Opartiska SVT och valbevakning

VALET 2018. SVT ingår i den grupp hästhandlare som består av SR, SVT, SvD och DN som ska granska och motverka falska nyheter inför valet i höst. Det trots att de själva erkänner att de använder agenda-sättande nyheter, alltså inte fakta i sin rapportering

SVT påstår att de har saklig och neutral nyhetsrapportering, men stämmer verkligen det? Bedöm det själva.

Diverse klipp från SVT:s bevakning vid USA:s presidentval 2016 där.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 thoughts on “Opartiska SVT och valbevakning

  1. Otroligt, Sverige som ståtar med ett av världens stolpskott
    till högsta ledare lägger sig i och rent av hånar USA för
    sitt val av ledare. Skrattretande är bara förnamnet?

  2. I gårdagens Sifomätning tappade S 3,2 procentenheter och SD ökade med 3,9. S hade sitt lägsta stöd någonsin i en Sifomätning och SD sitt näst högsta.
    SVT skrev om det på text-TV ingen artikel som publicerades sent på kvällen. Denna fick inte ligga kvar längre än till tidig eftermiddag idag. Sen försvann den.
    I den app SVT ständigt tjatar om att man skall använda och på webben har i alla fall inte jag lyckats hitta ett ord om Sifomätningen.
    Detta trots att den innehöll unika siffror.
    SVT är så totalt genomruttna.
    Undrar hur det hade låtit i statstelevisionen om S ökat 3,9 och det hade varit SD som minskat 3,2?

  3. Något annat.
    Det tog inte många dager efter att extra flygskatten infördes, förrän två inrikes flygbolag konkade. Äntligen är miljöpartiet nöjda.
    Nu skall trafikverket lösa problemet med bussar till Norrland.

  4. Alltsedan Gustaf Wasa´s dagar har härskarklassen sett till att likrikta undersåtarnas hjärnor

  5. Sveriges Television är det politiska etablissemangets verkliga slagskepp och propagandaverktyg framför övriga agendamanövrerade mediala korruptionsestradörer och det är just i televiserad form den försåtliga indoktrineringsprocessen visat sig mest framgångsrik och verkningsfull, då den främsta uppgiften är att styra menighetens verklighetsuppfattning och bedriva pseudopedagogisk och manipulativ moralundervisning där ingenting sänds av en slump och där varje reklamavbrott följer den politiskt korrekta estetiken.

    Objektivitet, saklighet och nyansering är jämte ett antal andra beprövade begrepp förpassade till källarförrådet för otidsenligt tänkande och kasserade koncept, vilka går stick i stäv med det förhandenvarande narrativ som hamras in i det svenska medvetandet, där man inte vill riskera att folk skall bli påminda om den ädla konsten att ifrågasätta nyhetsutbudet samt göra praktiskt bruk av den fria tanken.
    Andreas.

  6. Jag finner ett morbitt nöja i att se sådant här.

    Kan vi få en repris 9 september?

  7. När det gäller Donald`s sista utspel riktar det sig direkt mot Tyskland. Nu kräver denne att gasledningen via Östersjön till Europa skall stoppas.
    Påstår att den kan skada hans militärskepp,som alltmer uppehåller sig i insjön !
    Med tiden lär man känna mannen bak masken,allt mer och mer.
    Tydligen en erövrare som även vill styra över oss i gamla Europa. Som jag skrev när han lämnade Atom-avtalet blir det svåra tider,och nya krafter krävs för att inte undfly honom,p.g.a. alla hot och restriktioner USA vill genomföra mot oss.

    • Har vi någon icke-Trumphatande källa på det? Det är inte för inte som det är samma initialer i WSJ och SJW.

      • Nja,Argus mig förvånar att det finns så många dåligt insatta i dessa frågor,som ju är livsavgörande för vår kontinent,och vårt självbestämmande !
        8 ”nedtummar”, för en saklig redogörelse,om vad som just nu är i görningen,i vår direkta närhet ! 🙁

      • Kan tillägga betr. min kommentar,att i veckan uttalade sig den pressansvarige inom CDU, i tysk TV .Mycket avslöjades av hans parti`s inställning,även att diplomatin med USA skulle fortsätta,att söka glätta vågorna.Samtidigt klart ange sin suveränitet med fria beslut från Europeisk sida. (läs mot Ryssland)
        I sin provokation mot Putin,nämnde han att Sverige/Finland nu närmar sig medlemskap i NATO.Som tecken härför pekande han på den överenskommelse de två länderna nu undertecknat,via svenske Försvarsministern.
        Som ytterligare bevis för det ansträngande läget tvingades Merkel på nytt åka till Ryssland,så sent som igår för att försäkra Putin om att avtalet om 2:a gasledningen,ligger fast från tysk sida.

      • Jag är mindre rädd för Trump eller Putin vilka både verkar älska sitt land och sitt folk än för de självhatande barnlösa (Merkel, Macron och May). Om man skulle vara begiven i numerologi skulle man kunna uttolka något från att samtliga efternamn börjar på den trettonde bokstaven i det moderna latinska alfabetet.

        Då jag tror att mycket av vår egen framtid hänger hur det går för Trump brukar jag börja dagen med att läsa vad som skett i USA på icke-Trumpfientliga medier. Jag har inte sett något där om Nord Stream 2 vilket inte behöver betyda att det inte är något. Det enda som kan få slut på glappande käftar bland PK-journalisterna är om USA reser sig igen vilket mycket tyder på och om de bara kan få en patriotisk majoritet i kongressen kanske Trump får gjort vad han sagt att han ska göra.

      • Möjligen så att det inte intresserar US-press,vad som sker i gamla Europa i detta fall.I varje fall kräver nu USA,att de pågående byggnads-arbetet uppe vid Peene stoppas.
        Här förberedes nu sedan en tid tillbaka anslutningen för 2:a linjen,jämte den gamla förbindelsen.Detta plus Trumps anvisning att sluta exportera varor och teknik till Iran,har väckt oro i Tyskland.Dessa exporter är betydande för Merkels land, och lär utgöra 250-270 miljarder SEK,för närvarande !

      • Tja siffran från att hindra Trump och hans försök,att styra inte enbart Europa utan hela världen,har öket till otroliga 20 ”nedåttummar”…
        Undrar egentlige över att så många inte är hemmastadda i den världspolitik,som idag råder.
        Envåldshärskande från USA`s sida.Personligen önskar jag mig inte ett sådant mångkulturellt samhälle.
        Vet ni t.ex. att USA idag har c:a 800-1,000 militära baser placerade ut runt hela klotet ?
        Motpolen Ryssland,har knappa 10,varav sin största i Syrien.
        För att ytterligare informera er om fakta vad gäller Försvars-budgeter har Ryssland en sådan,om c:a 66 miljarder Euro.
        Till ytan lilla Tyskland har fem (5) gånger så stor eller omkr.300 miljarder Euro. Vad USA har redogöres inte över.

  8. SVT-SR har samma typ folk nu på chefsposter som DN-Svd(försök gissa vilka), SVTs vd tillhör alltså samma kabal och denna lilla grupp gillar att ljuga för de utomstående som svensken är för dem. Deras uppgift är att sprida så mycket lögner det bara går.

Kommentera