Stäng

Framgång för Sverigedemokraterna

Från Marcus Oscarssons Facebook. Marcus är politisk reporter på TV4.

Flera heta namn på SD:s lista till valet – Polis och ungdomspedagog nya kandidater. 

Polisen Katja Nyberg som tjänstgör vid polisens toppavdelning Nationella operativa avdelningen (Noa) är ett av de nya heta namnen på SD:s valberednings förslag till ny riksdagslista inför valet.

– Jag kände att den invandringspolitik som fördes inte kommer att hålla i längden. Många lever i en skyddad värld, men som polis såg jag att utvecklingen gick åt fel håll och jag upplevde att SD var det parti som kändes mest trovärdigt. Jag undersökte noga hur det var med rasiststämpeln. Jag gick på en rad möten innan jag blev medlem och såg att väldigt många invandrare är aktiva i partiet – och man har nolltolerans mot rasism, säger Katja Nyberg till Polistidningen idag goo.gl/N9jkNC. Andra nya namn är ungdomspedagogen Jonas Andersson, Skellefteå som arbetar med ensamkommande, och fd trafikpolisen och bilinspektören Tomas Morell, Tibro.

Josef Fransson, valberedningen, berättar att man gjort en noggrann granskning i samband med nya valsedeln för att bl a undvika skandaler. SD:s valberedning har tex begärt in utdrag ur polisens belastningsregister för att säkerställa att kandidaternas registerutdrag är rena.
– Och vi har kollat kandidaterna på sociala medier för att undvika oväntade händelser, säger Fransson.

Nästan hälften av namnen från SD:s valsedel 2014 är nu utbytta inklusive Kent Ekeroth och försvarspolitiske talespersonen Mikael Jansson.
– Det är överraskande att man tar bort så många sakpolitiska talespersoner. Jag kandiderar ända in till valkonferensen, säger Jansson.

Den föreslagna listan på 60 namn, varav 70% är män, klubbas vid SD:s valkonferens 16-18 mars. 2014 hade SD en valsedel för hela riket men nu blir det 29 st, en för varje riksdagsvalkrets. De första 60 namnen blir gemensamma och plats 61-72 lokala, uppger TT.

ANALYS
Att kunna presentera en polis från Noa som nytt namn är en klar framgång SD. Dels är brottsligheten en av SD:s profilfrågor, dels visar SD att man även kan rekrytera från viktiga statliga myndigheter. Katja Nyberg sitter även i Säpos insynsråd. Att hon är kvinna är ett extra plus ur det perspektiv att SD fått kritik för att ha för få kvinnliga ledamöter.

Ett annat plus för SD är att man med 29 valsedlar istället för en enda rikslista breddar sin regionala förankring i hela landet. Partiet fick även stor medial uppmärksamhet för sitt förslag till valsedel. En lyckad dag för SD med andra ord.

Marcus Oscarsson

Läs gärna intervjun med polisen Katja  Nyberg i polistidningen

16 reaktioner på “Framgång för Sverigedemokraterna

 1. Det är mycket dåligt att SD petar den tidigare partiledaren Mikael Jansson från SD:s riksdagslista. Vad har han gjort som riksdagsledamot som är dåligt för partiet?

  En av de nya riksdagskandidaterna är Jonas Andersson från Skellefteå. Sedan 2003 arbetar han på ett hvb-hem för ensamkommande åldersbedragare, ofta bestående av unga män som saknar asylskäl. SD anser tydligen att han är en tillgång för partiet och att det är bra att han hjälper dessa falska asylsökande. Det här är ett av många exempel på SD:s ansträngningar för att komma in i den politiska värmen.

  Om Alternativ för Sverige får ihop ett bra partiprogram som är radikalare än SD så kommer jag att rösta på dom den 9 september. Enligt uppgifter till Svenska Dagbladet kommer Alternativ för Sverige att lanseras nästa vecka.
  https://www.svd.se/nya-hogerpartier-utmanar-om-plats-i-riksdagen

 2. Synd om Katja Nyberg, hon kommer med 100% säkerhet att få sparken eller flyttas till någon skrivbordstjänst

  1. Är väl inte synd om henne hon kommer bergis in i riksdagen med en betydligt bättre lön än hon har idag.

 3. Härligt med en person som kommer in med erfarenheter ute från verkligheten, och inte är nån slags politisk broiler som är uppfostrad i nån rosa SSU-bubbla.

  Mycket bra! Däremot förstår jag inte varför inte Thoralf finns med på listan, en så ihärdig och duktig person borde vara självklar!

 4. En polis!
  En kvinna!
  Vilken lycka! En av våra absoluta hjältar i landet blir med på listan!
  Det värmer i hjärtat!
  En virituell, digital blombukett till denna skyddsängel!
  Jag längtar till kommande val!
  //age

  1. Håller helt med dig.SD är Sveriges enda hopp.Jag hade sett att Kent Ekroth hade fått vara kvar.
   Han har kommit med det mesta som partiet har fått röster på.Synd att han har gjort bort sig i privatlivet

  2. Vad kan och kommer till skillnad mot 7 klövern SD konkret att kunna göra för och i Sverige i den riktiga verkligheten om partiet nu mot förmodan skulle få en majoritet av svenska folket med sig i valet 2018 ?
   Vore bra att veta innan rösten ska läggas.

   1. Man kommer att kunna prata om problem utan att bli kallad för rasist ,islamofob och utan att kränka någon ..För att lösa problem kommer vi kunna använda fakta och basera oss på verkligheten . Vi får en regering som skyddar befolkningen och vill bevara Sverige svenskt.
    Varje land skall kunna ha rätt att bevara sin tradition , mentalitet ,moral och ska inte vara tvungen att ge efter för de som kommer med bakåtsträvande ideologier som bara skapar konflikter..och mycket mer..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: