Stäng

Moderaterna, det är dags att redovisa kostnaderna för asylinvandringen

INVANDRING. Moderaterna (M) vill att regeringen redovisar tydligare vad invandringen kostar samhället. Samtidigt tycker partiet inte att invandringen till Sverige är lönsam. – Det finns inget annat politikområde där vi låter kostnaderna bli som de blir, säger Elisabeth Svantesson, M:s ekonomisk-politiska talesperson. 

M utesluter inte heller att det behövs ett asyltak, säger den tidigare arbetsmarknadsministern till Dagens Nyheter, tyvärr bakom betalvägg så det blir ingen länk. Hon säger också att debatten måste bli mer öppen och att det i dag finns en tendens att inte prata om kostnaderna.

Svantesson tycker att regeringen bör redovisa kostnaderna utan att svartmåla eller skönmåla bilden.

Enligt M kommer invandringen under 2018 kosta 40 miljarder kronor netto. Det baserar partiet på uträkningar utifrån en tidigare forskningsrapport.

– De senare åren har forskarna fördjupat forskningen kring invandringens kostnad och intäkter. Då visar det sig att under ganska låg tid är det höga nettokostnader för invandring. Det behöver man också redovisa och ha en öppen diskussion om, säger Svantesson.

Invandringen till Sverige är i dag inte lönsam eftersom invandrare inte kommer ut i arbete tillräckligt snabbt, enligt Svantesson. För att lösa detta vill hon se reformer.

Dagens nivåer på hur många invandrare Sverige tar emot är inte hållbara, enligt den ekonomisk-politiska talespersonen. Under 2016 tog Sverige emot nästan 29 000 asylansökningar och 2017 var antalet nära 25 600.

– Ska vi klara integrationen så kan inte migrationen fortsätta vara hög, den är fortfarande på en hög nivå. Ska vi klara integrationen under åren framöver så behöver vi ha en lägre invandring än vi har i dag, säger Svantesson.

Hur låg invandring ska vi ha då? – Det är en diskussion som jag tycker vi behöver ha, och jag saknar den långsiktiga tanken i svensk invandringspolitik. Vi har haft en ryckighet som inte är bra för Sverige, svarar hon.

-Pettersson tycker det är bra åsikter men undrar varför moderaterna inte fattade det för många år sedan, det gjorde de flesta normalt tänkande människor.

Märkligt också att ingen skriker rasistfacsistnazist om dessa åsikter som bland annat Svantesson och andra moderater gjorde för ett tag sedan.

Enligt norska undersökningar kostar en asylinvandrare från Syrien 4,3 miljoner kronor under sin livstid och en från Somalia 9 miljoner.

Skillnaden mellan folkgrupper är stor och naturligtvis är de som ligger i topp de vanligaste asylinvandrarna i Sverige och vi ska inte glömma de kostnader som inte är ekonomiska…

32 reaktioner på “Moderaterna, det är dags att redovisa kostnaderna för asylinvandringen

 1. Alla kostnader ska redovisas. Eftersom ”fan” har många namn;
  Ensamkommande
  De med särskilt ömmande skäl
  Asylsökande
  Flyktingar
  Nysvenskar
  Migranter
  Anhöriginvandrare
  Papperslösa
  ”Svenska jihadister”
  Ja, korten på bordet. Vilka betalar vi för? Hur mycket kostar allt detta sammantaget?
  Jag, vi har rätt att få veta vart våra skattemedel tar vägen. Nu är pengarna slut, vi har världens högsta skatter ändå ska välfärden stängas ner, skolor, sjukvård, äldreboenden, dagis. Ingen plogning eller skötsel av allmänna områden. Vad väntar vi på?
  Orsaken till allt detta är INVANDRINGEN. Det har utan tvekan påverkat hela vårt land. Den som ska leda landet ser inte problemen, vill inte se problemen, kan inte se det som pågår. Men vill mer än gäena fortsätta leda landet?! Vad gör vi?

 2. Elisabeth Svantesson. Varför öppnade du inte käften när Fredrik Reinfeldt var statsminister? Vågade du inte? Sådana som du brukar kallas hycklare.

  1. Jag hörde från Riksdagshållet att ALLA tyckte att Reinfeldt var en läskig tyrann. Att han kunde mörda med sin blick.
   Och den är inte rolig, det har vi ju alla sett. Hur f-n kan folket rösta på såna besserwisser ?
   Det misstaget gjorde jag 2006 ,sedan blev det SD!

 3. Det viktigaste är nog det sista i ditt inlägg, även om faktiskt finns bra folk därifrån.

 4. Ständigt detta märkliga påstående att vi tjänar så fruktansvärt mycket på att ha en invandring, jag är ju ingen nationalekonom men efter att man istället tar pengarna som invandringen kostar och lägger på skola, vård och omsorg….är inte det att tjäna pengar alltså istället för slösa pengar?

  Som det ju blir att lägga finanser på individer som enbart hamnar i utanförskap och arbetslöshet? Jag får liksom inte riktigt till det.

  Jag ser ju hellre att min gamla mor får bra och kvalitativ vård och omsorg, än att pengarna istället läggs på lösdrivare, fripassagerare och grupperingar med apati och arbetsfobi! Det tror jag till och med att de flesta normalbegåvade också tycker.

  Men denna märkliga ekvation som vissa får till att vi tjänar på en invandring, den måste man tydligen vara professor i matematik för att kunna förstå för det går inte ihop hur man än ser på saken!!

  //ML//

  1. Ja att vissa borde stå till svars för mycket galet i dagens Sverige, det är ju helt rätt men i Sverige är det en omöjlighet. Här är alla politiker buksvågrar och förutom PK så är det en streber-mentalitet som råder.

   Jag är mycket i utlandet och får där ofta sitta i långa diskussioner om hur, var och varför Sverige blivit till det Sverige vi har idag.

   Förbannat irriterande alltså!

   1. Swedengoodbye . Men diskussionen även om den sker i utlandet är första steget till förändring, och det kan nog bara bli till det bättre. Se det så.

 5. Varje dag ett nytt uppslag från ”Arbetarpartiet M”…
  Märkligt att jag tror mig ha hört samma yrkan,från ett annat parti.Då var detta tydligen inte rumsrent för PK-organen,(uppfattat som rasistiskt) att informera sina sista trogna läsare om ?

 6. Ja godmorgon, välkommen till verkligheten när hon gnuggat sömnen ur ögonen, glöm för all del inte att ni bär det absolut största ansvaret för massinvandringen tillsammans med Sossarna.
  SD s politik var tydligen inte så dum eftersom ni snart snott alla era ideer från detta parti??

 7. Samma parti som ledde Alliansen och som nu inte kan diskutera med SD stjäl i stort sett allt från SD. Och varför gjorde de inte vad de lovade förra gången de hade makten.
  De enda de vill är att med alla medel komma åt köttgrytorna igen men knappast hålla några löften.
  De är inte moderata, de är bara flata.

  1. Vissa (typ Nisse) har en övertro på att SD skall frälsa Sverige. Men inget annat parti har så många stolpskott på höga poster som SD och nu börjar Åkesson vackla i frågor som burkafrågan också. Det går inte att lita på SD lika lite som man kan lita på något annat parti som uppbär partistöd. Vi etniska svenskar måste sluta att vara så förbannat konflikträdda och inse att gatans parlament (vi) måste ta tydlig ställning och våga visa vad vi tycker på gator och torg för att tvinga fram sunt förnuft i samhället. En röst på SD löser inga problem, det skapar snarare nya.

   1. Oavsett så blir det klart bättre med SD vid rodret M har ju starkt bidragit till skiten vi ser idag.

 8. Trist att man måste framföra åsikter anonymt och med hemligt IP-nummer MEN det är så verkligheten ser ut i Sverige!
  SE PÅ MALMÖ – 5,5-6MILJARDER BACK/ÅR!!
  Nya Moderaterna är de stora arslena och Fredrik Reinfeldt slöt en migrationsuppgörelse med Miljödårarna om obegränsad invandring från ”skithålsländer”.
  Politikerna och främst Socialdemokraterna har bedrivit en RÖSTIMPORT länge av skitfolk från skithålsländer, i huvudsak muslimer!!!

  OM de tagit in folk från Ukraina hade det INTE varit några problem men de hade INTE röstat på Socialdemokraterna, Miljödårarna eller Vänsterpartiet! NYA MODERATERNA har aldrig tvekat att piska på Sveriges arbetarklass, antagligen har Reinfeldts strategi varit att krossa den s.k. ”välfärdsstaten” med obegränsad import av socialfall. Detta kommer att falla ihop som ett korthus med början med Malmö när staten inte kan låna upp mer pengar och snart kommer det att bli dyrt att låna!

 9. Regeringen har extremt dålig koll på hur mycket massinvandringen kostat de svenska skattebetalarna … men Elisabeth Svantesson (M) kan ju studera den här bilden som visar interiören av finansminister Magdalena Anderssons omtalade tomma lada. Den bilden kan iaf ge en ungefärlig uppfattning om hur mycket pengar som har gått åt.

  https://i1.wp.com/elak-javel.farbrortorsten.com/wp-content/uploads/2015/03/sossar-ladan-tom.jpg

  Från vänster till höger kan vi urskilja sossarna Mikael Damberg, Magdalena Andersson och Stefan Löfven i fullt arbete med att vräka ut …

  http://i.ytimg.com/vi/u3rRqRzFwy8/mqdefault.jpg

  … som den ”alltid saklige historikern” Henrik Arnstad alldeles själv lyckats räkna ut.

  1. Den där bilden måste vara tagen från Sveriges nya statskassa, migrationsverkets kassavalv.
   Ett tips till de Svenska kommuner som behöver mer pengar till sin drift. Sök inte hos staten för dom har inga pengar, utan sök hos migrationsverket för det är där alla pengarna finns. Den nya statskassan heter ju migrationsverket.

 10. Anhöriginvandringen hör man mer sällan nämnas, trots att det är den stora andelen. År 2016 var det 49 085 totalt. Fyra städer av Söderhamns storlek.
  http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/anhoriginvandring/
  Det är sanslöst hur ”o”ansvariga politiker delar ut allmänna medel villkorslöst till helt okända människor, som prioriteras och särbehandlas framför de, som en gång betalat kalaset. Som sagt var, de ekonomiska kostnaderna är nog ändå inte de största, men skadorna kan bli riktigt allvarliga. Jag undrar om någon ansvarig har funderat på allvar ifall de ens har mandat av majoriteten? Det måste bli ett stopp och en lång andningspaus i hela invandrarcirkusen.

 11. Ja, vad säger man? 1) Iofs bra att överhuvudtaget någon på den nivån börjar vilja tala om kostnaderna med invandring och om vilka kostnader. Men detta är nog under galgen, man ser att folk vet och noterar, ifrågasätter. Därav följer 2) man vill på samma gång vinna valet och dra undan mattan för SD.
  Jag slutade rösta M efter valet 2006. Aldrig mer! Det står jag fast vid trots detta senaste utspel från partiet.
  Men som sagt, bra att M i alla fall får ut med realistiska siffror. Hon kan ju debattera dessa med Magdalena A.
  3) Jag antar att dolda kostnader för våldtäkter, skadegörelse, vård av skjutna, skottsäkra glas osv. inte är inräknat i M:s siffror. Det kostar att göra Sverige mångkultursäkrat.

  1. Vilken domstol tror du kommer döma oduglia politiker till straff? Svensk domstol? EU-domstol?
   Knappast. Status Quo kommer råda och alla går fria. Det finns inga lagar eller domstolar de kan dömas efter såvida det inte sker en fullständig revolution.

 12. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Efter att under 8 år av regeringsinnehav där Moderaterna har lett Alliansen inte ha haft viljan att redovisa kostnaderna och nu att kräva det är endast förmätet.
  Hon och Moderaterna borde istället be svenska väljare om ursäkt för dåligt genomförd politik.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: