Behövs arbetskraftsinvandring?

INVANDRING. Det påstås att vi behöver arbetskraft för att klara välfärden. 

-Pettersson tvivlar. Utan asylinvandringen skulle vi ha massor med folk, många tusen, som skulle kunna jobba med andra saker än i invandringsindustrin. 

Dessutom är det idiotiskt att släppa in hundratusentals outbildade människor för att eventuellt hitta några som går att lära upp till rätt kompetens.

Ska vi anställa borde vi:

  1. Analysera hur många och vilken kompetens vi behöver.
  2. Leta efter rätt människor, i första hand i Sverige, sedan i närområdet och kanske i FN:s flyktingläger.
  3. Intervjua människor, ta referenser och kolla att deras bakgrund och betyg är riktiga.
  4. Utbilda på plats i svenska språket, samhällskunskap och yrkeskunskap.
  5. Testa.
  6. Vid godkänt, ordna jobb, bostad och tillfälligt uppehållstillstånd, önska välkomna.
  7. Efter två år, kontroll att det deklarerats en lön som går att leva på, att skatter är betalda och inga brott begångna.
  8. Efter tio år, tillåtet att söka medborgarskap.

Inga konstigheter alltså, bar sunt förnuft om man söker arbetskraft och medborgare.

Det är idiotiskt att importera motborgare…

11 thoughts on “Behövs arbetskraftsinvandring?

  1. Arbetskraftinvandring är nödvändigt, därför det flyttar ut ca 50.000 personer från Sverige varje år som är en av orsakerna.
    Arbetskraftinvandringen sker genom att personen söker uppehållstillstånd genom svensk ambassad i dennes hemland, om ansökan passerar en första kontroll på ambassaden, går den sedan till Migrationsverket och om personen är efterfrågad alltså har jobb och bostad, då ges vanligen ett temporärt uppehållstillstånd.
    Genom arbetskraftinvandringen kommer det in endast kvalificerat folk med pass, att om de gör något grövre brott blir det utvisning till deras hemland.

    Asylinvandringen är något helt annat där kommer personer från utsedda asylländer och kan söka asyl och uppehållstillstånd utan att de har pass eller ID handling, det är öppna gränser, och som gör det i princip omöjligt att utvisa dem om de gör något grövre brott.
    Det finns ingen möjlighet att veta deras bakgrund, de kan vara mentalt handikappade eller kriminella, utan myndigheterna accepterar allt vad de påstår, de kan säga att de är 17 år men i själva verket kanske 40 år.

  2. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Att importera kreti och pleti innebär att ju flera vi får in desto förr går vi under.
    Vill syltruggsmaffian importera så får det ske med privata medel, men se det blir ohållbart för om ”någon befinner sig i en kommun så har kommunen ansvaret för denna någon fullt ut”. Ja ni hör själva, hur dumma kan vi bli i vårt land.

  3. Jo invandringen ger jobb. Jag lovar. Soporna växer där jag jobbar. Skulle behövas en heltidstjänst med att hantera Muhammeds fimpar och sopberg.
    Polisen får mer att göra för att upprätthålla ordningen där Muhammed finner sin bohåla. militär eller fördubblad poliskår kanske.
    Vården behöver mer folk för att ta hand om Muhammed och hans anhöriga… väktare…. försäkringskassepersonal….osv.. listan kan göras lång. Så nog fan ger invandring från tredje världen jobb minsann!!!

  4. Isolation är aldrig bra, se bara på Nordkorea. Däremot ska migration vara begränsad och på nationalstatens villkor. Bråkdelar av promille inte tiotals procentenheter för att värna den svenska kulturen. Arbetskraftsinvandrare ska minst uppbära genomsnittslönen för yrket, som Trump beslutat om i USA, för att inte verka lönesänkande.

  5. Jag är singel, bor ensam och forsöker att ha et liv. Mina skattepengar går til Muhammeds nya hus, nya bil och hans mat. Muhammed har två fruar och elva barn. Och när helgen börjar så är Muhammed uta på stan och knullar svenska slynor. Jag betalar för hans byturar självklart. Det är mitt jobb ser det ut till.

    Så jag tycker ni kan åka åt helvete alla ihop. Rakt åt helvete. Forbannade skit.

  6. Vilka av dessa yrken skulle inte gå att tillsätta med svenskar??

    https://www.arbetsformedlingen.se/images/200.71c9e39c15c9ec782ddb7c76/1498637402625/brist-arbetskraft.jpg

    Bristerna beror väl för sjuttsingen inte på folkbrist utan på att folk inte utbildat sig till rätt sak (alla kan inte få jobb som genustekniker.. eller inom media) eller att ingen vill söka till jobbet pga usla löner och arbetsförhållanden??

    Har vi arbetslösa svenska..? Japp, och inte förrän alla svenskar har jobb och vi ändå skriker efter arbetare – ja då kan vi importera, men endast de som uppfyller alla krav som vi skall ställa.

KommenteraAvbryt svar