C ser till att DÖ lever vidare

Annie Lööf och hennes centerpartister vill upprätthålla den mycket kritiserade DÖ-uppgörelsen som tillkom för att hålla SD utanför allt inflytande.

Det står allt mer klart, sedan partiets rättspolitiske talesperson, Johan Hedin, sade så här om Moderaternas förslag att ta bort de generösa reglerna för illegala invandrare.

”Vi anser att det var rätt att genomföra överenskommelsen, inte minst för att hålla SD borta från inflytande”

Centerpartiet har gång på gång visat att just de ligger bakom den klyfta som kan skönjas inom Alliansen. Avskyn mot SD är så stor att man inte bara är villiga att splittra ett borgerligt samarbete, utan också att man hellre ser en återgång till den politik som grundlade 2015 års kaos, en låter SD få ett uns av erkännande.

Det är definitivt en svår balansgång Centern gett sig in på. Man vill inte sitta i en regering med stöd av SD och man vill inte ge Stefan Löfven sitt stöd i en eventuell regering. Annie Lööf var stursk när partiets opinionssiffror pekade uppåt och hon kunde stå i TV med sitt breda smil och deklarera att partiet var betydligt viktigare i svensk politik än vad medborgarna inser. Nu tappar C i mätning efter mätning och är inte längre den maktfaktor Annie trodde för bara några månader sedan.

Lite av det här tar Alexandra Boscanin upp i en ledartext på GP.

Boscanin menar att Annie Lööf och hennes utspel hänger ihop med att Alliansen får en egen majoritet efter valet.

Samtidigt som Centern anser att migrationsuppgörelsen med Mp var bra, anser Ulf Kristersson att den var ett stort misstag. Annie Lööf har utöver detta deklarerat att hon och partiet inte ställer sig bakom Moderaternas striktare migrationspolitik. Att C och M får svårt att enas om en gemensam migrationspolitik vid en eventuell valseger står klart för alla. Varför lägger då M fram en politik som man vet att C inte accepterar och detta bara några månader innan valet?

Räknar man inte med C i en kommande regering eller är Moderaternas striktare migrationspolitik bara en fasad för att locka över S och SD-väljare?

Hursomhelst är Annie Lööf och Centerpartiet mer intresserade av att lägga fram en politik som motarbetar SD, än att lägga fram en politik som gynnar landet Sverige och Sveriges skattebetalare.

Trodde ni att DÖ var död och begraven? Glöm det, Annie Lööf ser till att hålla den vid liv.

14 thoughts on “C ser till att DÖ lever vidare

  1. DÖ är diktatur. De har fråntagit oss som röstar makten.
    I Sverige ska all makt utgå från folket, inte Löfven och hans r..slickare.

    • Du får gärna tala om varför det är diktatur!

      Reinfeldt talade klart och tydligt om innan valet att alliansen skulle lägga sig vid en valförlust för att inte ge SD inflytande och detta röstades fram med en överväldigande majoritet!

  2. I Tyskland ska dom ha ett DÖ. Mellan merkele o socialister. Allt för att slippa 13% av tyskarna alternativ fur Deutschland AFP.
    Jag är tyvärr pessimist om valresultatet i Sverige. Det blir Nytt antidemokratiskt grepp även här. Även detta en döende islamistregion i Europa.

  3. Centern eller Bondeförbundet som det förr hette, har varit med i koalitioner med S förr. Men inte för att det skulle gynna landet utan för att det gynna partiets medlemmar. Det är stor risk att Annie Lööf kastar sig i armarna på S bara för att få vara med i regeringen. Hon måste förklara sina åsikter i det fallet innan valet.
    Centerpartiets ledare är ju lika falsk som M:s Kristersson.
    Kom ihåg det till valet 2018!
    Vi kan inte ha ledare för landet, vilka inte sätter den egna befolkningen i första rummet.

  4. Dom där tramspartierna lär få krypa till SD och be om ursäkt efter valet. Då är det färdigkrusat.

  5. Hennes motstånd mot SD grundar sig på att hon vet att det som
    SD framhållit är rätt, och är därför väldigt rädd att dom ska komma
    högt upp i valet, samtidigt har hon ju varit nere och lovat
    Bilderberggruppen att fortsätta den förstörelseprocess som
    inleddes av den regering som hon själv satt i.

    Sen består hennes hat mot SD även i att hon ALDRIG
    vunnit en debatt mot Jimmie Åkesson, vilket för övrigt
    ingen av dom andra heller har gjort!

    Annie Lööf är en pratkvarn liksom hennes företrädare,
    och förmodligen en lika dålig affärskvinna som hon,
    det var ju C som gjorde den fullständigt huvudlösa
    affären med ett holländskt Energibolag som dom köpte
    för 90 miljarder, och som i själva verket inte ens var värt hälften?

  6. Centerpartiet agerar som danska fotbollssuporters, d.v.s. det är viktigare att Sverige förlorar än att Danmark vinner. Det är viktigare att SD inte får något inflytande än att Centern får det.

  7. Centern stödjer alltså inte demokrati?

    Centern respekterar inte att en femtedel av väljarna ska ha rätt att bli representerade i regeringen.

  8. Medan välfärden förfaller bit för bit så är det viktigast att hålla uppe den för folk som inte ens har rätt att vistas i landet. Hur kan nån som har en frisk hjärncell rösta på detta parti ??

    • Helt enig med dig.I denna saga så är det både Rödluvan och vargen(Ulf) som är dom förrädiska.

Kommentera