Klarspråk i FN

USAs  FN-ambassadör Nikki Haley talar klarspråk och hon är inte rädd för att nämna problemen vid deras rätta namn.

Hon skulle aldrig komma på iden att som de Svenska politiska sylt-ryggarna börja kalla problem för utmaningar.

 

 

6 thoughts on “Klarspråk i FN

  1. Det vore klädsamt om USA övergav Obama-doktrinen och istället hjälpte al-Assad att få ordning på landet som Putin gör. Situationen i Syrien har åstadkommits av Qatar, Saudi och USA under Obama. Samma Obama som kastade in Libyen i helvetet. Denna satans mördare har norska Nobelkommittén förärat med Nobels fredspris. Det måste vara den värsta norgehistorien på tusen år.

    al-Assad är ingen korgosse. Däremot har han lyckats med att hålla fred i landet till dess att de jihadistiska staterna lade näsan i blöt. Dep som tror att alla människor kan behandlas med silkesvantar bör ta en tur i några av de utanförskapsområden som våra dyra politiker har skapat genom sin naivitet. Det är bara att se hur det gick i Irak efter Saddam, i Libyen efter Khadaffi eller Egypten efter Mubarak. Egypten blev utgången annorlunda eftersom de hade goda förbindelser med USA som lät al-Sisi reda upp kaoset.

    Senator Rand Paul har väckt frågan om USA:s ska tillåtas eskalera eller om man ska börja begränsa insatserna. Om vi ser till Afghanistan, Irak, Syrien och Libyen vars kaos drabbat Europa är frågan högst berättigad.

    • N. Haley kommer inte med något objektivt klarspråk utan det kan ses som politisk propaganda för Israel och USA.
      När man ser till de som stött terroristerna är det USA och Israel, IS tog hand om ett enormt USA vapenförråd i Mosul och körde ut tanks och andra militär fordon mitt på dagen från depån..
      Naturligtvis kände USA till det här omhändertagandet men det var ett sätt att beväpna IS med moderna vapen, och kärnan i IS är Saddams militär som visste att handskas med tanks och andra militärfordon.
      USA påstod att de skulle kämpa mot IS med sitt flyg, men oljetransporter med lastbilskaravaner flera kilometer långa som finansierade IS och var stulen olja från Syrien, gjorde USA ingenting åt för att stoppa.
      När USA skulle stoppa IS växte deras territorium hela tiden, USA:s bombningar var för IS, eller de bombade ingenting.
      När Syrien begärde hjälp från Ryssland och Iran, det första ryssarna slog ut var oljetransporterna för att strypa finansieringen för IS.
      När Iran och Ryssland kom in i kriget har mer än 50.000 terrorister blivit likviderade och IS är utslagen.
      Nu har USA allierat sig med kurderna för att få orsak att finnas i Syrien, där de befinner sig illegalt och motivet USA har är att skapa sig ett fotfäste i Syrien som skall agera som en buffert för Israel.
      USA samarbetar med terrorister och kurder, men en sak är säker och det är att ryssarna överger inte det syriska folket, utan det har sagt att Syrien skall bli en enat stat som det varit.
      Syrien hotar inte USA och är inte populära bland det syriska folket, och har inte varit det sedan lång tid tillbaka, även före Assads tid.
      USA har ingenting att göra i Syrien utan borde försvinna därifrån, sedan kommer det med all säkerhet att bli fred i landet.

      • Den här drönaren som Syrien kontrollerade terroristerna, som fanns mot den israeliska gränsen var tillverkad av Iran men det var Syrien som hade hand om den.
        N. Haley yrar om den som att Iran fanns där vid gränsen och spanade på Israel, som finns ingen sanning i det påståendet.
        Israel använder USA tillverkade F 16 plan men ingen säger att det är USA som utför bombräderna.
        Om USA, EU, Saudi, Israel med flera länder inte stöttat terroristerna finansiellt och med vapen hade kriget i Syrien varit slut för länge sedan.
        Syriska militären med Hezbollahn, Iran och Ryssland har stridit mot terroristerna i Syrien och inga andra.

KommenteraAvbryt svar