Stäng

Moderatledaren: Det var ett misstag att göra upp med MP

VALET 2018. Det var ett misstag av Alliansregeringen att göra upp med Miljöpartiet om mer generösa regler för sjukvård till papperslösa. Det säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vid en träff med riksdagsjournalisterna på tisdagen, rapporterar nyhetsbyrån Direkt.

– Vi har lärt oss vad som händer, säger han och lyfter fram att tusentals människor har gått under jorden, trots att de fått beslut om att de ska lämna landet.

Kristersson vill gå tillbaka till de stramare regler som fanns före 2013 för att göra det lättare att avvisa personer som fått nej på sin asylansökan. – Det är problematiskt om vi har kanske världens mest rättssäkra asylsystem och sen kombinerar det med signaler som säger att det inte gäller, säger Kristersson.

I en debattartikel på tisdagen skriver partiledaren och partisekreteraren Gunnar Strömmer att Moderaterna bland annat vill strama åt rättigheter för papperslösa att få tillgång till bland annat sjukvård och skola.

-Pettersson säger att hela Kristersson är ett misstag. Karl var tyst som en mus när besluten togs, nu låter han som ett eko av Sverigedemokraternas politik samt efterlyser vuxna samtal, men vill inte prata med SD.

Väx upp Ulf och börja tänk självständigt, när ska du genomföra det som du lovade inför valet 2010?

I februari 2009 presenterade migrationsminister Tobias Billström (M), socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) och arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson en i Petterssons tycke bra utredning om brister i invandringspolitiken. Denna utredning låg sedan till grund för den invandringspolitik som moderaterna gick till val på i september 2010. Moderaterna hade sedan tillsammans med övriga allianspartier makten i fyra år till.

Eftersom M börjat surra om väsentligt hårdare invandringspolitik igen, med fullständigt självklara förslag som: Sverige som invandrarland måste se sanningen i vitögat. Kan vi titta på förslagen M lade till valet 2010, då Fredrik Reinfeldt var statsminister och partiledare men Ulf Kristersson satt i regeringen! 

 • I Sverige gäller svensk lag.
 • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
 • Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.
 • Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.
 • Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.
 • Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.
 • Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.

Kan ni se att ett enda av dessa vallöften genomfördes på de fyra år Alliansen hade makten?

Alliansen, Fredrik Reinfeldt och Ulf Kristersson har ett stort ansvar för dagens asylkaos.

Reinfeldt skriver i sin Halvvägs ”politik är ett kontrakt man sluter med väljarna och detta skall man hålla”.

År 2011  slut Reinfeldt en migrationsöverenskommelse med Miljöpartiet som blev starten till den okontrollerade invandringen, som redan innan var för stor. Under alliansregeringen (2006-2014) tog Sverige in 800 000 migranter.

Med vilka väljare hade Fredrik Reinfeldt och Alliansen slutit ett kontrakt med väljarna om öppna gränser och okontrollerad invandring? Sanningen är att de ljög, inte ett enda parti gick till val 2010 med vallöftet om att öppna gränserna.

Reinfeldt syfte verkar ha varit att straffa svenska folket för att de röstat in Sverigedemokraterna i riksdagen. Oklart varför, eftersom SD säkert ställer upp på många av de förslag som Moderaterna lade inför valet 2010.

Nu kan de ”Nya Moderaterna” ta makten på några veckor om de vill, men de verkar föredra att sitta på avbytarbänken och skälla på de som spelar. Hoppas ingen glömt vad de ställt till med och Löfven,  Fridolin och Sjöstedt fortsatte med.

År 2012 kom varningssignaler från bland annat tjänstemän på ESV, Ekonomistyrningsverket, att Migrationsverkets egna resurser för anläggningsboenden ar slut och att kommuner avböjde utökade avtal med Migrationsverket för kommunplacering av nyanlända med uppehållstillstånd.

De menade, att vare sig bostads- eller arbetsmarknad orkade med fler nyanlända. Arbetsförmedlingen rapportera att de misslyckats eller hade stora svårigheter att klara av sitt etableringsuppdrag.

Denna information nådde Fredrik Reinfeldt men han valde att svara ”Öppna er hjärtan” i stället för att göra något åt problemen.

Och på första parkett satt nuvarande moderate partiledaren Ulf Kristersson tyst som en mus…

Moderaterna har nu kommit på att Reinfeldts migrationspolitik varit förödande för både landet och partiet. Därför har de plötsligt svängt 180 grader från den politiken. Deras nya migrationspolitik är plötsligt tuffare t o m än den ”främlingsfientliga, rasistiska invandringspolitik” de och övriga 7-klövern anklagat SD för. Så lita inte på en moderat…

20 reaktioner på “Moderatledaren: Det var ett misstag att göra upp med MP

 1. Aleksandra Boscanin skriver klokt om hur man får demokratin att leva……..

  ”Att enbart omge sig av ja-sägare är destruktivt – särskilt inom politiken.

  Det behövs människor som inte alltid stryker partiet medhårs, utan som säger ifrån när de inte håller med.

