Sveriges Radio anställer agendachef för att styra vilka nyheter som ska förmedlas till folket


MEDIA.  I en platsannons på arbetsförmedlingen söker nu ”oberoende” Sveriges Radio en ”agendachef”, vars arbetsuppgifter ska gå ut på att ”kontinuerligt producera agendasättande nyheter”.
Från platsannonsen: ”Agendachefen ansvarar för kanalens nyhets- och aktualitetsjournalistik, för planeringen på både kort och lång sikt och ser till att kanalen kontinuerligt producerar agendasättande nyheter. Agendachefen arbetar nära tillsammans med dagproducenten som leder det dagliga arbetet.”

”Vi förutsätter att du delar Sveriges Radios värderingar”

”I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund”.

-Pettersson läser inget om politisk variation men det behövs kanske inte när SR:s medarbetare till 82 procent röstar rödgrönt och hela 54 procent på Miljöpartiet. Snacka om enfald…

Nåväl, ”Agendsättande journalistik” är inte som Sveriges Radios uppdrag är, nämligen att rapportera nyheter, spegla verkligheten och förmedla opartisk information utan ”Agendsättande journalistik” är att ha en politisk agenda som gör att man bestämmer dagordningen, styr diskussionen och avgör vad som ska uppfattas som problem. På ren svenska propaganda för invandring och mångkultur…


16 responses to “Sveriges Radio anställer agendachef för att styra vilka nyheter som ska förmedlas till folket

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: