Stäng

Banta kommunalrådet

Den sista måndagen i månaden håller Skurups kommun fullmäktigesammanträde, där avhandlas lite av varje precis som jag förmodar att det görs i Sveriges övriga 289 kommuner. En sak är säker och som går igen, politiker skapar gräddfiler åt sig själva, medan man efter sig självt personligen prioriterar andra länders medborgare framför sitt eget folk, där är Skurups kommuns folkvalda inte annorlunda andra kommuners politiker. Svenskar kommer i tredje hand. 

Jag flyttade ut från min födelsestad Malmö i somras, kosan styrdes ut till landsbygden, jag som stadsbo är nu sedan då inne i en integreringsfas med min nya lantliga närmiljö. Hur går snacket på byn, betalar kommunen överpris för mark att expandera tätorten med, varför vill en del av kommuninvånarna att barnen hellre går i skola i annan kommun, den nya storskolan blir den färdig i utsatt tid, garanteras äldre eget rum på kortidsboende……….hur som, jag bänkade mig på kommunfullmäktigemöte.

Ärende nummer 32
Kommunstyrelsens ordförande Magnus Alm (S) fick emellanåt det hett om öronen vid Skurups kommuns fullmäktigesammanträde, han informerades även om möjligheten om att ledamöterna kan lämna in ett misstroendevotum mot honom. ”Och detta är inget hot, utan en möjlighet”

En av de mer känsliga ärenden gällde kommunalråd Magnus Alm (S) och tillika kommunstyrelsens ordförande, plus ordförande i LO-Skåne. Det hör till saken att i denna skånska kommun arvoderas kommunalrådet på 100% för att den som sitter på denna höga post ska arbeta för kommunen …….100%, kan anses som en självklarhet, MEN
Magnus (S) väljer när åtaganden kolliderar att prioritera fackliga sammankomster framför det kommunala förtroendeuppdraget som han arvoderas för att utföra på heltid, ”och det kommer jag att fortsätta med”. Maken till arrogant människa har jag sälllan träffat på.

Jag hoppas att Skurupsbor som har för vana att rösta socialdemokratiskt funderar över ifall det är dags att sluta med det. Här har vi en fackpamp (S) som även sitter på absoluta topp-position i kommunen, kvitterar ut högt kommunalt arvode, samtidigt som mycket tid läggs på annat håll med förmodat arvode från LO. Vilka kommunanställda mer än Magnus Alm kan beté sig så?

Sedan har vi det med ärende nummer 30 som handlade om kommunens policy med att stå i kö för lägenhet, vilket man hävdar från socialdemokraterna att kö-systemet finns, och fungerar, men, som folk kommit på att man kan ”runda”, vilket betyder att invandrare går före i kön. Alltså har man inget kösystem värd namnet. Socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet och vänsterpartiet ”håller på att bygga upp motsättningar mellan folk”

En politiker berättade om att infödda skurupsbor ringer och berättar att man som svensk inte får hjälp av soc, man kan rätt ut sagt säga som en av ledamöterna sa ”att Skurups kommun håller på att byta ut sin befolkning” man frångår likabehandlingsprincipen då kommunen låter invandrarna gå före………

Ärende nummer 18 var också intressant då varken S, MP eller V ville ha nolltolerans på riktigt mot bidragsfusk, där blev dom nerröstade. Förslaget från M var att anställa en tjänsteman som genom att hitta fuskare ”betalar sin egen lön flera gånger om”, det togs även upp om att styret inte brytt sig om att polisanmäla ensamkommande som fuskat till sig skurupsbors skattepengar, då dessa barn bevisligen var vuxna och inte smågrabbar. En socialdemokratisk tant blev känslosam precis så som batikhäxor blir då ämnet är invandrare, och då i synnerhet mer eller mindre unga män.

Det fanns och finns mycket mer att förtälja, mitt råd, gå någon gång på din kommuns kommunfullmäktigesammanträde, du kommer med alla säkerhet att upptäcka att Du med lätthet skulle kunna ta en stol och ta plats.

Vid pennan
Eva-Marie

 

 

5 reaktioner på “Banta kommunalrådet

 1. Han är ju Sosse, och dom anser sig inte behöva rätta sig efter vad
  som är rätt eller fel, det som andra ska respektera det kan en så kallad toppsosse skita i och gör det också, vi kan se det i kommun efter kommun.Det Sossar är suveräna på är EGENBERIKNING.

 2. Tack för den. En nyttig rapport från demokratins normala vardag kan jag tro. Det påminner om den arrogans, som svenskar kan bemötas med av olika myndigheter nuförtiden. Jag förstår inte varför.

 3. Ursäkta min töntiga kommentar, men jag trodde det handlade om att någon behövde gå ner i vikt. Vilket många sossar behöver!

 4. Eva-Marie,
  tack så mycket för dina läsvärda inlägg om hur det går till UTE I VÅRA kommuner (i deras beslutande församlingar) och hur de glömmer bort vilka som röstat in dem på deras ”stol” för att FÖRETRÄDA DEM !!
  Tyvärr så tror jag att detta försegår i minst 95% av alla kommuner nu !!

  1. Så länge som stora delar av den Svenska väljarkåren går med huvudet under armen och därmed är helt verklighetsfrånvänd kommer det inte att ske någon förändring i detta land.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: