterskor som saknas i svensk sjukvård idag. Operationssjuksköterskor. Röntgensjuksköterskor. Anestesisjuksköterskor. Löfven kommer inte lyckats trolla fram en enda ny specialistsjuksköterska på sina fyra år, om han inte väljer att baka in de som redan är under utbildning i sitt löfte.

   Att utbilda en undersköterska för omsorgen eller vården tar tre år. Utbildningen sker genom gymnasieskolans omvårdnadsprogram, ett av de program som har det svårast att få sökande. Men Stefan Löfven skall hitta ytterligare några tusen som vill söka redan i år och nästa år – trots att alla som går ut grundskolan i år redan har sökt sin gymnasieutbildning. Det kommer inte gå att trolla fram tusentals nya undersköterskor, utöver de som redan utbildas.

   Löfven lovar något som vem som helst förstår är en omöjlig ekvation att lösa. Problemet är dessutom att landets statsminister bara pratar om nya anställda, och inte om gamla anställda – om de som redan jobbar i svensk sjukvård men funderar på att lämna jobbet. Allt fler väljer att lämna vården. Historiskt stora pensionsavgångar ligger framför svensk sjukvård. Löfven pratar noll om att jobba för att få fler att stanna kvar i vården. Statsministern vill tydligen inte oroa sig över en miljö där arbetstagarna slits ut på ett närmast cyniskt sätt.

   Arbetsgivarna i svensk vård, med några privata undantag, tillhör de absolut sämsta arbetsgivarna. Att få folk att söka sig till en arbetsmarknad där lönerna och arbetstiderna suger kan inte vara det lättaste. Att rekrytera en herrans massa folk till en verksamhet där man hotas till livet lite då och då av en frustrerad patients ännu mer frustrerade anhöriga kan tyckas vara omöjligt för alla utom landets statsminister. Hur attraktivt är ett yrke där man rings in till tjänst mitt under pågående semester, eller ett yrke där man inte hinner med toalettbesök eller matrast under arbetspasset?

   Man kan minnas vallöftet från 2014, om 32 000 ‘trainee’-jobb, som bara har blivit runt 500-600 sedan valsegern.

   Med det i bagaget lovar Löfven 14 000 nyanställda till svensk vård på fyra år. Statsministern säger sig vara säker på att lyckas, trots att varje mentalt kalhygge förstår att det är omöjligt. Löfven skulle kunna börja med att försöka få folk att stanna kvar i en svensk sjukvård som är allt annat än en arbetsgivare i världsklass. Medan Löfven reser runt i svensk sjukvård och flottet flyter omkring honom så säger ytterligare operationssjuksköterskor upp sig på Karolinska. Avhoppen kan komma att stänga en fjärdedel av operationsverksalarna på sjukhusets centraloperation.

   Valrörelsen har bara börjat, men flottet flyter redan fritt på scenen i den svenska politikens utspelsteater.

   Slut citat

   https://iotakt.se/flottet-flyter/

   Stefan Löfven besöker Akademiska sjukhuset i Uppsala Statsminister Stefan Löfven inledde på måndagen sin vårdturné med ett besök på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

   Socialdemokraterna har gått ut och lovat 14 000 jobb inom vården fram till 2022. (Publicerat 26 februari 2018)

   https://unv.is/expressen.se/nyheter/stefan-lofven-besoker-akademiska-sjukhuset-i-uppsala-

   Så ni sjuka patienter … Var god vänta och återkom och kolla hur sjukvårds-kapaciteten har förändrats någon gång under valåret 2022!

 2. Mediahusen SvD, DN, SVT, SR, TT + resten av PK-media i hela Sverige måste numera underkasta sig de mycket stränga förhållningsreglerna vilka trollfabrikören själv bestämmer över …

  https://pbs.twimg.com/media/DU-9uZ9XcAE4bj8.jpg

  …. som föreskriver vad som kan accepteras för publicering till allmänheten. Detta sker från en topphemlig Trollcentral i S-kansliet på Sveavägen 68 i Stockholm.

  Trollfabrikören på bild ovan har byggt upp ett mycket nära samarbete med denna inflytelserika person …

  https://4.bp.blogspot.com/-17UcX4K2Ml0/WlX9XStStxI/AAAAAAABXjQ/jAyfwfqFl2A4wgNej1m88TojuC2yL7gVACLcBGAs/s1600/CwtyeC3WgAAJEsZ.jpg

 3. Verkar som om SVD vill gå samma väg som DN och blir en skit-tidning som skriver propaganda.
  Lycka till!

 4. Vilken intressant och raka / kunniga svar på frågor intervju jag har lyssnat på , många av mina funderigar fick svar, tack för det och även svar på funderingar om framtiden, visst är det så vi måste göra för att överhuvudtaget ha kvar Sverige som en nation framöver !
  https://www.youtube.com/watch?v=bP-irz5_roE&feature=youtu.be
  Missa inte att ta del av denna strålande intervju !

  1. ”Sverige en experimentverkstad för makteliten” säger bland annat Lasse Wilhelmsson! Lyssnade igenom hela intervjun, orkar man inte det rekommenderar jag de sista 6 minuterna där denna kloka man säger många bra saker. Lasse har verkligen analyserat ämnet noga och massmigrationens ORSAKER måste diskuteras, vilka krafter har satt igång den osv. Tack för att du delade detta Lena! Jättebra intervju!

 5. BIlans slöja verkar vara ett arbetsredskap. Säkert lönsamt.

  På fritiden ser hon ut som andra ungdomar med pussmun och selfie. Inget fel med det. Finns i tex Tobbes medieblogg

 6. Frågan är varför SvD tar in en person med den bakgrunden? Börjar man värma upp inför valrörelsen? 50 spänn på att hennes krönikor bara kommer ta upp rasism, islamofobi och SD.

 7. Själv är jag tillräckligt gammal för att erinra mig den tid Svenska Dagbladet borgade för en seriös, värdig och vägledande nyhetsförmedling med journalistikens etiska regelverk som manual, och där stränga krav på auktoriserade och erforderligt meriterade medarbetare ställdes.

  Den nyhetskonsument som inte uppmärksammar denna flagranta duktighetsuppvisning i etnicitetspornografins och den försåtliga värdegrundsevangelisationens moraliskt nedbrytande tecken, torde väl näppeligen tillhöra de cerebralt välutrustades skara.

  Ifrågavarande agendaskribent kan beskrivas som en i mängden av marionettregimens psykopolitiska instrument – ett epitet som onekligen för tanken till extremvänsterns taskspelande tamagotchi, Fatemeh Khavari.
  Andreas.

  1. Du har så rätt i din analys av Bilan Osman,fast det ska ändå bli kul att se hur länge SvD står ut med hennes SYN på det SVENSKA FOLKET, för jag antar att det är en stor majoritet av svenska som finns och jobbar runt henne på redaktionen. Och som SVENSK kan jag inte TÄNKA mig något annat än att man måste känna sig kränkt av att läsa hennes artiklar som jag anser är RASISTISK OCH RIKTADE MOT DET SVENSKA FOLKET och dess SYN på att leva och bidra till ett bättre Sverige. SÅ snacket kommer snart att gå och det kommer nog att bli många som går till chefen och ger sin syn på den nya medarbetarens synsätt på svenska folket och landet Sverige. SÅ hur länge står SvD ut innan man inser att man gjort en fel BEDÖMNING av henne som person och att det är inte hållbart i längden om hon jobbar kvar.

   1. Korrekt uppfattat, bäste meningsfrände.
    Hos denna dubiösa och shariafraterniserande karaktär finner vi den av PK-etablissemanget förnekade omvända rasismen och respektlösheten mot värdlandet i hela dess prakt.
    Tack för Din svarsreplik!
    Andreas 🙂

  1. Ja det minns nog alla vi mångåriga trogna läsare på bloggen.Hade faktiskt glömt bort kommunistsvinet,som skrev kommentarer under olika alias.
   Här ligger det förmodligen så till,att EXPO lyckats dupera SvD,att bredda sitt yttre färgregister. Hennes rader var ju likvärdiga med annat skräp i Slaskpressen.Detta tyder på att hon är/var ett okänt kort för Svenskan.
   Instämmer med ”Nalle” och Andreas,det blir intressant att se hur detta utvecklar sig framåt valdagen !

 8. Och svetsaren Lövet vill ha Annie Lööf i knät efter valet, vilken naturligtvis inte är någon nyhet inte heller att moderatväljarna kan tänka sig att som förut stödrösta kvar KD inom 7 klövern !

 9. Ha, ha, ha … SvD:s värvning av Bilan Osman betraktar jag som ett rejält nerköp av tidningen.

  Ja har då och då följt Bilan Osmans olika förehavanden och jag skrev några kommentarer här på Petterssons blogg när Bilan Osman med förtjusning hade berättat i Expressen att hon år 2016 skulle resa till Somalia och hälsa på släktingar där.

  Delcitat

  Bilan Osman. I sommar besöker jag äntligen Somalia. I sommar ska jag för första gången i mitt liv besöka Somalia. Jag åker till hamnstaden Bosaaso där mina morföräldrar och närmsta släkt fortfarande bor kvar. Det känns både nervöst och spännande. Men framför allt surrealistiskt. Äntligen händer det. Jag ska göra det jag talat om att göra så länge jag kan minnas. (Publicerad 9 feb 2016. Länk till Expressen.se nedan)

  Slut delcitat

  https://unv.is/expressen.se/kronikorer/bilan-osman/i-sommar-besoker-jag-antligen-somalia

  Hur gick det med Bilans Somalia-semester? (Postades här på Petterssons blogg den 2 november, 2016) Läs på länken nedan hur Bilan Osman aldrig återkom med något reportage från den planerade Somalia-resan.

  På Bilan Osmans Twitter-konto kunde man följa rapporteringen steg för steg vad hon egentligen hade haft för sig år 2016 d v s under tiden då Somalia-resan skulle ha genomförts av henne.

  Läs gärna mina kommentarer (från Billy Boy) på länken nedan där det framgår vad hon gjorde i stället för att resa till Somalia på semester

  https://petterssonsblogg.se/2016/11/02/hur-gick-det-med-bilans-somalia-semester/

  Så Bilan Osmans rapportering från hennes underbara resan till Somalia under sommarhalvåret år 2016 uteblev helt. Så det reportaget från Bilan Osman blev vi intresserade ordentligt blåsta på. Men det kan göra detsamma iaf för min egen del.

 10. Det jag har inhämtat om Somalier är att dom är ganska stora
  i hackan, fast när man ser vad dom åstadkommit i sitt eget land
  blir man inte imponerad?

 11. Jisses, de ska promota extrem islam. Hennes cv är ruggigt och borde inte vara möjligt att skrapa ihop i ett demokratiskt och friskt land.

 12. Detta är ett led i nedmonteringen av Svensk MSM, kostar inte många kronor att anställa denna vänsterextremist som ägnar sig åt regimpropaganda om man väger det emot en riktig skjutjärnsjournalist som avslöjar makten och eliten.

  Så detta är bara bra i längden tror jag..:-)

 13. Bilan Osman är fanatisk anhängare av en lära grundad av en pedofil (googla Aisha).
  Vet SvD om det?

  1. Vad säger Herr Valter om det?
   Men du har rätt hon är en modig kvinna som inte låter
   sig skrämmas av kvinnoförtryckarna!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: