Rektor hotas av maskerad man och elever hålls hemma


BROTTSLIGHET. Det råder stor oro på Brunnsboskolan i Göteborg efter att en maskerad man tagit sig in på skolan under tisdagen. Enligt skolledningen gick mannen fram till en rektor och hotade honom. Händelsen är den senaste i en lång rad på skolan.

– Vi har gjort runt 85 polisanmälningar efter olika typer av händelser, säger Anders Andrén, utbildningschef på Norra Hisingen. Det är för 2017 och fram till nu. Alltså mer än en polisanmälan i veckan!!!

Den senaste händelsen har rört upp mycket känslor hos föräldrar och lärare på Brunnsboskolan. Enligt uppgifter till SVT finns det också föräldrar som valt att hålla sina barn hemma efter händelsen. Skolan har elever från förskoleklass upp till högstadieklass.

En förälder berättar för SVT Nyheter Väst att hon är orolig för sin dotter.

– Det här är inte första gången något allvarligt händer här. Och trots att min dotter är ung så har hon redan varit med om flera allvarliga händelser.

Så sent som i november sprängde någon sönder skoltoaletter med hjälp av smällare på skolan.

– Tyvärr har det varit väldigt oroligt på skolan under en längre tid. Vi har haft problem med utomstående personer som kommit till skolan och stökat men det har även varit elever på skolan, säger Anders Andrén.

Läs mer på SVT…

Förutom skadegörelse handlar många av de runt 85 polisanmälningarna som gjorts om hot, våld och även i minst ett fall sexuellt övergrepp.

 

-Pettersson försöker fatta. Trots det som rapporteras och vi kan utgå från att det inte är allt så anser utbildningschefen och rektorerna att skolan är en trygg plats!!! Undrar om de rodnar när de ljuger.

Den här rubriken är från november 2017 och det kallar PK tryggt En skola sönderslagen, en sprängd, ser ut som en krigszon – undervisningen inställd…

Brunnsboskolan är en F-9 skola med 700 elever från förskoleklass till årskurs nio, det är nog väldigt tryggt…

Skolan ligger i ett invandrarområde och i 20-30 har det försökts med klapp på huvudet, det är kanske dags för tydliga regler och konsekvenser för dem som inte följer dem.


5 responses to “Rektor hotas av maskerad man och elever hålls hemma

 • Svenska lärarutbildningen

  Tyvärr talar man inte om sådana saker på den svenska lärarutbildningen.

  Ormet.

  Gilla

 • Truthfighter

  Det kanske är den tyste hemlige hämnaren, som slagit till igen??? Nåja, men det står ju inte VAD han hotade rektorn med, och VARFÖR. Så skälet till JUST DETTA, vet vi ju inte. Inte heller, vad rektorn är för slags typ. Och varför på just denna skola? Kan det kanske bero på rektorn…eller?

  Gilla

 • Cinna

  Sverige har aldrig varit tryggare, eller hur är det pk brukar säga?
  Tja, för bara några år sedan hade nog få kunnat föreställa sig sådant här, och liknande saker sker varje vecka nu.

  Ändå, säger en del människor jag möter ”har du läst det i alternativmedia? -Dem kan du inte lita på, de försöker bara sprida propaganda!” Dessa människor väljer alltså att inte tro på händelser, även när alternativmedia länkar till gammelmedia eller polisen!

  Alltså, vad är det för fel på folk? Ser de inte hur saker utvecklats i eskalerande hastighet de senaste åren?!

  Gilla

 • OPete

  Mia ! Du hävdar att du inte behöver ha dåligt samvete hur det står till i vårat samhälle eller hur våra barn ska få det i framtiden ! Jag hävdar motsatsen !!!

  Gilla

 • age

  Kan det vara så att muslimer inte passar i i vår kultur?
  Muslimer måste kanske närma sig den verkliga världen genom att avsäga sig alla förhållanden med fantasivärlden, islam och koranen
  – och då bli välkomna i vår kultur!

  Alternativt kan de välja att flytta till ett islam-land!
  ”Grannsamverkan” kan hjälpa dem med ”beslutet”!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: