Stäng

Jimmie Åkesson jämställs med nazister i myndighetsfilm

INRIKES. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB – som inom kort ska ledas av den avgående rikspolischefen Dan Eliasson – har publicerat en övningsfilm där SD-ledaren Jimmie Åkesson jämställs med nazister från Nordiska motståndsrörelsen.

Den drygt fem minuter långa filmen publicerades på MSB:s Youtubekonto den 15 januari i år och används under myndighetens samverkansövning SAMÖ 2018.

Representanter från bland annat regeringskansliet, riksdagen, försvarsmakten, försvarshögskolan, SOS Alarm AB och Lantmäteriet deltar i övningen som genomförs vid fem tillfällen under våren. Enligt projektledaren Torbjörn Jonsson har övningen – som pågår under tre vardagar vid varje tillfälle – syftet att ”öka kunskapen om och förståelsen för regelverk, samlade lägesbilder, informationsdelning samt larm och uppstart”.

Filmen, som på Youtube försetts med texten ”OBS! Innehållet är inte på riktigt. Detta är en övningsfilm”, inleds med att en berättarröst konstaterar:

”Sverige – ett neutralt land utan internationell hotbild. Den beskrivningen stämmer inte längre.”

Enligt berättarrösten i filmen utsattes svenska folket 2014, via olika medier, för desinformation och vilseledande fakta – påverkanskampanjer som indirekt kan spåras till ”den potentiella motståndaren”, enligt MSB:

”Som en konsekvens av desinformationskampanjen polariseras den politiska arenan, och populistiska politiska krafter stärks”, uppger MSB – samtidigt som det visas bilder på SD-ledaren Jimmie Åkesson, hämtade från en debatt i SVT, och nazister från organisationen Nordiska motståndsrörelsen.

Jimmie Åkesson reagerar: – Det är helt skandalöst, men tyvärr ännu ett tecken på att debatten om ”påverkan” och så kallade ”fake news” har udden riktad mot riksdagens oppositionsparti. Det är en obehaglig utveckling inför valet.

– Ska vi tolka detta som att MSB ser som sin uppgift att motarbeta SD i valrörelsen? Det är djupt obehagligt.

Den avgående rikspolischefen Dan Eliasson tar inom kort över som chef på MSB. För snart fyra år sedan skrev han på twitter att han ”kräks” på SD-ledaren Jimmie Åkesson.

– Man kan tro att Dan Eliasson redan har tillträtt som chef för MSB, säger Åkesson syrligt efter uppgifterna om övningsfilmen.

Från Expressen

-Pettersson antar att de som ansvarar för filmen får andra arbetsuppgifter på måndag, myndigheter ska vara neutrala…

Videofilmen fanns för en timme sedan, men nu…

28 reaktioner på “Jimmie Åkesson jämställs med nazister i myndighetsfilm

 1. Jimmi åkesson och sd är den enda partiledare och parti som tänker på fosterlandets väl.
  För detta kallas han nazist av landsförädar kräken.
  Landsförrädare har i alla tider spridit lögner och falska nyheter för att sprida kaos och oreda för sina syftena skull.

 2. Nu har den odemokratiska propagandan från myndigheten inför valet i sep. kommit igång på riktigt och vi kommer garanterat få uppleva mera av denna typ.

 3. Läs gärna vad som skrivs i inlägget på länken nedan så förstår ni bättre varför inrikes- och justitieminister Morgan Johansson (S) var mycket angelägen att utnämna Dan Eliasson (S) till generaldirektör för MSB.

  Det fanns ju många andra som hade sökt tjänsten men ingen av dom dög åt regeringen. Morgan Johansson ville prompt placera Dan Eliasson på chefsposten så att sossarna sinsemellan får möjlighet att manövrera undan / förhala publicering av en utredning till efter valet 9 sept. 2018 om bl annat den delikata frågan om hur stort det Muslimska Brödraskapets inflytande över de svenska politiska partierna, civilsamhället mm de facto är.

  Läs även kommentarerna som inkommit utifrån, vilka finns publicerade omedelbart under huvudinlägget så klarnar bilden ännu bättre:

  Angående insamlingen till en studie av Magnus Norell om Muslimska brödraskapet (Publicerades den 18 augusti 2017)

  https://detgodasamhallet.com/2017/08/18/angaende-insamlingen-till-en-studie-av-magnus-norell-om-muslimska-brodraskapet/

  Det finns en video på YouTube där programledaren Patrik Engellau, Det Goda Samhället (DGS) intervjuar forskaren Magnus Norell om reaktionerna på Norells inledande rapport om bl a Muslimska Brödraskapets inflytande ekonomiskt och ideologiskt över politiken i Sverige. I slutet på videon vid tidskod c:a 22 min. 30 sek. kommer herrarna in på ett förslag att starta en privat insamling för att nå 2 miljoner kronor som skulle behövas för att ge forskaren Magnus Norell möjlighet att fortsätta sin kartläggning och avslöja fakta om hur det förhåller sig med det Muslimska Brödraskapets inflytande i svensk politik.

  Gäst: Magnus Norell – Muslimska brödraskapet
  (YT-videon publicerades redan den 22 juni 2017 d v s c:a 2 månader före text-inlägget på hemsidan för DGS)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=nOjyxxPp5nY?list=PL5ECRETSJIWrabIwIgDNlUgPkNGMyGXj5&w=560&h=315%5D

 4. Den här regeringen har offrat många oskyldiga för att göra globalisterna nöjda. De är dags för alla Sverige vänner att slå tillbaka. Utan folkets stöd så har dom ingen makt så de går att bekämpa. Sprid denna länk och bli medlemmar i den riktiga kampen mot kvinnor och barns utnyttjande. De är vi som kan påverka makthavarna och dessutom avsätta dom.

  http://katerinamagasin.se/organisation-kvinnofriden-2018-kraver-lagandringar-att-skydda-sveriges-kvinnor-och-barn/

 5. Det här skrev jag i ett mail till MSB:

  ”Sorgligt, Jag betalar ej längre skatt i Sverige gudskelov. 1984 av Orwell slår en som en likhet och det är synd att inte Vänster människorna inte fattar vad som pågår i folkdjupet. Obs, jag eller andra jag känner är inte Sverigedemokrater men vi är för öppen objektivitet. Era experiment att “uppfostra folket” kommer tyvärr ur en Svensk tradition som började med Myrdals på 30-talet. Innehållet är olika men metoden den samma.

  Fy fan

  Ej längre skattebetalande medborgare”

 6. De är inte bara Jimmie som jämställs med Nazisterna utan de gäller även alla som röstar på SD. Utan alla väljare hade inte Jimmie varit en offentlig person. De här föraktet mot folket gör att min kamp för att SD ska vinna 2018 blir intensivare. Jag är en tävlingsmänniska men den här kampen är på liv och död så de finns inga utrymmen för misstag.

  1. Jag och jag tror alla andra som valt SD känner oss djupt kränkta av 7-klöverns otroliga MOBBING av oss. Vi är definitivt inga monster och kan aldrig jämställas med sådana som Hitler & C:o.
   Vi är till skillnad från 7-klövern helt inställda på att få Sverige kvar på världskartan och gå tillbaka till den tid då Sverige var ett föredöme för resten av världen och inte som nu ett varnande exempel om vad som händer med ett land om dom är utan regering så som Sverige varit sedan 1969.

 7. Stackars Jimmie, jag förstår faktiskt inte hur han orkar med. Jag skulle bli knäpp av allt hat om det riktades mot mig. Hoppas hans familj finns för honom så han iallafall har en trygg grund i livet.

 8. Jag läser i Fria Tider att polacker protesterar vid Aftonbladets redaktion för att Anders Lindberg anklagar landet för nazism. Anders vågar inte möta dem.

  1. Det var en så sanslös nyhet, men bra! Aftonbladet har för mycket på sitt, (obefintliga) samvete. Heja Polen!

 9. Dan Eliasson och MSB kommer att få mycket pisk inför valet men det tycker jag är roligt, det är garanti på att vi som hatar Socialdemokraterna och denna idiot Dan Eliasson kommer att vinna på knock, men då måste alla krafter jobba hårt för att belysa vilka dessa j-la svin är!

 10. Det kan finnas en enkel förklaring. Kanske har alla på myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, gått lärarutbildningen medan Jimmie inte gått skitutbildningen.

 11. Behöver vi påminna Dan Eliasson (S) att han borde ta tillbaka sitt tidigare skamliga hat-beteende mot Jimmie Åkesson (SD) … åtminstone börja med det på sitt nya oförtjänta toppjobb på MSB. En uppriktig ursäkt från den fd rikspolischefen kunde han väl också kosta på sig att uttala.

  https://www.skrivunder.com/uploads/images/Dan_Eliasson_kra%CC%88ks_-_VR-14.gif

  https://petterssonsblogg.se/2018/01/31/rikspolischef-dan-eliasson-far-sparken/#comment-484012

  Tummar upp 43 Tummar ned 38

  1. ja det finns många obehagliga figurer i dom Svenska Myndighetsinstanserna, man undrar ibland i sitt stilla sinne hur många av dessa myndigheter som man bara kunde ta och lägga ned, att den sen ska ledas av en pajas som misslyckats var han satt sin fot är skrämmande, men typiskt Sossemaner.

   Men det visar också hur jävla rädda dom är för att SD ska
   lyfta ännu en gång i valet, dom är helt enkelt skiträdda för att många obehagliga sanningar kommer att lyftas upp till ytan.

   Och bollen ligger hos Svenska folket, i den mån dom vill se
   den verkliga sanningen om hur två regeringar har misskött landet!

 12. Tjänstemännen klarar inte av att jobba längre utan att få tillbaka sitt tjänstemannaansvar. Det måste SD hjälpa dem med att kräva i riksdagen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: