Stäng

Mamman vill byta barnens skola – rädd att de inte lär sig svenska

INVANDRING. På Andersbergsskolan i Halmstad har över 90 procent av eleverna annat modersmål än svenska. Föräldern Manar Wassouf vill inte ha sina barn där. – Jag vill att mina barn ska bli en del av samhället. Då måste deras föräldrar kunna välja skola åt dem, säger Manar Wassouf.

Hon bor på Andersberg i Halmstad tillsammans med sina tvillingar Adam och Lilith sedan några månader tillbaka. Om ungefär en månad får hon och andra föräldrar runt om i länet reda på vilken skola deras barn får börja förskoleklass i till hösten.

Manar Wassouf har sökt plats till barnen på Slottsjordsskolan i centrala Halmstad. Det är en populär skola där elevsammansättningen är mer blandad än på Andersbergsskolan. För Manar är det oerhört viktigt att barnen får gå i en skola där många av eleverna pratar svenska.

– Där kommer kommer barnen inte känna sig annorlunda, utan blir långsamt en del av samhället, säger Manar Wassouf.

Hon berättar att Adam och Lilith har gått i förskola det senaste halvåret, och under den tiden inte lärt sig särskilt mycket svenska. De pratar arabiska med förskolekompisarna, och engelska med pedagogerna.

Läs mer på Sveriges Radio…

Om Andersberg  på bloggen…

-Pettersson ser att utbildningsminister Gustav Fridolins har lösningen på att elever i svenska skolor inte lär sig svenska…han skickar ett handhjärta till oroliga föräldrar…

14 reaktioner på “Mamman vill byta barnens skola – rädd att de inte lär sig svenska

 1. Det brister
  i Fridolins vrister
  Han gör handfigurer
  för mångkulturer
  Det går hem
  hos barn under fem
  Detta språk
  som i stället skapar bråk
  Ett litet hjärta
  han tror gör gott
  men det blir smärta
  och kulturkompott

  Jisses

 2. Se där. Att det ska vara så att förstå. Acceptera, respektera och även utnyttja de möjligheter som ditt nya land ger dig. Såna människor tror jag även mår bättre själva. Sen om de har nån gudstro kan de sköta sånt privat i hemmet och inte utanför min kompis balkong på gräsmattan eftersom bönelokalen var smockfull. Vilket liv det var. Noll respekt. Smart kvinna i alla fall.

 3. Våra svenska barn förväntas att acceptera en skola med barn som talar alla möjliga olika språk………….varför är svenska föräldrar så tysta ?

 4. Gripen språkintroduktion för Nyanlända, min styvdotter ha lärt sig de första arabiska fraser på svenska språkintroduktion. Ska fråga rektorn om detta i morgon.

 5. Man hör inte så mycket av fåntratten, har han ledsnat. Lika skönt att slippa höra o se dumdum, han har tydligen inte fått ordning på skolan ännu, tom invällarna har synpunkter.

 6. Fridolin kan väl prova ”Eliasson-knepet”…?

  Ge barnen ett varsitt armband med texten ”prata svenska”…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: