Hur gick det med Bilans Somalia-semester?

INVANDRING. I februari 2016 skrev Expressens krönikör Bilan Osman att hon skulle åka hem till släkten i Somalia och hälsa på. Jag letar förgäves efter artiklar om hennes resa. I Expressen finns inget, och jag hittar inget på Expo så frågan är kom fröken Osman inte iväg eller kom hon iväg och resan visade att Somalia inte är så dumt att leva i som Expressen, Expo och Bilan Osman har påstått!

Nåväl, ni får hålla tillgodo med hennes krönika om semesterplanerna.

Först en video från augusti 2016 med några grabbar på en resa till Bilans hemtrakter runt Basaso i Somalia.

Från 2015, Bosaso, verkar betydligt lugnare än Malmö och Göteborg, jag förstår att Bilan har hemlängtan även om hon är född i den kalla nord…

TIDIGARE 2016-02-10. Expressen åker till Somalia på semester

Expressens krönikör Bilan Osman skriver om sin planerade sommarsemester i Somalia: ”I sommar ska jag för första gången i mitt liv besöka Somalia. Jag åker till hamnstaden Bosaaso där mina morföräldrar och närmsta släkt fortfarande bor kvar. Det känns både nervöst och spännande. Men framför allt surrealistiskt. Äntligen händer det.” 

Det är naturligtvis trevligt att folk åker på semester till ett vad vi kan anta vara ett något så när säkert land. Hoppas att Migrationsverket har noterat detta och slutar bevilja uppehållstillstånd för denna grupp av människor som ofta kallas ensamkommande barn. Dessutom är grannlandet Somaliland fredligt och de har ett för afrikaner lämpligare klimat än den kalla nord.

Det kanske till och med är dags att börja diskutera repatriering i stor skala.

Somalia är ett oerhört rikt land med alla förutsättningar till att ge befolkningen ett bra liv, det som saknas är kloka politiker, men det kan inte vi hjälpa dem med.

4 thoughts on “Hur gick det med Bilans Somalia-semester?

  1. Hon kanske är fortfarande kvar i Somalia….
    Känner folk som bor i hyresrätter som disponeras av sk ”flyktingar” som åkte hem och är där i sina hemländer i några månader medan här utbetalas ekonomiskt bistånd och alla fakturor samt man plockar svart hyra av sina svarta inneboende (menar förstås inte hudfärg)
    Själv hade jag bott i sådan lägenhet på Lindhagensplan i nästan ett år.

    • Nej, Bilan Osman reste sannolikt ALDRIG på sin upphaussade & efterlängtade semesterresa till sina morföräldrar och närmsta släkt, vilka bor kvar i Bosaso i Pund- ….Sorry Puntland i Somaliland på den nordligaste delen av Afrikas horn.

      På Bilan Osmans Twitter-flöde kan man se vad hon har haft för sig ända sedan hon annonserade sin avsikt att resa till Somalia.

      Bilan har bl a ”arbetat” för Expo under Almedalsveckan i Visby, besökt Gnosjö, Kiruna, Berlin, Skåne, Linköping (där hon påstår sig bo), Täby (där hon påstår sig också bo), Kramfors, Kronoberg, Hässleholm, och …

      ”Första dagen på semestern. Vaknar halv sex för att prata ”svenska värderingar” på P1 morgon”

      … etc etc.

      https://twitter.com/bilaaan1

      På Twitter kan jag inte hitta en endaste liten stavelse för hela sommaren 2016 om att Bilan Osman verkligen har rest till Somalia och kommit tillbaka till Sverige därifrån. Om hon varit där så är isf allt höljt i dunkel, avsiktligt eller ej. Vem vet?

      Kolla gärna själva på Twitter-länken ovan! Varning! Där finns massor av rent dravel att bläddra igenom.

  2. Jag läste att inrikesminister Anders Ygeman (S) sagt följande om länderna dit asylanterna som fått avslag kan komma att utvisas. (Det påstås handla om uppskattningsvis 80.000 personer + sannolikt ganska många fler).

    Ygemans ord:
    ”Det här är inte toppskiktet av demokratiska och ekonomiskt välutvecklade länder.”

    http://www.di.se/artiklar/2016/1/28/ygeman-atervandandet-ett-misslyckande-for-sverige/

    Här är iaf exempel på ett land på Afrikas horn, som verkar vara riktigt mysigt och trivsamt.

    ”Här är världens lyckligaste folk.

    http://dise02.cached-images.bonnier.news/cms20/SiteImages/2012/10/22/lyckliga.jpg

    Minst dagliga upplevelser av negativa känslor har invånarna i Somaliland, en i praktiken självstyrande region i norra Somalia”

    http://81.201.219.136/artiklar/2012/10/23/99590287/index.xml

    Staden Bosaso ligger nästan så långt norrut på Afrikas Horn som man kan komma och har historiskt varit … och fortfarande är en av de fredligaste platserna i Somaliland, som är en i princip självstyrande och relativt välmående region. D v s mycket långt borta från de tidigare något otryggare delarna av det södra Somalia.

    Man frågar sig vilka orsakerna var att Bilan Osmans upphaussade och efterlängtade resa till Bosaso inte verkar ha blivit av.

Kommentera