Stäng

”Lägg inte skulden för missförhållandena i skolan på barnen”

SKOLAN. Två toppolitiker från Vänsterpartiet i Malmö menar att mer genusutbildning och färre läxor för eleverna kommer att minska hot och våld i stadens skolor. OBSERVERA ATT DET INTE ÄR ETT SKÄMT. 

Det är de två vänsterpartisterna Hanna Thomé och Anders Skans som på fullt allvar tror att mer av det som först skolan ska göra den bättre igen enligt en debattartikel i Sydsvenskan. 

-Pettersson har en annan idé:

Ordning och reda, tydliga regler, bestraffningar, belöningar – och mamma och pappa får veta allt. Hårda krav, för elevernas skull.

 • Mobiler och musikspelare förbjudna på skolan, de beslagtas vid användande och får hämtas hos rektorn av föräldrarna.
 • Kläder ska vara hela, propra och täcka privat kroppsdelar samt underkläder.
 • Ingen nedskräpning. Den elev som ser något skräp ska plocka upp det.
 • Inga cigaretter, snus eller tuggummi som kan kastas, fästas under bänkar osv.
 • Lugn i korridorer, inget knuffande eller ”låtsas” bråk accepteras.
 • Vid grövre bråk, sexuella trakasserier m.m. ska gärningsmännen byta skola inte offren.
 • Lugnt och tyst uppträdande i matsal.
 • Inget dataspelande finns. Socialt umgänge i fokus.
 • Respekt visas vuxna och andra. Vårdat språk. Inga skälls eller könsord tillåtna.
 • En lärare eller annan personal står varje morgon i dörren och hälsar eleverna välkomna.

-Pettersson var inte guds bästa barn. Men min betygsbok finns kvar och där stod den tidens regler, den hängde med årskurs 1 till 6. Nedan årskurs 4 år 1961-62.

 

Här årskurs 6

38 reaktioner på “”Lägg inte skulden för missförhållandena i skolan på barnen”

 1. Vem skulle vara så obota dum, ja kanske en vänsterpartist. Skulden bärs av de politiker som satt sitt eget partis väl och ve före Sveriges.
  Ordning och reda talas det om nu för tiden, men det är bara ord vilka väldigt få vet innebörden av.
  En låt gå politik är aldrig bra för någon och att tala är bara silver men tänka är guld.
  Lyssna på de flesta politiker de talar väl men säger inget!

 2. Nyköpings Enskilda Gymnasium motsvara Peterssons förställning hur en skola skal vara. Besökte den förra veckan med min Kinesiska styvdotter.
  Då flickan vantrivs med sina ”klasskamrater” på Gripens språkintroduktion.
  I Kina skulle flickan börja på universitet/Högskola nu, men här tvingas hon att sitta tillsammans med livsformer som inte ha viljan eller förmåga att lära sig Svenska. För henne liknade besöket på Enskilda som ett besök i paradiset.

 3. Alldeles utmärkta direktiv levererade från den förträfflige Pettersson, i kampen för sunt förnuft och vuxet vett i ett alltmer infantiliserat, bildningsfientligt och desorienterat samhällsklimat, där den svenska skolan förvandlats till drivhus för vardagsterrorism när auktoriteterna retirerat.

  Emellertid dristar sig undertecknad till en ödmjuk invändning och menar att trots att det mycket prydliga betyg som uppvisas motiveras i egenskap av motpol till den illitterata huliganimport som nu tillåts sätta den pedagogiska agendan, vittnar det dock om en något osmaklig egenkärlek då vi redan ett flertal gånger tidigare haft nöjet att studera ovan nämnde mönsterelevs testimonium.
  Andreas 🙂

  1. Andreas, repetition är kunskapens moder. 🙂

   Erkänn att vi gärna vill se hans betyg flera gånger, och gärna som kollage:

   Petterssons betyg, babbes betyg, Petterssons betyg, bubbes betyg, Petterssons betyg, afrikanska bollas betyg osv. Varför inte ett bildspel där Petterssons betyg alterneras med alla somaliers betyg?

   God kväll förresten.

   1. Hahahaha!
    God afton, tokjolle!
    Nåvälan! Ingen av oss lär väl komma i åtnjutande av att få våra namn understrukna inom detta animerade kommentarsfält – vår flitiga medverkan till trots.
    Farbror Andreas 🙂

 4. Till dessa två vänsterpartister tar vi det igen……………………….

  Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet.

  Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.

 5. Dylika politiker som det tyvärr går 13 på dussinet är rena samhällsförstörare som borde ha en kick i arselet.

  1. Det är inte utan att, jag hyser tvivel om att, svenskingarna verkligen tillför ”homo sapiens”. Homo kan jag acceptera men, sapiens NEJ det går jag inte på däremot ”Homo stultus” är mera rättvisande. En särskild art, som avlats fram högt uppe i Europas tassemarker. En art, som efter ca. 20 års swinia skolor blir narrade av analfabeter på miljontals kronor gång på gång i all evighet utan ta lärdom av tidigare misstag. Det är ett typiskt drag för ”Homo stultus” de är oförmögna att, tänka i andra banor än vad de är programmerade för.

 6. ”Lägg inte skulden för missförhållandena i skolan på barnen”, säger kommunisterna Skans och Thomé. Det är ju självklarheter.

  Skulden för missförhållandena i skolan skall ju självklart läggas på dem, som är ansvariga för dem: Alltså på kommunisterna Skans & Thomé och deras parti.

  Men inte bara kommunister. Detsamma gäller anarkister, liberaler, socialister och feminister. Alla dessa grupper är nihilister, vilket betyder att de anser att empati, etik och moral är värdelösa begrepp.

  För dessa nihilister skall skolan vara en förvaringsanstalt, så att inte barnens föräldrar kan förmedla etik, moral och kunskap till ungarna, som strider mot den nihilistiska indoktrineringen i skolan. I dessa anstalter skall ungarna i stället uppmuntras leva ut alla former av perversa drifter.

  För nihilister är allting tillåtet: Sex med barn, djur och t.o.m. med lik anser man skall tillåtas (Förslag från Liberalernas Ungdomsförbund i somras!). De anser att man har rätt att leva ut vilken pervers drift som helst på vem som helst.

  Fortfarande vågar de inte föreslå att våldtäkt, tortyr och ritualmord skall vara tillåtet – inte för att de inte vill, utan för att det skulle leda till en enorm motreaktion. Om de tillåts härska ytterligare några decennier, så kommer det också.

  Sveriges riksdag, svenska media och svensk skola befolkas idag av ytterligt perversa människor, som placerats där av ännu mer perversa oligarker, för att undergräva etik och moral i samhället.

  När det svenska samhället nu skall krossas, så skall även det svenska folket berövas all kvarvarande mänsklig värdighet. DET är planen!

  1. Tillägg:

   Just detta är nog förklaringen till svenska anarkisters, liberalers, socialisters, kommunisters, feministers, bögars och andra HBTQ-personers vurmande för islam.

   Islam är ju en strängt religiös sekt, med hårda regler för hur en människa skall leva och uppträda, så egentligen borde den ju skys av nihilister och sexuella avarter som pesten. Men islam tillåter – t.o.m. uppmuntrar – barnsex, våldtäkter, misshandel, tortyr och mord under speciella omständigheter.

   Just detta är nog det som attraherar nihilister och sexuellt perverterade. När väl islamismens terror etablerats i samhället, räknar nihilister och andra ’perverts’ med att de successivt kan vidga gränserna, för när vedervärdigheterna skall tillåtas.

   Allt har sin förklaring, bara man vågar kika bakom kulisserna;-)

 7. Det går att förbättra konceptet, tillåt mig bistå toppolitikerna.
  BARA genusutbildning och INGA läxor.

 8. Förutom den första punkten så är det i princip samma regler som jag ha under min skolgång under 60-talet och början av 70-talet. Vi hade läxor redan i klass 2, liksom betyg. Och det gick utmärkt

 9. Nä, varför skall man någonsin lägga skulden på den som beter sig illa!

  Det måste väl snart alla i Sverigeistan ha lärt sig att allt alltid är någon annans fel!

 10. Tragiskt att man får titta rätt länge på bilderna för att se vem som heter Hanna!

  Eftersom den till vänster måste va en man, så är det nog Hanna till höger?

  Kanske taskigt med personangrepp, men blir man som Hanna efter en genusutbildning betackar jag mig för den!

  1. Ja, jag såg bara två män på bilderna. Det är ju två hen med dagens könsneutrala benämning på medmänniskan.

 11. Allt som är självklart för oss är en vetenskap för politikerna. Vad är de för fel på sunt förnuft? Skolan ska vara en plats med lugn och ro. Det ska vara en inriktning på barnens behov av att få kunskap i varje ämne. Skolan ska även uppfostra barnen i vett och etikett så att dom Fungerar tillsammans i grupp.

 12. Definitionen på dumhet är när man återupprepar samma handling och tror att resultatet blir ett annat varje gång.Vänstern och mp:s dilemma. Begåvnings reserven slår till, igen. Vi ser och häpnar.

  1. För ett par hundra miljoner människor har vänsterpolitiker tyvärr inte varit ett skämt, de kan vara dödligt allvarliga… Kommunistiska partier borde i likhet med muslimska organisationer förbjudas och deras medlemmar tvingas till omskolning alternativt bli utvisade.

   1. Nej jag menade som problemlösare, för inget land som prövat denna ideologi har uppnått annat än fattigdom och misär!

 13. Feminister, både män och kvinnor är tydligen sadistiska pedofiler i den bemärkelse de finner sexuell njutning i att plåga, förvirra och förstöra våra barn och deras framtid. Med denna besatthet vill feministerna trots motbevisade av internationell forskning ”splitta” kärnfamiljen, ta bort det
  konsekventa lärandet och sexuallisera relationerna med stöd av den mest promiskuösa gruppen (RFSU) bestående av HBTQ missionärer.

  SVENNE!!!
  Om du inte kan stå upp och skydda dina barn mot detta så skaffa inte fler.

  Barn är inte ”sommarkatter” Eller en accessoar som du visar upp
  på Facebook. Ta ditt ansvar eller sterilisera dig.

  1. Inte bara feminister. Detsamma gäller anarkister, liberaler, socialister och kommunister. Alla dessa grupper är nihilister, vilket betyder att de anser att empati, etik och moral är värdelösa begrepp.

   För dessa nihilister skall skolan vara en förvaringsanstalt, så att inte barnens föräldrar kan förmedla etik, moral och kunskap till ungarna. I dessa anstalter skall ungarna i stället uppmuntras leva ut alla former av perversa drifter.

   För nihilister är allting tillåtet: Sex med barn, djur och t.o.m. med lik anser man skall tillåtas (Förslag från Liberalernas Ungdomsförbund i somras). De anser att man har rätt att leva ut vilken pervers drift som helst på vem som helst.

   Fortfarande vågar de inte föreslå att våldtäkt, tortyr och ritualmord skall vara tillåtet – inte för att de inte vill, utan för att det skulle leda till en enorm motreaktion. Om de tillåts härska ytterligare några decennier, så kommer det också.

   Sveriges riksdag, svenska media och svensk skola befolkas idag av ytterligt perversa människor, som placerats där av ännu mer perversa oligarker, för att undergräva etik och moral i samhället.

   När det svenska samhället nu skall krossas, så skall även det svenska folket berövas all kvarvarande mänsklig värdighet. DET är planen!

 14. Tack Pettersson du skulle bli en utmärkt rektor !!
  Dessa regler är vad skolan behöver i hela landet inga lokala avvikelser för de som inte klarar skolarbetet ska hänvisas till ”hjälpklass” (så var benämningen tidigare) med speciallärare !!
  Då blir nog skolan en lugnare arbetsplats.
  Troligen behövs idag ”metalldetektorer” vid varje ingång samt även vakt vid varje ingång !!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: