Stäng

”Bitrånaren” dömd – offren får inte tillbaka pengarna

BROTTSLIGHET. Det blev två års fängelse för den 29-årige man som åtalats för att ha rånat äldre vid bankomater i Fröslunda, Eskilstuna för drygt tre år sedan. Det meddelar Eskilstuna tingsrätt i en dom i dag. 

Tingsrätten redovisar därefter i domen alla de tre brott som skedde vid bankomaten i Fröslunda i oktober 2014.

Alla de tre pensionärer som befinner sig i 90-årsåldern har utsatts för en kränkning när de blev attackerade när de skulle ta ut pengar, konstaterar tingsrätten. De beviljas också skadestånd på summor mellan 5 000 och 9 000 kronor.

Tingsrätten skriver när det gäller en av männen som var sjuk under rättegången och hördes via telefon: ”Han kan således med hänsyn till ålder och utseende ha framstått som ett både lätt och lämpligt offer. Detta visar på ett ytterst förslaget handlande från 29-åringens sida”.

Om det tumult som utbröt och gjorde att både mannen och rånaren hamnade på marken: ”… det förstärker 29-åringens mycket hänsynslösa beteende”.

När det gäller kontanterna blir det däremot ingen ersättning för någon av de tre drabbade pensionärerna.

När det gäller den nu 89-åriga kvinnan lyckades inte 29-åringen få tag i hennes pengar trots att han bet henne i handen i ett försök att få henne att släppa greppet om de tusen kronor hon just tagit ut. I den dragkamp om pengarna som uppstod mellan honom och kvinnan, gick sedlarna sönder och togs i beslag av polisen.

”Att sedlarna kan ha skadats i samband med gärningen innebär inte nödvändigtvis att de saknar ekonomiskt värde” skriver tingsrätten och menar att det saknas någon utredning som visar att kvinnan lidit någon skada av tillgreppet.

Också när det gäller de drabbade männen menar tingsrätten att det saknas utredning som visar om de via försäkring eller på annat sätt, har fått ersättning för de stulna pengarna. Det saknas utredning på vilket sätt de har lidit skada och därför ersätts de inte för förlusten av de stulna pengarna, slår tingsrätten fast.

 

29-åringen dömdes till två års fängelse för grov stöld, rån och försök till rån. Han ska stanna kvar i häktet tills domen vinner laga kraft eftersom det finns risk att han smiter från straff annars, konstaterar tingsrätten.

-Pettersson noterar att PK-media glömmer berätta att Osman Ali Abdi, född 1988, efter rånen valde att fly till Etiopien, efter tre år valde herr Abdi dock att återvända och greps på Arlanda. Suget efter bidrag kanske blev för stort.

Eskilstuna tingsrätt B 2946-14

Bitrånaren  Osman Ali Abdi

15 reaktioner på “”Bitrånaren” dömd – offren får inte tillbaka pengarna

  1. Hoppas damen är vaccinerad mot rabies, speciellt som hon har blivit biten av en apa från Etiopien. Rabies är den näst vanliga sjukdomen i Afrika.

 1. Bjuder man in aporna till matbordet så kan man sen inte gnälla när de bajsar på duken. Välkommen till din nya verklighet 87:an!

 2. En 89 år gammal dam blir biten och detta läser vi ”skriver tingsrätten och menar att det saknas någon utredning som visar att kvinnan lidit någon skada av tillgreppet.”
  Vilket trauma för en dam som vet hur Sverige tidigare varit och som kanske slitit och släpat för att klara familjen. Då blir hon påhoppad och någon försöker stjäla hennes pengar, de pengar hon arbetat så hårt för.
  Det behövs ingen utredning!
  Inte lidit någon skada, vilka förgrymmade syltryggar!
  Moder Svea vrider sig i plågor och ingen hjälper ser eller förstår.

 3. Jag minns att i Thailand sade guiden: ”Akta er för aporna!”

  Om jag minns rätt så skjöt thailändarna på aporna med slangbella och sten för att jaga tillbaks dem till djungeln.

  Kanske något för ”Grannsamverkan”?
  Då får de ju en intensiv hemlängtan!
  De har ju redan startat kriget mot oss,
  d.v.s. att följa koranen;
  Islam ska ta över världen, inte delar av den,
  utan hela. – Och om så behövs – med våld.

  Något vi kanske måste tänka på och agera efter?

 4. Slappa, trötta Sverige. Våra krutgummor och gubbar rånas, misshandlas och förnedras. Svinet till förövare har bevisligen anknytning till Etiopien, varför ska han inte stanna där efter avtjänat straff? Snart är aset ute på gatan igen, redo att fortsätta sitt idoga arbete med att våldföra sig på svenskar. Det svenska stålet biter inte längre, vi får hoppas att en salva från Balkan sköter jobbet.

 5. Jag tycker offren skall ha 100 000 var i skadestånd av migrationsverket. Den myndighet, som pådyvlat gamlingarna dessa missdådare. Sedan får migrationsverket bäst de vill stämma gärningsmannen och ta ut skadeståndet av honom. Gärningsmannen skall utvisas på livstid och vara skyldig migrationsverket tills han betalar. MV kan ju prova använda kronofogden.

 6. Av vilken anledning utvisas inte detta missfoster? Av vilken anledning tycker regeringen att svenska skattebetalare skall tvingas försörja dessa samhällsförstörare.
  Se till att skaffa lagar som passar för de sk ”nyanlända”.
  Våra gamla lagar dög på den tiden Sverige var befolkat av laglydiga svenskar. Och det är inte mer än 20-25 år sedan.
  Vad är det som får våra politiker att tro att de har rätten att förskingra arvet från våra förfäder?
  Vi måste få en sverigevänlig regering vis valet 2018.

 7. Men om en muslim vägrar hälsa på sin kvinnliga chef får han 60000:-
  Det är något som är ordentligt ruttet i vårt land. Svensk får tusenlappar den invasive tio gånger så mycket utan att ha lidit kroppslig skada.

 8. Ytterligare ett fall där PK-maffian styr vad folket ska få veta.

  Självklart ska inte folket få kännedom om att de som ”ska rädda Sverige” istället stjäl, rånar, våldtar, mördar.

  Och värre blir det om censur införs, diskussioner pågår hur man ska stoppa alternativ media. Var vakna!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: