Herr Suliman med tre fruar och 16 barn saknade skyddsbehov, fick stanna ändå

INVANDRING. Polygamisten åkte på pilgrimsresor till Mecka flera gånger – troligen en högt uppsatt religiös ledare. “Fattiga har inte råd med det”, – menar en expert. Migrationsverket bedömde uppgifter om skyddsbehov som inte tillförlitliga – beviljade uppehållstillstånd ändå.

Samhällsnytt har tagit del av Migrationsverkets beslut i Nacka-polygamistens asylärende. Av beslutet framgår att mannen bodde i närheten av Islamiska statens huvudstad Raqqa som just nu är hårt ansatt av kurdiska styrkor. I december 2014 ansökte mannen om asyl i Sverige. I beslutet skriver myndigheten att mannens egna uppgifter om politiska förföljelser inte bedöms som tillförlitliga.

Men trots detta beviljades han ett tidsbegränsat uppehållstillstånd – på grund av en regel om ett generellt skyddsbehov för alla syrier. Denna regel var Migrationsverkets nuvarande generaldirektör Mikael Ribbenvik med om att driva igenom i september 2013.

Mannen har sammanlagt 19 barn, av vilka 16 följde med till Sverige, tillsammans med sina tre mödrar.

Polygamistens uppehållstillstånd löper ut den 1 januari 2018. Efter det har han alla möjligheter att få ett permanent uppehållstillstånd för anknytning med sina 16 barn och 3 fruar. Alla de fick permanent uppehållstillstånd. Numera bor mannen med sin stora familj i Nacka i tre specialköpta bostadsrätter.

Läs mer på Samhällsnytt.

-Pettersson ser att mannen haft arbetstillstånd i Saudiarabien och varit där så sent som 2014. Han har alltså inte flytt till Sverige utan rest hit för att ta del av våra generösa bidrag…

TIDIGARE 2017-09-20. Syrisk familj får 1,2 miljoner i bidrag per år, det räcker inte så idag gav regeringen dem 38000 till

INVANDRING. Vi har tidigare rapporterat om Ahmad Suliman som fick uppehållstillstånd i december 2016 tillsammans med sina tre fruar och sina 16 barn. Migrationsverket hänvisade familjen till den välbärgade kommunen Nacka utanför Stockholm där lägenheterna är mycket dyra.

För att Ahmad och hans tre fruar skulle ha tillräckligt med plats köpte kommunen tre bostadsrätter på samma gata. Enligt Nacka kommun ska de bo där i 2-3 år tills de har möjlighet att flytta någon annanstans. Priset för skattebetalarna för de tre bostäderna var 5.450.000 kr, 3.300.000 kr och 5.200.000 kr till en kostnad av totalt 13.950.000 kr. Ahmad Suliman är 57 år gammal och är enligt folkbokföringen gift med alla tre fruar som är 40, 40, respektive 43 år gamla.

Jag tror inte detta är Ahmad och hans tre fruar som är ute och går i Nacka men det kunde vara det.

Nåväl, idag fick nyinflyttade herr Suliman från Syrien ytterligare en present av regeringen. De lägger ett förslag i budgeten om att höja barnbidraget med 200 kronor per barn och det gör 3.200 kronor i månaden eller 38.400 per år att spendera.

Detta till en troligen stenrik muslimsk familj från Syrien. I Syrien finns nämligen inga bidrag och mannen har försörjningsbördan och ingen behöver vara Einstein för att räkna ut att tre betydligt yngre fruar och 16 barn kostar en hel del. Den eventuella förmögenhet herr Suliman har gömt får han dock behålla.

Ett försök att titta på hur mycket familjen får i bidrag per ger en fingervisning om att Sulimans polare i Syrien om de tror på hans rapporter snart är på väg hit om de inte redan vet hur det är ställt i vårt land.

Det mesta av nedanstående och bidragen har Nya Tider publicerat. Titta in där.

Etableringsersättning: Totalt 27 104 kronor per månad. Alla fyra vuxna (maken och de tre fruarna) har rätt till så kallad etableringsersättning, vilket är en skattefri inkomst som betalas till ”nyanlända”. Detta ger 6 776 kronor per vuxen i månaden och alltså sammanlagt 27 104 kronor skattefritt.

Etableringstillägg: Totalt 12 800 kronor per månad. Familjen har också rätt till etableringstillägg, 800 kronor för varje barn under elva år och 1 500 kronor för varje barn däröver. En sökande kan få ersättning för maximalt tre barn och som mest 4 500 kronor per familj.

Eftersom polygami inte är en laglig familjebildning i Sverige räknas två av fruarna som egna separata hushåll, berättigade till stödet.

 • Hushåll 1: Mannen med en fru och sju barn. Ger totalt 4 500 kronor till hushållet.
 • Hushåll 2: Den andra frun är berättigad till 4 500 kronor för de tre äldsta barnen som bor med henne.
 • Hushåll 3: Den tredje frun är berättigad till 3 000 för de två barn som är över elva samt 800 för ett av de yngre, vilket ger 3 800 kronor.

Bostadsbidrag: Totalt 13 900 kronor: Familjen har också rätt till bostadsbidrag för alla tre lägenheter. I ena lägenheten bor mannen med äldsta frun och sju barn. Lägenheten är på 156 kvadratmeter och ger en uppskattad boendekostnad på 7 709 kronor. Det etableringstillägg som familjen har rätt till är inte bidragsgrundande, vilket betyder att vid beräkningen av hushållets inkomster ska den intäkten inte räknas med. Således ska beräkningen göras utifrån en inkomst på endast 13 552 kronor, vilket utgörs av hushållets sammanlagda etableringsersättning. Därmed är de berättigade till ett bostadsbidrag på 4 500 kronor skattefritt för den ena lägenhet. Detta har vi räknat ut med hjälp av tjänsten ”Kassakollen” på Försäkringskassans hemsida.

I den andra lägenheten bor en av fruarna själv med fem barn. Lägenheten är på 145 kvadratmeter och medför en boendekostnad av 7 165 kronor. Eftersom den bidragsgrundande inkomsten även i detta fall bara utgörs av etableringsersättningen innebär det ett bostadsbidrag på 5 200 kronor.

Den tredje frun bor med fyra barn i en lägenhet som är 92 kvadratmeter och kostar 4 546 kronor i månaden. Det ger ett bostadsbidrag på 4 200 kronor.

Sammanlagt har familjen en bostadsyta på 393 kvadratmeter. Vilket gör knappt 20 kvadrat per person.  

Här klagar herr Suliman på standarden på familjens asylboende i Åsarna Jämtland i Oktober 2016.

Bostadsersättning: Innebär rätt att behålla egen förmögenhet: De två fruarna som bor själva är också berättigade till bostadsersättning som uppgår till 3 900 kronor i månaden. Men eftersom sådan ersättning minskas i motsvarande mån med vad som betalas ut i bostadsbidrag skulle det inte ge några extra pengar för boendet.

Däremot har ersättningen som praktisk effekt att familjen får behålla eventuell egen förmögenhet. Den som har egna pengar kan nämligen få minskat bostadsbidrag. Men för ”nyanlända” innebär denna huvudregel ingen praktisk skillnad eftersom de då istället får bostadsersättning med motsvarande belopp.

Det förekommer många missuppfattningar om just bostadsersättning. Till de som missförstått hör vänsterorganisationer ”Migrationsinfo”. Organisationen driver en hemsida där de utger sig för att vara forskare som publicerar objektiv fakta om invandring, och citeras ofta av andra vänsteranhängare. Vänsterorganisationen som låtsas vara forskare påstår att ”Det går inte att få bostadsersättning om hyran överstiger 5 700 kr/månad”. Det är en missuppfattning som ”forskarna” hittat bland gissningar på internetforum. I Försäkringskassan egna riktlinjer står tvärtom att bostadsersättningen inte betalas för den del av hyran som överstiger 5 700 kronor men däremot för den del som inte överstiger. Det ger en maximal ersättning på 3 900 kronor.

Kontentan är att den syriska familjen, till skillnad från svenskar, kan ha egna pengar undanstoppade men ändå få bidrag för sitt boende. Om inte i form av bostadsbidrag, så genom bostadsersättning upp till 3 900 kronor i månaden.

Månggifte i Syrien är extremt ovanligt eftersom den man som vill ta flera fruar måste kunna visa att han har tillräcklig förmögenhet för att försörja dem. Uppenbart har herr Suliman uppfyllt detta krav.

Barnbidrag: Totalt 32 290 kronor per månad: Barnbidraget är 1 050 kronor per barn och flerbarnstillägget ökar successivt från det andra till femte barnet. Från barn nummer sex och uppåt är flerbarnstillägget 1 250 kronor. En familj med 16 barn får därmed rätt till sammanlagt 2 990 kronor för de fem första barnen och sammanlagt 12 500 för de senare. Totalt barnbidrag och flerbarnstillägg slutar på 32 290 kronor i månaden plus den höjning regeringen föreslog idag på 200 x 16 barn alltså 3200 kronor i månaden.  

Underhållsstöd: 14 157 kronor: En förälder som bor själv med barn har rätt till underhållsstöd från den andra föräldern. Det beräknas bland annat på den andra förälderns inkomst, men om föräldern saknar förmåga att betala underhållsstödet, betalar Försäkringskassan ett garantibelopp som är 1 573 kronor per barn. Underhållsstödet påverkar inte rätten till några av de övriga bidrag som nämnts, exempelvis ska det inte tas upp vid beräkningen av bostadsbidrag.

Eftersom två av fruarna bor själva med barnen har de rätt till underhållsbidrag. Föräldrar som är gifta antas vara sammanboende även om de är skrivna på olika adresser, och Nya Tider har kontaktat Försäkringskassan för att få klarhet i vilka regler som gäller i ett fall som detta. Vad de två extra fruarna måste göra är att skriva under ett papper för att ”styrka särlevnad”, alltså att de verkligen bor själva i sina lägenheter. Eftersom inget talar emot att så är fallet, har familjen därför rätt till underhållsstöd för nio barn, vilket blir sammanlagt 14 157 kronor skattefritt i månaden.

Sammanlagt: 1,2 miljoner om året skattefritt: En sammanräkning av alla bidrag ger den syriska familjen rätt till 1,2 miljoner om året, eller 100 251 kronor i månaden! Pengar som inte behöver skattas och som inte påverkas om familjen redan har – eller bygger upp – en egen förmögenhet.

Utifrån nuvarande skattetrappa skulle den syriska mannen behöva ha en månadsinkomst på 203 000 kronor för att själv tjäna motsvarande summa. Det motsvarar fyra svenska läkarlöner. Samtidigt får alltså familjen bo i redan köpta lyxbostadsrätter och eftersom mannen är 57 år så får vi betala tills det övergår i pension…

Nya tider har stått för uträkningarna av bidragen och det mesta av texten…

-Pettersson säger bara att jag har inte röstat för det,men det är bara att gratulera Suliman med familj för att en så stor del av svenska folket vill detta och beklaga alla svenskar som inte får samma standard av samhället…

Jag ber er som eventuellt tänker kommentera detta att vårda språket.

23 thoughts on “Herr Suliman med tre fruar och 16 barn saknade skyddsbehov, fick stanna ändå

 1. Oerhörda syltryggar .Hur är detta bara möjligt. Månggifte är ju förbjudet i Sverige. Ansvariga på migrationsverket och Svenska regeringen, det är dags att VAKNA.

  • Det är med alla facit i handen allra bäst att de har somnat in för alltid!
   Så illa som de spenderar svenskarnas skattemedel är i min värld ett grovt förräderi !

 2. Hej alla!

  Här är sanningen.

  Uppgifterna om att en syrisk man och hans tre fruar fått flytta in tre lägenheter i Nacka har skapat stor uppståndelse. Rykten har florerat att mannen och hans fruar ska ha fått lägenheterna – uppgifter som är felaktiga. – Man får hyra en lägenhet under två år sen ska vi sälja alla de här lägenheterna om två-tre år när behovet minskar, säger Mats Gerdau (M), kommunalråd i Nacka
  Sluta fördoma folket snälla och använd sin hjärna en stund för att hitta sanningen.
  Sedan är inte alla barn får barnbidrag?
  Är inte alla som har barn får bostadsbidrag?
  Vad är det me er? Är det fel att hjälpa 16 barn och 3 kvinmor?
  Tänker ni inte på framtiden när alla dem barnen kommer att jobba och betala skatt då är ni flesta äldre och handikappa och behöver mycket pengar och hjälp 🤔.

  • En stenrik man kommer hit och får leva på bidrag,en fattig 2 barns mor blir vräkt och får bo på vandrarhem var finns den svenska rättvisan?

 3. Träffat min tjej utomlands och nu är vi gifta. Väntetiden att få hit henne 2 år. Hon kostar inte Sverige ett öre pga att jag försörjer henne tills hon lär sig språket och hittar jobb. Han har 3 fruar o massa barn det är helt ok att han får uppehållstillstånd. Jag funderar på att skaffa 2 fruar till det verkar vara lättare att få dom hit 😂😂😂

  • Din fru kom in som invandrare och då ställs helt andra krav än de som kommer in som asylinvandrare.
   En asylinvandrare kan komma in i landet utan pass eller ID handlingar och söka uppehållstillstånd i Sverige, som är omöjligt för en invandrare.
   Svenskar som gifter sig med exempelvis kvinnor från sydost Asien, där måste mannen kunna visa upp en bra inkomst eller att han har stort kapital och en rymlig bostad också.
   Handläggningen tar mycket lång tid ca 2 år är vanligt.
   Orsaken till alltsammans är att svenska myndigheter är inte intresserade att få in kvinnor som kan försörja sig och där mannen har bra inkomst och ordnade förhållande, därför det blir oftast ingen röst för S , MP eller V.
   Asylinvandringen är en röstimport för S MP och V och ingenting annat.
   Många skiljer inte på asylinvandringen och annan invandring, men det är en väsentlig skillnad.
   Invandrarna har hög sysselsättning jämförbar med den som svenskar har, men myndigheterna slår ihop asylinvandrare med andra invandrare där avsikten är att få en bra statistik, som lurar många.
   Skiljer man på asylinvandrarna blir sysselsättningsgraden mycket låg, utan den stora övervägande delen är bidragstagare.

 4. Fy fan säger jag bara. Regeringen har inte råd att höja våra pensioner men ge bidrag till mannen som har tre fruar och har råd att åka till Mecca som kostar multi. Det är bara Sverige som det händer i😵😡😡vi andra får kämpa för uppehälle

  • Hej ”Luntan” !

   Jag vet inte hur jobbigt det är men bra vore om du skrev till Nacka och begärde svar på din fråga. Kanske vill Pettersson hjälpa till och redovisa sedan.
   Hur partierna röstat i kommunfullmäktige är kanske också intressant. Det sägs ju att alla ”borgerliga” knapptryckare röstat för den landsförrädiska propositionen 1975.
   Hälsningar
   Tomas.

 5. Ok. Alla journalister har skrivit en massa om det. En massa folk har protesterat. Det är inte bara den ekonomiska delen, utom att svensk samhället börjar ta steg bakåt i stället för framåt. Finns det resultat av det hela debatten som pågår ? Ingen av ansvariga blev den minsta berörd. Det är problem i Sverige. Man kan inte klara av politiska återgärder och rättigheter hemifrån sittande på soffa. Tyvärr.

 6. Du som har skrivit spelar att du bryr dig om samhället och skattepengarna men det är så klart att du bryr dig inte. Du är bara efter den här mannen pga att han har 3 fruar och 16 barn.
  Det är bara det som stör dig och bilden du har lagt och som inte stämmer alls med sanningen är ett bevis om att ditt huvud är full av illusion.

 7. Var beslutet ens lagligt; att ge alla från Syrien -som man inte ens vet Verkligen ÄR från Syrien- uppehållstillstånd?

  Med tanke på att Migrationsverket
  1) inte reder ut varifrån de verkligen är,
  2) och kommer fram till att en hel del uppenbart inte har skyddsbehov,

  -Om beslutet inte är lagligt- borde det inte alla uppehållstillstånd som givits under tiden omprövas?!

  Innan ” humanisterna” börjar skrika bör de betänka att det de ekonomiska migranterna kostar Sverige tas från behövande Svenskar och biståndet till riktiga flyktingar i flyktingläger i andra länder!

 8. Migverket har återigen brutit mot alla lagar utan några som helst rättsliga påföljder då de gett asyl till en rik man med tre fruar och 16 barn utan några som helst skyddsbehov.Mannen är inte ens från Syrien.Den rike haremsmannen får alla bidrag som finns och mer därtill i ett dyrt fint område i Nacka som mijoner svenskar bara kan drömma om.Nacka kommun som kastar ut svenska barnfamiljer med blöjbarn på gatan medan somaliska familjer flyttar in i samma hus,en sjuk man kastade nacka kommun också ut på gatan halvnaken gråtande och frysande.Sverige den inhumanitära galna bananmonarkin som styrs av korrupta galningar som sålt ut svenska folket och Svea rike till djävulen själv för några silverpenningar .Ingen regering sedan Palme tog bort tjänstemannaansvaret har lyft ett finger ens för att återinföra tjänstemannaansvaret,det bevisar ju vilka skurkar de varit och är.

 9. Jag satsar på att denne man var en högstående figur i samhället. Med stor sannolikhet affärsman som profiterat så länge det gått (alt. gjort ett kap) på kriget, avvecklat, gömt undan vinsten och sökt sig hit till oss för att vila sig. Handhjärta på det.

 10. Ja, ja alla bidragstagare är välkomna. Tyvärr utvisas en del av dem, som jobbar och sköter sig.
  Sverige, landet in absurdum, styrt av fåntrattar.
  Vägen mot såväl u-land som bananrepublik är utstakad.

 11. Den mest infantila politiska vurpa världen skådat. Nackamoderaterna har tillsammans med förvaltningsrätten rekordet, hittills. Vad tycker skattebetalarna i denna kommun? Har ni råd med det här! Läs gärna NYA TIDER och SAMHÄLLSNYTT. Skådespelarna i SOLSIDAN verkar nästan normala om man jämför.

Kommentera