Stäng

Irakisk läkare och framtidshopp hotade kvinna med att skära av hennes tunga

BROTTSLIGHET. Smålandsposten, hade i augusti 2015 en artikel om ST-läkare och att de var primärvårdens framtidshopp. Tyvärr är artikeln bakom betalvägg så jag länkar inte.

2015 började mannen till höger i bild, Assam Mousa, född 1972 i Irak och kom till Sverige 2007, arbeta på vårdcentralen, där han lärde han känna en kvinnliga läkaren och de flyttade ihop.

Mannen var då och är fortfarande gift med en annan kvinna enligt dom i Tingsrätten.

I domen framgår det att läkaren tyckte att kvinnan var en dålig kvinna eftersom hon hade homosexuella vänner och han hade synpunkter på hennes tidigare förhållanden.

Assam Mousa tyckte inte heller om att hon drack alkohol. Kvinnan vittnar att läkaren uttalande följande: ”om du någonsin dricker alkohol igen eller träffar dina bögkompisar ska jag sticka ut dina ögon, skära av din tunga och hugga av dina armar”

Enligt domen sa läkaren att kvinnan hade dödat hans barn genom abort, att hon aldrig fick lämna honom och att om hon gjorde det skulle han döda henne.

Vidare framgår att ST-läkaren Assam Mousa misshandlade kvinnan flera gånger men svurit på koranen att han aldrig skulle slå henne igen.

Trots det fortsatte läkaren att misshandla kvinnan, efter att ha läst i kvinnans mobil att hon skulle äta lunch med en manlig kollega.

Assam Mousa slet då sönder hennes tröja tryckte ner henne i sängen satte sig över henne, slog henne i ansikte med både knutna och öppna nävar. Han tryckte även med handen mot hennes ansikte och ner fingret i hennes svalg.
Han sa att han ville slå sönder hennes ansikte.

Vid ett annat tillfälle hämtade han två knivar och blev våldsam mot kvinnan.
Läkaren hade även en dödslista på personer i kvinnans närhet och sa att hon var tvungen att välja en från listan som skulle dö. Han sa att det var öga för öga och tand för tand som gällde.

Efter att häktningen hävts började mannen arbeta på en vårdcentral i Högsby, men uppdraget avbröts till följd av att en journalist uppmärksammade hans uppdragsgivare om domen i vilken han hade dömts.

Mannen, läkaren, Assam Mousa, överklagade.

Göta Hovrätt dömde mannen den 1 februari 2018 till nio månaders fängelse.  

B 2120-17

I hovrättsdomen B 2120-17 framgår det att Socialstyrelsen för närvarande inte har tagit ställning till frågan om återkallande av mannens läkarlegitimation.

-Pettersson undrar varför inte mannen är på väg hem till Irak, där behövs läkare.

Men SVT tycker proven är för svåra…

33 reaktioner på “Irakisk läkare och framtidshopp hotade kvinna med att skära av hennes tunga

 1. Take home message:

  Är du invandrare och gör bra så räknas du som svensk, gör du fel räknas du som invandrare.

  Invandrare är våldsamma och kriminella!
  Andra Irakiska läkare som finns i varje vårdcentral och varje vårdenhet i hela landet.
  Sverige behöver inte de tusental irakiska specialistläkarna som jobbar i vårt vårdsystem. Inte heller ca 80% av medarbetare inom äldreomsorg med invandrare bakgrund.
  Jag vet att du kommer inte våga och visa min kommentar men du har läst den ändå.
  Med vänliga hälsningar / Svensk medborgare och invandrare enligt 18% av vuxna individer.

 2. Polisen borde tvinga kvinnan att bli kvar i forhållande och stanna hemme hos irakeren. Hon ville ha et förhållande med irakeren. Hon ville bo med irakeren. Hon flyttade inn med irakeren. Hon fekk allt hon ville ha. Det är ju som att vinna i lotto, hon fekk allt hon pekade på. Och nu klagar hon…. Stackars, stackars lilla gumman, fekk du allt du ville ha? Det är ju för jävligt, mina tårar rinner för dej…

 3. Det är jag som brukar skriva här så nu har ni skällt på fel person.
  Men det är något som är fel när man som ny kan ta ett användarnamn som redan är upptaget.

  Och jag har inte tagit någon massinvandring i försvar, tvärtom så oroar den mig, vilket jag ofta har skrivit. Men det är som att hälla vatten på en gås.

  1. Tack Mia för att du kom in här. 🙂
   Ja det måste vara fel om man kan ta namn som redan finns. Blir ju lätt sånna här missförstånd då.

 4. Jag har själv råkat ut för denna person. Kan säga att jag är glad över att han får fängelse. Men hans läkarlegitimation skulle tas ifrån honom då jag märkte hur han behandlade en del kvinnor som vart patienter hos oss.
  Han ska med skickas hem till sitt hemland.

  1. Du tycker inte våldtäktsmän ska skickas hem , men den här ska skickas hem för du har råkat ut för honom.
   Jag tycker om invandring bara inte min dotter blir våldtagen . Pk-logik.

   1. Vart har jag sagt att jag inte tycker våldtäcksmän ska skickas hem?????
    Hade jag inte råkat ut för denna man själv så hade jag ändå ansett att han ska inom lås och bom och skickas hem.
    Tillskriv mej inte saker som du inte vet ett dyft om tack!

   2. I och med dina tidigare invandringsvurmande kommentarer kommer jag fortsätta tillskriva dej saker som hör sådana som dig till.
    Varsågod!

   3. Du måste blanda ihop mej med nån annan.
    Jag har inte skrivit kommentarer som är invandringsvurmande.
    Så lägg ner tack.

   4. Mia det finns bara en Mia på sidan och den Mia tar alltid blattarna och massinvandringen i försvar.
    Försök inte!

   5. På vilken sida menar du?? Jag fattar ärligt talat ingenting.
    Hade jag skrivit något invandringsvurmande hade jag väl erkänt detta isåfall eftersom det då hade varit min ståndpunkt.
    Du får gärna visa vart jag ska ha skrivit något sådant. Och som sagt, på vilken sida.
    Diskuterar inte detta mer med dej eftersom du antar att jag är nån annan Mia.

   6. Jag diskuterar hur mycket jag.vill du ska inte säga till mej vad jag ska göra och inte göra.

   7. Jamen gör det då. Men kalla mej inte för någon/något som jag inte är.
    Finns tydligen fler än en Mia här inne då.
    Kollade lite andra äldre artiklar med svar och det finns en annan Mia. Den Mia är INTE jag. Jag kom in här idag. Och går nog ur lika fort.
    Tack för mej.

 5. Värst vad alla nu är förskräckta över att en muslim beter sig som en muslim bör. Detta är fullständigt normalt, naturligt och acceptabelt inom islam. Det som överraskar är att muslimen inte dödade kvinnan, vad det beror på är ett mysterium, hon är ju hans egendom och mindre värd PLUS att hon tillfört honom ofantliga mängder SKAM. Straffet är döden. Det är tydligen en dålig muslim vi har att tas med här, men fan den som ger sig! Tro inte att detta är över neheeeeeej….

 6. Jag förstår inte vad myndigheter ser för värde i de egenskaperna, som så många MENA-invandrare verkar ha alltför lätt att visa upp. Hat, hot, religiös fanatism, gruppvåldtäkter, extremt kontrollbehov, aggressiv avundsjuka och våld, som allt tillsammans eller var för sig definierar utpräglad kriminalitet. Det finns ingen lönsamhet för Sverige att samla in dessa olika färdigheter i destruktivitet från olika delar av världen. Nej det krävs nya avsikter i landet med bl.a. stopp för invandring av våldsbaserade och bidragsberoende individer, samt stopp för höjningar av skatten. Ge mer utrymme för de skötsamma invånarna, som kan ge samhället möjligheter att utvecklas till det bättre. Jag tycker att vi senaste åren åkt i ständig utförsbacke utom skatterna och kriminaliteten, som gått uppåt.

 7. En mycket viktig detalj; han lärde känna den kvinnliga läkaren och de flyttade ihop.

  Kvinnan ville det här. Hon ville ha en iraker. Och hun fikk en iraker. Så va i helvete klagar hun över???

  Jag kommer aldrig ha sympati för svenska slynor som först vil ha en iraker och sen börjar klaga för att hon får stryk varje dag. Låt dom få stryk, möjligt dom lärar något. Skitkärringer.

  1. I vår kultur här i Sverige har kvinnor stor makt att leva sina egna liv, det är inte syskon eller föräldrar som väljer partner åt dem. Så är det….så är det….och det är ingenting vi kan bestämma över, bara att acceptera på samma sätt som att vissa kärringar reser till Gambia och knullar….

 8. Ge honom till mej och låt mej tala med honom i ett par dagar. Snälla, ge honom till mej, bara et par dagar, jag kan lära honom hur vuksna folk beter sig, det är inget problem.

 9. På andra sidan, är kärringen så korkad att ge sig i lag med dessa livsformer ha hon bara sig själv att skylla på. Efter domen utvisa och frånta Sv. legitimation

 10. Finns garanterat ändå drivor med svenskar som gör allt i sin makt för att försvara den där.
  Allting för folkutbytets skull och allt är tillåtet.

  1. Söker väl lite spänning i tillvaron och har de väl börjat med det spännande så kan de gott fortsätta.
   Once you go… We don’t wan’t you back.

 11. En kvinnlig läkare som inte har mer innanför pannbenet är ju skrämmande, att araben gjorde som han gjorde sitter ju i generna…inavel är aldrig bra.

 12. En arab som slår sin svenska kvinnliga partner .Inget nytt under solen,hon visste vad hon gav sig in på.

 13. Vilken fruktansvärd människa! Bland de värsta jag hört, stackars patienter som kommer att möta denne läkare i Dverige framöver…! Han behöver själv vård mrn verkar inte ha nån insikt!

 14. Att våldsimporten befinner sig inom en alternativ realitet betingad av utpräglat religiösa och starkt patriarkala tvångsföreställningar, vilka har föga med en normalciviliserad moralstatus och verklighetsuppfattning att göra, råder inget tvivel om och man kan endast å det djupaste beklaga de överhövan godtrogna fruntimmer som genom sin naivitet tvingas lära läxan på ett sådant skoningslöst sätt.
  Andreas.

 15. Härlig värdegrund, helt i överensstämmande med läkaretiken. Grattis 7 klövern till att ha importerat sådan skit. Skrapa lite på ytan så kommer den äkta muslimvaran fram, hot, offerkoftor. Grattis Sverige till att behöva ha dessa muslimska odjur inom våra gränser

 16. Garanterat blir detta stolpskott kvar i flathetens land men han borde utvisas liksom alla kriminella men det krävs beslutsamhet och en helt förändrad invandringspolitik. Varför är inte denna figur i Irak där han kommer ifrån, han tillhör inte vår flora och fauna.
  Det ska vara tuffa krav på läkare och annan vårdpersonal, patienternas intressen måste komma först, kriminella ska INTE kunna arbeta där och absolut inte som läkare som är ett förtroendearbete till vilken sjuka och hjälpbehövande skall kunna känna förtroende.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: