Danmark föreslår burkaförbud


ISLAM. Danmarks regering föreslår förbud mot att bära burka och andra plagg som täcker ansiktet. Att täcka ansiktet i det offentliga rummet är inte förenligt med danska värderingar, anser justitieminister Søren Pape Poulsen.

Upprepade överträdelser mot maskeringsförbudet kommer att kunna straffas med böter upp till 10 000 kronor, erfar Danmarks TV2. Däremot har ett tidigare kritiserat förslag om tre månaders fängelse som påföljd strukits.

Det kommer att finnas vissa undantag, exempelvis får du täcka ansiktet med en halsduk när det är svinkallt och ha tomtemask till jul.

Den danska regeringen är dock solklar.

Om du täcker ansiktet uttrycker du att du inte vill vara med i det danska samhället – du bidrar till att skapa parallella samhällen, säger justitiedepartementet i ett pressmeddelande.

Det är oförenligt med det danska samhällets värderingar eller respekten för samhället att hålla ansiktet gömt när man möter varandra i det offentliga rummet”

-Pettersson minns att Sverigedemokraterna förslog burkaförbud redan 2004 och vid valen 2010 och 2014 så om några år kommer Moderaterna och de andra härmaporna att föreslå samma sak, annars tycker jag nog att islam kan förbjudas på samma sätt som nazism…

Från Petterssons modemagasin hittar vi denna modell. Visst är det snyggt med det ljusblå tyget och de vita prickarna…


8 responses to “Danmark föreslår burkaförbud

 • Miljardär lovar att betala böter för dem som bär burka eller niqab trots förbud | Petterssons gör skillnad!

  […] ISLAM. Danmarks regering föreslår förbud mot att bära burka och andra plagg som täcker ansiktet. Att täcka ansiktet i det offentliga rummet är inte förenligt med danska värderingar, anser justitieminister Søren Pape Poulsen. […]

  Gilla

 • Anna

  Danmark och Norge vågar visa förnuft. Det hedrar dem. I Sverige gör man tvärtom. Här är det ‘feminism’ att försvara hedersförtryck och kvinnofientliga strukturer i religionens tecken. Våldtäktsmän och yxmördare omhuldas av vänsterextremister och miljöpartister. Låt oss ta tillbaka förnuftet i Sverige, så kan vi komma ikapp våra mer framstående nordiska grannar.

  Gilla

 • Jhonsson

  Nog är det en himmelsvid skillnad på den danske justitieministern Sören Pape och den svenske Morgan Johansson.
  Heja Danmark!

  Gilla

 • compulsoryunion

  Förbjuda rånarluvor, maskering och könsapartheid hijaber och barnäktenskap sexslav burkor, är RASistiskt för det har inget med islam att göra, och socioekonomiska förklaringar finns säger omskurna Kriminell-ologer proFEZsor med örnnäsa

  Gilla

 • Mm

  Då blir det stora famnen för sopsäckarna i Sverige. Migrationsverket är redan på gång. De har ju slängt ut en som försörjer sig själv, så där finns det plats.

  Gilla

 • age

  Men så reser inte Danska regeringen till Saudi Arabien och klär sig i sopsäck heller!

  Gilla

 • Rolf

  Danmark går från klarhet till klarhet. Får vi ingen Sverigevänlig regering nu efter valet lär många emigrera till Danmark.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: