Stäng

SVT har det svårt med Harald och Henrik

MEDIA. Ni vet att SVT är noga med att påpeka när andra gör fel och väljer fel bild till ett reportage, exempelvis när moderaterna illustrerade en bilbränder i Göteborg med en brinnande bil från Kanada. 

Nåväl sådant händer. Men frågan är om inte nedanstående är värre. 

Prins Henrik av Danmark dog i natt efter att ha varit sjuk i veckor, vid hans sida fanns drottning Margrethe och parets två söner, enligt hovet.

Det illustrerar SVT med en bild på drottning Margrethe och kung Harald V av Norge! Och SVT ska tillsammans med Sveriges Radio, DN och SvD samt statliga bidrag kvalitetsgranska nyheter på nätet…

 

11 reaktioner på “SVT har det svårt med Harald och Henrik

 1. Ett sensationellt osmakligt tilltag av SVT, som uppenbarligen anser att det inte är så noga med korrektheten då det gäller vita, civiliserade människor. Den publicerade bilden antyder i sammanhanget snarast att det skulle försiggå något slags otillbörligt samförstånd och romans mellan Danmarks drottning och kung Harald V av Norge.
  En satans blamage!
  Andreas 🙁

 2. Public Service ogillar historia, den kan nämligen inte förvanskas hursomhelst. De bryr sig inte om fakta något nämnvärt, men skadas trovärdigheten så minskar chansen att ljuga för allmänheten om allting annat i nutid.

 3. ”Public Service” jobbar tydligen på målmedvetet för att rutscha ner ännu djupare i utförsbacken …

  ”Allmänhetens förtroende för Sveriges Radio och Sveriges Television sjunker, visar en ny undersökning.” (Publicerad torsdag 6 april 2017)

  Länkar:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6668378

  http://medieakademien.se/wp-content/uploads/2017/04/Fortroendebarometern2017.pdf

  Årets Förtroendebarometer planeras bli klar för publicering under april månad 2018.

 4. Tycker att svenskar har det förbaskat svårt med vad som är sant och osant / de flesta svenskar gillar sagor , så därför är de gärna medlemmar i ”gubba och kärringadagis” !
  Vilken skam för ett folk som hade kommit till ett vettigt mål för barn och barnbarn.
  Tror inte att jag är ensam om att förstå att alldeles för många svenskar önskar att vara barn, precis som afrikanerna som forsar in i landet.

 5. Vad gäller kvarlevorna efter prins Henrik skall dessa efter kremering,delas mellan danska kungligheternas gravplats i form av en minnesplatta. (denna gång dock spridas hälften av askan i havet)
  Andra delen skall sändas till hans vinslott i Frankrike !
  För oss som följt denne mans liv och levande inte uppseendeväckande.
  Var intill sin död sur över Danmark,som inte tillät att han fick kalla sig för ”kung”….

 6. Vi får inte begära för mycket av dessa oskolade skribenter inom PK-medias tjänst…Vore det en Imam i Allans kretsar,hade aldrig ett sådant misstag skett….

 7. Det är fler än Margot Wallström som skapar utrikesförvecklingar. Här borde faktiskt Hanna Stjärne och Jan Helin som chefer ta på sig ansvaret, be Danmark och Norge om ursäkt och sedan avgå

 8. Haha det är väl för mycket begärt att en journalist skall kunna något sådant , de kan väl ingenting om allting.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: