Stäng

Vad SVT än säger. Det finns ingen blockad av Gaza

MELLANÖSTERN. Vi hör ofta att Israel bedriver en blockad mot Gaza. Varje sådant påstående är falskt, även när det kommer från ”opartiska” public service SVT, med ett enda undantag. 

Ingen blockad alltså, det här helt möjligt att föra in förnödenheter landvägen till Gaza via Israel.

Vad som inte är möjligt är att föra in förnödenheter – inkl. vapen – sjövägen till Gaza. Detta på grund av att Israel vill förhindra Hamas på Gaza att rusta upp sina styrkor.

Israel har följaktligen infört en legitim sjöblockad mot de krigförande i Gaza.

Israels sjöblockad av Gaza har folkrättsligt stöd enligt FN ”Israel står inför ett verkligt hot mot sin säkerhet från militanta grupper i Gaza. Blockaden är därför en legitim säkerhetshandling för att förhindra att vapen förs in i Gaza sjövägen och dess upprätthållande är i enlighet med folkrättens krav.”

Däremot är Ship to Gaza och andra välkomna till hamnen i israeliska Ashdod för att lossa gods som kontrolleras av israelerna innan det transporteras landvägen till Gaza.

Till saken hör att Gazaborna en gång var erbjudna en moderna containerhamn mot att de lovade att sluta attackera Israel med och mörda judar, men det erbjudandet tog araberna inte.

Nåväl, under vecka 8, transporterades följande från Israel till Gaza och glöm inte att Gaza även har gräns mot Egypten…

6 reaktioner på “Vad SVT än säger. Det finns ingen blockad av Gaza

 1. fråga kananéerna i jerusalemsfrågan innan araber o judar tog över staden fanns det 3 olika religiösa samfund där som umgicks helt fredligt.

 2. Det är ofattbart att SVT/SR tillåts att helt öppet bedriva hatisk och lögnaktig propaganda mot Israel utan att någon kan, vågar eller vill stoppa dem. Det är vänstern gamla judehat, där den rike bankiren har bytts ut med Israel.
  International eller national socialism, antisemitismen finns där och accepteras nu helt öppet i Sverige.

 3. En förbannat fräck och falsk propaganda som systematiskt demoniserar Israel – den enda vettiga aktören i sammanhanget!
  Begrunda denna taktik i skenet av regeringens nylanserade myndighet mot ”falsk nyhetsförmedling och desinformation” och vi har lydstatens och kalifatet Sveriges officiella policy i ett nötskal.
  De proislamistiska picadorerna SVT representerar verkligen den svenska skammen och förnedringen i koncentrerad form.
  Andreas.

  1. Det är helt rätt att Gaza kunde bli en Palestinsk stat med en lysande ekonomi, därför det finns förutsättningar för containerhamn, turism, fiske, jordbruk m.m.
   Men saken är den att palestinierna har helt andra planer, de palestinska ledarna ställer krav att alla araber som blev utkörda 1947-49 som rör sig om ca 800.000 för att ge plats för judiska immigranter skall ha rätt att komma tillbaka med sina ättlingar, som rör sig idag om ca 5 miljoner människor.
   Sedan ställer de krav att Västbanken skall bli en palestinsk stat och Jerusalem huvudstaden.
   De här kraven har inte rubbats sedan Arafats tid och som skulle medföra om de genomförs att den judiska staten Israel kommer att försvinna och ersättas med Palestina och en islam stat.
   Det går inte att skapa någon palestinsk stat på Västbanken därför området är för litet, men det är första steget för att skapa en palestinsk stat av det som är Israel idag.
   Israel kommer aldrig att acceptera någon palestinsk stat på Västbanken, som är helt förståeligt.

   1. Alla som erkänner Palestina att den skall finnas på Västbanken, har också tagit ställning på att den judiska staten Israel skall ersättas med en palestinsk islam stat.
    Därför när Sverige erkände Palestina väckte det ilska i Israel som var fullt förståeligt.
    Men sedan när utrikesblondinen hade tänkt sig bli medlare mellan USA och Israel om en Palestina lösning visade hon en total okunskap gällande ämnet och USA:s och Israels relation.
    Israels utrikesminister förklarade för henne att MÖ är inte lika enkelt som att montera ihop en IKEA möbel.
    Sedan fick hon inte komma till Israel och bli mottagen som utrikesminister, utan som vanlig turist.
    Utrikesblondinen borde syssla med annat och inte sådant som hon är totalt okunnig i vad det handlar om, och blir därmed till ett frågetecken.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: