SVT fälls för misshandelsbilder i nyhetsinslag


BROTTSLIGHET. I ett inslag i SVT Nyheter Stockholm visades flera gånger en sekvens ur en övervakningsfilm där en person blev misshandlad. Nu fälls inslaget av granskningsnämnden.

Inslaget sändes kl. 18.30 i oktober förra året och handlade om en förort där kameraövervakning hade börjat användas för att minska kriminaliteten. Sekvensen ur övervakningsfilmen visade hur en man fick ett slag i ansiktet varpå han föll baklänges över en planteringskruka och sedan ned i marken. Misshandeln visades även i slowmotion.

Granskningsnämnden ansåg att SVT inte hade visat den återhållsamhet som krävs eftersom misshandeln visades flera gånger och fällde därför inslaget. Enligt nämndens tidigare beslut ska programbolagen vara återhållsamma med att visa våld vid tider då barn kan antas titta på tv. För nyhetsprogram gäller detta för sändningar före kl. 19.00.

MPRT.se

-Pettersson menar att det är dags att upplysa alla Sveriges våldsverkare att dom måste vänta med sina våldsamheter till efter 19:00, annars kan ju något barn se det, i verkligheten…


6 responses to “SVT fälls för misshandelsbilder i nyhetsinslag

 • Janne

  ”fälls i granskningsnämnden”
  Och var blir deras straff?
  Blir det fängelse?
  Eller villkorlig dom kanske?
  Samhällstjänst?
  Bötesstraff?
  Eller ingenting alls….
  Vad är det för mening med ”granskningsnämnden”?
  Inte ett dugg!
  Här sitter ännu en drös onyttiga SVT anställda och leker med papper och tror sig vara viktiga för vårt samhälle och ”granskar” sig själva!
  Sverige ÄR numera ett enda stort dårhus!
  Janne

  Gilla

 • verklighetochsanning

  visa sanningen. den talar för sig själv

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Dt var inte för visa hänsyn till brottsoffret utan för att mörka etnicitet på gärningsmannen i fråga.

  Gilla

 • ruben

  Mycket energi verkar slösas i onödan inom rättsväsendet på att dölja den mörka verkligheten. Helveten av kriminalitet, ilska och hat i världen måste visas upp med sina rätta ansikten i ljuset. Det är enda möjligheten att få det värsta bortrensat så småningom. Kameror på offentliga platser är tacksamt och fungerar för det mesta.

  Gilla

 • Rolf

  Only in Sweden. Otroligt pinsamt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: