Stäng

Nissar Hussein

Brittiske Nissar Hussein konverterade 1996 till kristendomen från islam, Fredens Religion, tillsammans med sin fru och deras sex barn. Men efter att de deltog i en dokumentär 2008, ironiskt nog om att konvertiter behandlas illa, började deras före detta trosbröder förfölja dem.

Familjen har blivit överfallna, knuffade och spottade på. Ägg och tegelstenar har kastats på deras hus, någon försökte tända eld på det och bilen har slagits sönder ett flertal gånger. 2015 attackerades Nissar av två män som misshandlade honom med en spetshacka och sparkar. Familjen har tvingats ha beväpnade vakter och valde till slut att flytta från sitt hem i Bradford. Trots det lever de som fångar i sitt eget hem.

IslamStorbritannien

Det värsta är att de har fått dålig hjälp. Vare sig deras lokala politiska representanter har velat ta tag i det och vid kontakt med flera biskopar inom anglikanska kyrkan har Nissar fått höra att de ”gör allt de kan”. Före attacken 2015 har polisen inte velat klassa trakasserierna som religiösa hatbrott då inga andra kristna runtom drabbats, utan kallade dem för ”granntvist”. Dessutom har en del inom media uttryckt tvivel på att förföljelsen är äkta.

Nissar har drabbats av PTSD av alla överfall och förlorade därför sitt jobb. Folk runt omkring dem har tagit avstånd från dem av rädsla för att kallas för islamofober. Dessutom sade hans släkt upp bekantskapen långt tidigare på grund av konversionen så de får inget stöd från dem. Faktum är att de inte ens ringde för att meddela att Nissars pappa avlidit. Men trots alla svårigheter är familjen hoppfull.

3 reaktioner på “Nissar Hussein

  1. Enligt koranen ska muslim döda muslim som konverterar från islam.

    Religion (fantasivärld) är ju så fint!

  2. Mycket kännetecknande för den globala underkastelsen inför koranslaveriets våldsamma förtryck är att blunda för dess förödande konsekvenser.
    Då det verkligen är fråga om hets mot en folkgrupp, i detta fall konvertiter, väljer man att använda strategiska underdrifter i stället för en kraftfull markering mot islamisternas vardagsterror.
    Bara ett enskilt exempel på den pest och rättsröta som sprider sig genom Europa och omvandlar stadsdel efter stadsdel till teokratiska enklaver styrda av de som saknar såväl vilja som förutsättningar att respektera västerlandets lagstiftning och samhällsskick.
    Andreas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: