Stäng

SVT-logik

MEDIA. SVT dundrar på med lömska, vinklade ”nyheter”. Nu är det ett prov som stoppar  Safwan Al Abdullah att arbeta som läkare. 

En normalt tänkande rubriksättare skulle skriva att  Safwan Al Abdullah har för dåliga kunskaper och inte klarar kunskapsprovet för att få godkänd läkarlegitimation.

– Pettersson tycker det är bra att det är höga krav på läkare men hos SVT är proven för svåra…

26 reaktioner på “SVT-logik

 1. Proven som människor inte klarar, stoppar väl ALLA att bli det man inte har kompetens till, …eller? Inget konstigt med det. Kraven på en läkare på kunskaper, är väl BETYDLIGT lägre i Syrien, än ett civiliserat (nåja…förfallet är markant idag, p g a just sådant här) land som vårt. Och VEM av oss äktsvenskar, skulle vilja ha läkarvård där. Inte jag i varje fall. MAN SKA INTE SÄNKA KRAVEN I VÅRT LAND, FÖR ATT KLÅPARE KOMMER IN FRÅN SKITHÅLSLÄNDER!!! Det är bara YTTERLIGARE ett sätt att rasera det som här är bra. Och VARFÖR skulle vi överhuvudtaget göra det?????

 2. Jag tror jag ska satsa på att intensivläsa all litteratur som finns till handa på läkarprogrammet, samt allt om öron-näsa-hals, o sen göra det där provet!

  Sen påstå att jag är riktig överläkare!

 3. En analfabet som INTE klarar ett korsord i Metro ska INTE arbeta som läkare i Sverige!
  Det ska ställas höga krav på kunskaper i svenska språket för att få arbeta med människor i sjukvården, det gäller på hela arbetsmarknaden. En städare måste kunna läsa skyltar och förstå språket för att klara sitt arbete. En läkare skall skriva ut recept och remisser, ofta på komplicerad svenska. Bra att denna individ inte klarade kunskapsprovet, det bevisar att han inte är lämpligt för arbete med att vårda sjuka människor!
  KRAVEN HAR SÄNKTS ENORMT, KVALITETEN SJUNKER. Exempelvis ger Länsstyrelserna taxileg och åkarbevis till förare som är analfabeter. På svenska taxiförare ställs extremt höga krav, de får ex INTE FÖREKOMMA I KRIMINALREGISTRET…..
  Svårt att fatta att politikerslöddret favoriserar kriminella utlänningar. Denna s.k. ”läkare” vet vi ingenting om, det är bättre att han tar sitt pick och pack och reser tillbaka till Syrien, vi vill inte ha honom i Sverige!!
  UUUUUUUT!!!

 4. Man ska veta att syrierna som flytt kriget ofta inte har med några betyg eller intyg. Det är då en självskattning av utbildning och kunskap.
  Det man märker på om självskattningen är riktig är att dessa personer lär sig svenska språket snabbt, så även klarar kompletteringskurser snabbt. Alla dessa läkare som kör taxi och inte klarar att bli svenska läkare har sannolikt inte någon riktig läkarutbildning med sig från Syrien eller vad dom kommer ifrån.

 5. Skrämmande. Men de flesta journalister på SVT har bara en primitiv sketen pladdrig yrkesskola, dvs. journalistutbildningen, och föraktar riktiga akademiska, teoretiska utbildningar.

  1. Ja, en inkvoterad syrier som personalläkare på SR/SVT skulle nog smaka mumsfilibaba för journalisterna.

 6. Safwan Al Abdullah får bli svensk lärare i Sverige istället och undervisa i svenska. Det är enkelt och intagningspoängen är extremt låga.

 7. Det är därför jag valt en ”sjukstuga” med enbart svensk personal, samt begär alltid en svensk läkare på Regionsjukhuset.
  Eftersom jag har arbetat och varit bosatt utomlands under många år, i bland annat mellersta östern, så är jag mycket välbekant med kunskap och kvalitet på sjukvårdspersonal från dessa områden!

  1. 2014 krävde Miljöpartiet att somalier, som påstod sig vara utbildade läkare i sitt hemland men inte hade dokument styrkande sin utbildning, ändå skulle få arbeta som läkare i Sverige. Orsaken var att man i Somalia inte alltid får papper på sin utbildning,,,,,

 8. Svenskar ska tydligen vara experimentdjur för läkare från menaländerna. In med alla bara, låta dem jobba. Svenskar är tåliga och härdade.

 9. Finge de vänsterextrema samhällsomstörtarna inom det illa beryktade och svårligen deklasserade SVT sin vilja fram, stod det inte på förrän samtliga importerade och i den moderiktiga offerkoftan ekiperade muselmanaktörerna per automatik förlänades carte blanche inom vårdsektorn, utan krav på förlegade detaljer som auktorisation och kompetens.
  Andreas.

 10. Vad är det att gnälla om?

  Klarar han inte provet här – så har han inte rätt att arbeta som läkare. Han får förbättra sig eller acceptera.

  Annars kan man ju hävda att varenda person som kört bil i 15 år i nåt annat land automatiskt ska få köra bil i Sverige.

   1. @Joy, exakt lösningen på Sveriges problem och de länder ”asylanterna” kommer ifrån är att de återvänder. Samtliga mena-länder behöver dessa välutbildade. Vi kan inte som en humanitär stormakt tillåta brain-drain komma före vår välfärd.

    Jag har tidigare föreslagit att de ska återvända stolt med en FN- basker för att bygga upp vad kriget förstört. De blir hjältar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: