Kackelmöte

I gårdagens Agenda skulle socialminister Annika Strandhäll (S) och finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) debattera Nya Karolinska i Solna.

Det visade sig bli en debatt som närmast utvecklades till ett kackelmöte som inte ens fjuniga tonåringar skulle vara stolta över.

En debatt är bara intressant när två parter lägger fram sina åsikter och motiveringar kring ett givet ämne. En debatt blir aldrig intressant om parterna hellre väljer att misskreditera varandra istället för att lägga fram sina argument i frågan.

En debatt blir heller inte intressant om de debatterande parterna hela tiden avbryter varandra istället för att låta motståndaren tala till punkt. Därför blev gårdagens debatt ett antiklimax för många som ville höra Socialdemokraternas och Moderaternas sida i frågan. Bägge debattörerna avbröt hela tiden varandra i ett allt mer upprört tonläge och extra genant blev det när Strandhäll avbröt Svenonius med orden ”Låt mig tala till punkt”.

Annika Strandhäll (S), som förövrigt verkar ha klippkort till Agendas studio, har en sällsynt irriterande förmåga att hela tiden avbryta sin motståndare. Vi har sett det förr, vi såg det igår och vi lär få se det i framtiden.

Huruvida debatten igår lockade nya väljare till de bägge partierna låter jag vara osagt, men jag tror att Ebba Busch-Thor (KD) och Kent Persson (M) sammanfattade debatten ganska bra på Twitter. ”En bedrövlig debatt” skrev Busch-Thor och Persson fyllde på med ”Usel debatt där båda pratade i mun på varandra. Imponerar inte på någon. Blir valrörelsen så här kommer väljarna skrämmas bort. Skärp er”

Se kackelmötet här

11 thoughts on “Kackelmöte

  1. Strandhäll visar sig vara totalt befriad från kunskapen hur man diskuterar i vettiga ordalag. Hon använde samma taktik vid en diskussion med Jimmy Åkesson för några veckor sedan. Hon pratar i munnen på alla andra men kräver total tystnad när hon talar. Härskarteknikerna haglar genom att döma ut motståndaren utan att ange annat än att hon vet bäst.

    Kan inte förstå hur en sån människa lyckats göra ”karriär” inom politiken.
    Det är därför varje samtal med henne leder till en sk. ”Polsk riksdag”.
    Att hon sedan även är dåligt påläst gör henne till en katastrof inom politiken. Hon är en arketyp för den unga feministiska kvinnorörelsen som inte förstår att andra människors åsikter också måste respekteras trots deras ovilja att se samma himmelska ljus som henne!

  2. Landstinget har ansvaret för Nya Karolinska, – kriminella aktörer har skott sig rejält på skattebetalarna, istället för dryga 10miljarder är bygget uppe i 60miljarder….(Ungefär….)
    Det blir skattebetalarna som får stå för notan, någon ansvarig verkar aldrig finnas i de här sammanhangen.
    Att skriva avtal som blir 10 gånger dyrare än tänkt luktar korruption och mygel….

  3. Vi har här å ena sidan en civilekonom som varit kommunal chefstjänsteman och har haft eget konsultbolag och å andra sidan en som läst ”psykologi och sociologi på Göteborgs universitet”, arbetat med ”arbetsmarknadsprojekt i Göteborgs stad” och därefter varit politruk inom facket och politiken.

    Nya Karolinska är ett sådant idiotiskt projekt så att klockorna inte bara stannar, de börjar gå baklänges också. Här har moderaterna under Catharina Elmsäter-Svärd hela ansvaret. Ser man till sjukvården i hela Sverige har både socialdemokraterna och moderaterna lika och fullt ansvar. Anledningen till att SAP lägger sig i landstingets affärer trots kommunalt självstyre är att försöka rikta om fokus från massinvandringens effekter. SAP och MP(K) har väl släppt i lika många lycksökare på tre dryga år som Ruinfeldt på två mandatperioder?

  4. Ja Annika Strandhäll är Sossarnas värsta floskelmoster idag,
    hon har petat ner Ylva Johansson från första platsen, och då
    är hon enorm, tidigare var Ylva ohotad etta

    • Lyssna på Strandhäll! Hon är aggressiv och folkilsken.En terrier när hon debatterar.Henne gubbe (om hon har någon) har nog fått många örfilar.

  5. De för ju exakt samma politik, så de måste spela över i ”debatter” för att fejka att de skulle vara oense om någonting. De flesta som röstar på S gör det ju bara för att de hatar M.

  6. Detta är det röd-gröna, postmodernistiska matriarkatet Sverige. Väst har generellt blivit ett postmodernistiskt matriarkat, men i Sverige har det helt tagit över.
    Då blir det irrationella känslor utan fakta och rationell analys.

KommenteraAvbryt svar