  Då kan man antingen komma att upptäcka att man själv har fel, eller så tvingas man vässa sina argument. ”

  http://www.gp.se/ledare/boscanin-det-behövs-fler-nej-sägare-i-politiken-1.5139614

 2. Ulf K gör mig lätt illamående. Jag ser en arrogant och principlös lögnare. Hur i helskotta kan någon förnuftig människa ens överväga att rösta M. Jag skulle skämmas om jag vore så lättlurad att jag lät mig bedras av M igen. Aldrig, aldrig, aldrig

 3. Och nu skall M göra upp med MP igen om dom vill ha något inflytande efter valet!

  Det låter så fint med propagandan och tyvärr kommer väljarna att gå på den som vanligt! Han så att det var fel att göra upp med MP, men han sa ingenting om att inte göra upp med MP efter valet! Smart!

  Eftersom han totalvägrar SD och Alliansen om den överhuvudtaget lever, inte kommer att komma över 50%, så blir det en ny DÖ eller att göra upp med MP!

  Menar han allvar med sin ånger kan han överge DÖ och stoppa vansinnet redan nu!

  Tänk er för till hösten!

  1. Om virrpannan Ulf Kristersson (M) förblir oförmögen att välja rätt samarbetspartner och inriktning på politiken så får väl Jimmie Åkesson (SD) med våra röster fixa det helt på egen hand.

   https://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/vp/27165350d1339d569f17b433f45b310f/5AEE873D/t51.2885-15/s480x480/e35/24839048_158276934930646_3173476735727435776_n.jpg

   Redan nu är SD uppe och nosar på nivåer nåbara i valet i höst. Åtminstone om man får tro på den här opinionsmätningen med ett mycket trevligt resultat:

   Dagens ställning:

   SD 52%

   M 15%

   S 10%

   KD 7%

   L 6%

   C 5%

   V 3%

   MP 2%

   Föreslår att vi alla här på Petterssons blogg klickar på länken nedan och lägger era röster på den partisymbol ni föredrar. Jag själv har redan gjort det. Lycka Till!

   http://www.rapport24.com/riksdagsval2018.html

 4. Nu är det avböner från M på löpande band.
  Tänk om man också fick höra Djävulen (Reinfeldt) själv att göra avbön och be svenska folket om ursäkt för helvetet han ställt till med!

 5. En fet spark i arslet till dom på SVT som låter landsförrädaren stå och ljuga sig ifrån dom skador som han åsamkat landet med sin idiotpolitik.

  Otroligt man sätter den som är djupt ansvarig för landets stora problem
  utreda varför brottsligheten ökat. Varför befinner han sig i Sverige?
  Han hatar ju Svenska folket, det har han ju till och med skrivet en
  bok om, och ingen utveckling har ju enligt denne fähund kommit
  från Sverige utan all utveckling har kommit utifrån?? Han menar
  väl Afrika då som han härstammar ifrån.

 6. Att det. Ar ett misstag att göra upp med Mp visste väl hela Sveriges befolkning, så när som på hjärntrusten hos moderaterna. Den store statsmannen Reinfeldt lovade ju att M skulle göra allt träet emot vad SD önskade.
  Vi vet hur det gick. Rent åt h-e,
  Och trots detta åker denne man runt i Sverige och håller föredrag. Jag undrar om vad. Och vilka som lyssnar på denne stolle. Kanske berättar han om hur man ödelägger ett väl fungerande land på åtta år!

 7. Vill lite försynt påpeka att det är dags för val igen, och- – – –
  Stanken av härsket valfläsk sprider sig över landet

 8. Och resten av f.d. Alliansen sägs vara emot avskaffandet av överenskommelsen med MP. Nu vet jag inte om de är partilinjerna eller om MSM har frågat välkända apologeter. Om det är sant så är de antingen helt tondöva, blinda, starkt underbegåvade eller allt av det. När till och med Bonnierägda Expressen framstår som husorgan för SD så har minusklerna höger om mitten gått vilse.

 9. Oj vad käften går på det nya moderatpartiet. Han hinner knappt hämta andan, ändå satt han med och var Nicke pojke åt landsförrädaren Reinfeldt och då sa han inte så mycket. Han tar igen skadan efter att ha läst på i SD partiprogram och hur de lagt sin budget, vad de skall prioritera. Stulet gods, herr Kristersson, Karstensson eller vad du nu heter. Du kan kalla dig herr Härmapa, det är sådant som barn kallar den som stjäl och kallar stöldgodset för sitt. Och du sitter ju i sandlådan tillsammans med dina allianskamrater, så du har väl inte klivit ur barnskorna.

 10. Jag anser att Fredrik Reinfeldt är den grövsta kriminelle som Sverige någonsin haft. Wennerström och Bergling skadade Sverige men det var inte oreparabelt. Det Reinfeldt med diktatoriska fasor genomförde är permanent. Att Sverige bara är barbari med vetenskapsmän som Ander Celsius och Carl von Linné. Murvlarna sa ett inte ljud om galningens utbrott.

  1. Dahlén, Nobel osv, osv Moberg osv. Dessa fina människor tycker Schweinfeldt är skit, fy fan, vidrig människa, men tydligen en riktig moderat, grattis PK

 11. Just det var ett misstag att göra upp med MP. Titta bara vad ni moderater tillsammans med övriga i 7klövern ställt till. Nu kopierar ni SDs politik och tror att vi riktiga Sverige vänner skall rösta på M. Aldrig mera M för mig Finns bara ett parti för oss Svenskar SD!

 12. Som det skulle vara någon större skillnad i flyktingpolitiken
  mellan Miljöpartiet, Liberalerna och Centern.

  Moderatledaren pratar i vanlig ordning snömos!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: