Verklighetsbild med problem?

Aron Etzler är en kommunist med förflutet i Ung Vänster och som chefredaktör för SKP:s partiorgan Flamman. Inte bara det, han är partisekreterare i Vänsterpartiet och som vänsterpartist har man en del kluriga förklaringar på samhällets problem.

Exempelvis anser Etzler att valrörelsen kan komma att styras på ett sådant sätt att grunden till det svenska samhällets alla problem kan hamna i skuggan.

I en debattartikel på DN, förklarar Etzler att de stora motsättningarna i samhället står mellan kosmopoliter och nationalister. Den förra gruppen är folket enligt Etzler och den andra gruppen representeras av Trump, LePen, Sverigedemokraterna m.fl.

Han skyller också de ökande klyftorna i Sverige på Alliansen och Fredrik Reinfeldt, bl.a. genom högre skatter för pensionärer, neddragningar i a-kassan och sjukpenningen. Etzler, som den kommunist han är, glömmer då OECD:s rapport som kom i veckan och som sade att klyftorna i Sverige fortsatt att öka och detta med en socialistisk regering där Vänsterpartiet getts ett oproportionerligt stort inflytande.

Etzler oroas över att valrörelsen kommer att präglas av invandringsdebatten och att alla politikområden kommer att se problem som bottnar i flyktingmottagandet. Han menar att SD tänker fortsätta höja ribban och att såväl Socialdemokraterna och Moderaterna tänker anpassa sin politik efter detta. Med dessa ord erkänner Etzler omedvetet att både S&M tagit över SD:s politik och gjort denna till sin egen.

Sedan kommer Etzler till en passage som kanske får många utanför den vänsterpartistiska sfären att reagera, ja förutom miljöpartister och delar av S och C förstås.

Den yttersta konsekvensen av att låta SD:s verklighetsbild styra valrörelsen är att grunden till samhällets problem hamnar i skuggan. Hur man än vänder och vrider på det är det inte flyktingarnas fel att Sverige i början av 1990-talet lade ned ambitionerna för bostadsbyggande, eller att pensionssystemet från 1994 gör livet fattigare för äldre idag”

Det är inte de miljontals flyktingar som kommit till Sverige sedan tidigt 90-tal som skapat alla de problem som det svenska samhället dignar under. Det är politikerna som tillåtit denna överdimensionerade, kravlösa och medvetna politik. Bland dessa finns Etzlers kära vänsterpartister som i alla år blundat för problemen och kastat epitet efter alla som försökt väcka frågan. Invandraren Suat Cicek väckte denna fråga redan 2004, efter att ha sett alla de problem som redan då hade uppstått under år av överdimensionerad migrationspolitik. Varken Vänsterpartiet eller några andra ville lyssna.

Att grunden till det svenska samhällets alla problem skulle hamna i skuggan, tror väl ingen på? Det är ju dessa som debatteras snart varje dag och kommer att så göra ända fram till valet. Problemet är väl snarare att Aron Etzler och hans vänsterpartister inte vill se grunden till de faktiska problem hela det svenska samhället brottas med och att dessa faktiska problem bottnar i en asylinvandring som västvärlden aldrig skådat.

DN

9 thoughts on “Verklighetsbild med problem?

  1. Grunden till samhällsproblemen, är ju Etsler och hans vänsterristiska anhang. DET ÄR JU DE som har raserat ALLT bra vi hade i samhället. Dessa globalister folk -och samhällsutplånare, som tillhör eliten. Hur kan han någonsin påstå, att de tillhör FOLKET????? Ha ha ha! Vilket oerhört rått skämt!!! Nån som dikterar vad andra ska tycka. Nej, de som tillhör FOLKET, talar ur folkdjupet med känsla, vrede och äkthet. Och dessa tillhör INTE han och hans gelikar, utan VI, som reagerar äkta på en orättvisa och skymf vårt svenska folk utsätts för, av den vänsterristiska förtryckarmakten, som HAN är en del av.

  2. Kommunister är det värsta som kan drabba ett land. Tack o lov är ju kommunismen nästan utrotad i de flesta civiliserade länder.

  3. Så… alla de knivbråk och slagsmål mellan ”olika grupperingar” vi har läst om den senaste tiden har alltså varit mellan kosmopoliter och nationslister..? Det var något nytt..

    Är det nationalistiska parallellsamhällen som växer fram i Rinkeby, Vivalla, Rosengård m.fl? Eller är dessa radikala kosmopolister? Jag är så förvirrad nu.. 🤔

    Om NMR är nationalister, vilket jag tror att de är.. Är då de som kastar sten på dem och polisen kosmopolister?

    Eller, och vill belysa att detta bara är en teori, kan fet vara så att det finns betydligt fler grupper att dela in samhället i, och den där Aron Etzler är en verklighetsfrånvarande AFA-sympasitör/kommunist som inte klarar av att tänka nyanserat och vill få det som att ”deras” gäng (AFA och annat kommunistslödder) är folkliga aktivister och inte de våldsbejakande, åsiktsförtryckande extremister som de är på riktigt..?

  4. Samhället (och Vänsterpartiet) är fullt av extrema, anti-demokratiska, socialistiska/kommunistiska monster som Etzer. Det allra värsta är att personer som Etzler är vänner med SVT/SR och Co.

  5. Skulle folket vara kosmopoliter? Det var något nytt.
    Kosmopoliter lever i hemlöshet.
    Och…
    Vi dimensionerar välfärd och bygger bostäder för att passa Sveriges befolkning, varför då tillåta denna omotiverade tillströmning som vi inte haft med i beräkning?

Kommentera