Stäng

3 reaktioner på “South Africa – Who stole land vs. Everyone is an immigrant

 1. Nuförtiden flygs bosättare och handikappade in till Arlanda med Islamic Republic of Iran Air.

 2. Tur att RT finns, detta skulle aldrig visas på SVT eftersom Palmesocialismen förskingrade våra pengar och installerade ANC vid makten med våra pengar. 60% av black empowerment pengar kom väl från Sverige utan att väljarna här fick veta det?

 3. ”I Norrland, hava vi ett Indien inom våra gränser, bara vi rätt förstå att utnyttja det.” (Axel Oxenstierna 1583 – 1654)

  Inte bara det utan även ett Sydafrika om det vill sig illa. Det finns en liten men högljudd grupp som kräver herravälde över en stor del av en närande del av landet och i dagens politiska diskurs är det få politiker som törs säga ifrån.

  Samtidigt har vi en annan minoritet som allt av döma kom samtidigt som de nordgermanska stammar som befolkade Norden i takt med inlandsisens avsmältning fast från sydost. Dessa har dock inte belönats med urfolkstatus trots att de kan dokumentera en närvaro inom rådande gränser ända sedan Gustav Vasa införde skattskrivning. De kallar sig själva kväner och jag brukar av och till få länkar till Kvänlandsförbundet och andra sidor skickat till mig.

  Innehållet i det länkade ser i mina ögon vederhäftigt ut med faksimiler och referenser. En sak som framgår där att en god andel av det fordom nomadiserade ”urfolket”, rent av en majoritet, blev kvar i Sverige under sina vandringar mellan vinterbete i skogslandet och sommarbete i fjällen eller Atlantkusten då furstendömet Finland stängde gränsen i mitten av 1800-talet.

  Vi har också den pågående dispyten mellan kronan och Girjas ”sameby” (läs renskötarekonomiskförening) om jakt- och fiskerätt ovan odlingsgränsen, i nuläget i alla fall. Alla som läst tillräckligt med historia vet om att kronoviltet var fredat. Att olovligen fälla kronovilt har till och med varit belagt med dödsstraff under vissa perioder. Att då tro att kronan reservationslöst skulle avhända sig kontroller över kronoviltet är historielöst.

  Så ”I Norrland hava vi ett Sydafrika inom våra gränser, bara vi fel förstå att sköta det.” (Argus, nyvaknad 27 februari 1975)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: