Stäng

Regeringen tar beslut om flytt först, gör konsekvensanalys sedan!

INRIKES. Biståndsmyndigheten Sida flyttar från Stockholms innerstad, meddelar vice statsminister Isabella Lövin (MP) på en pressträff. Drygt 500 tjänster berörs när myndigheten flyttar till Botkyrka, en kommun i sydvästra Stockholms län.

– Vi vill se ett Sverige som håller ihop och i det arbetet är det väldigt viktigt med statlig närvaro, säger Lövin.

Enligt kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, Ebba Östlin, kommer flytten förändra förutsättningarna för hela kommunen, säger Östlin. .

– Det är enormt viktigt med statlig närvaro, även i ytterområdena, säger hon.

-Pettersson säger att det är galenskap. Naturligtvis är det bra att myndigheter sprids ut men det finns, enligt vice statsminister Lövin inga lämpliga lokaler i Botkyrka och ska sådan byggas undrar i varje fall jag:

 • Vad kostar det att bygga nytt?
 • När kan det bli klart?
 • Vad blir totalpriset för flytten?
 • Finns inga lediga lokaler någon annanstans?
 • En konsekvensanalys av flytten ska presenteras 1 augusti 2018. Brukar man inte göra en sådan analys innan beslut tas?
 • Behövs 780 anställda för att ge bort andras pengar som gör dålig nytta?

Jag ser att Carin Jämtin är generaldirektör för Sida. Jämtin var socialdemokraternas partisekreterare till augusti 2016 och utsågs av regeringen till generaldirektör för Sida från 29 maj 2017. Hoppas  Carin fick jobbet på sina meriter i konkurrens med andra sökanden och inte på grund av sin partibok. Jämtins månadslön är 118.000 kronor. Det hade räck till mycket bistånd. Carin Jämtin har bytt jobb tidigare och tjänat några kronor extra på sosse-metoderna.

Carin Jämtin föreslog också att vi skulle få en muslimsk helgdag men ångrade sig sedan.

Totalt ska cirka 900 jobb i huvudstaden flyttas ut i landet. Malmö, där presskonferensen hölls, får många nya jobb. Myndigheten för tillgängliga medier (100 tjänster), delar av Tullverket (30) och Tillväxtverket (10) flyttar till Malmö.

Även delar av Trafikverket (80–100 tjänster) och Kronofogden (15) utlokaliseras till Skåne. Kristianstad blir hemvist. Inspektionen för socialförsäkringen ska flyttas till Göteborg (60).

Enligt Riksrevisionens utredning från 2009 kostar varje utlokaliserat jobb cirka en miljon kronor.

Så frågan blir återigen. Vad kostar det totalt och kommer myndigheterna att fungera bättre?

Men principen är bra. Det finns ingen anledning till att Sida ska ligga på Östermalm som nu…

24 reaktioner på “Regeringen tar beslut om flytt först, gör konsekvensanalys sedan!

 1. Det är väl det sista halmstrået för att maximera korruptionen och kapitalförstöringen ännu lite till.
  Nu kan de anställa folk på plats som kommer att skicka Sidas pengar till sina hemländer och släktingar på plats.
  Det är ju blivit syftet med hela Sidas verksamhet. Att pumpa ut så mycket pengar som möjligt ur landet. Man plockar symbolpoäng på de länder som man säger sig hjälpa men i själva verket hjälper man så få individer som möjligt. Det är ju så jobbigt att sköta och kontrollera fördelningen av hjälpen på plats.

 2. I USA säger de: Make and spend money…

  I Regeringen säger taxiåkande SSU-fifflarna:
  Move and spend money

 3. Regeringen borde tvångsflyttas till Kumla och Hinseberg, där måste de bo några år med alla aliens de förskingrat våra pengar till. Stefans punch drunk utseende passar i Kriminalvården grå mjukiskläder. Ardalans utvisning till Teheran borde verkställas, bättre försent än aldrig.

 4. Är det inte lite rasistiskt att koppla ihop bistånd och bidrag med Botkyrka ? Och hur ska jobben tillsättas ? Rätt hudfärg går före läskunnighet ? När dom ändå är ifarten, så kan dom ju passa på att flytta ut någon krim.anstalt till Rinkeby också. Resvägarna blir ju kortare-bra för miljön. Och varför ska Isabella få bo kvar i Värmdö, när hon skulle må bra av att komma nära sina kompisar i Husby.

 5. Lägg ner SIDA. Gör en konsekvensanalys av SIDA så blir resultatet nedläggning, endast till för att försörja PK etablissemanget.

 6. Enligt Löfvén et Co:e så vill man med flytten visa statens närvaro i landsbygden och motverka att samhället slits isär. Det sistnämnda har nu trängt in i deras hjärnor men varför det blivit så – icke?
  Det är inte statliga myndigheter som behövs, de tjänstemännen reser ändå bort på konferens utan polisnärvaro och fungerande tåg och andra kommunikationer. Likaså vårdcentraler och apotek (Hägglunds privatisering var en katastrof!). Dessutom en massa annat som kräver större tankegods än regeringen förmår klura ut därför att man själv är en del av problemet.

 7. Sida har sina nuvarande lokaler mycket nära Svt, så varför inte flytta ut Svt också till Botkyrka??

 8. Härligt för alla vänsteraktivister på Sida att möta mångkulturen varje dag, egentligen borde de anställda förmånsbeskattas för all kulturberikning de kommer att få helt gratis. Nu väntar vi bara på att SVT flyttas till exempelvis Husby, staten borde fråga Bonniers om att slå ihop TV4 och SVT till ett företag eftersom de ändå har samma agenda, ” uppfostra svenska folket och trycka tillbaka yttrandefriheten så långt som möjligt samt tycka illa om Trump”

   1. Dela upp regeringskansliet.
    Så de även får vara i bl.a. Rosengård/ Seved, Göteborg – Örebro – Västerås m. fl. städer.

    Erik Ullenhag flyttade ut kontoret till Rinkeby
    och några dagar i Rosengård.
    För han skulle komma ut till folket.
    Men han var bara där under dagtid.
    När det spännande och kulturberikningen tar över efter dagens slit hade Erik U redan lämnat.
    När han var i Rinkeby då var det pendling.
    På kvällen var han i hemmets lugna vrå.
    I Rosengård de dagarna bodde han inne i centrum.

 9. Först öppnar de sin snudor,sen beslutar de sina fantasier,och slutligen inser de,detta var rent åt he-lvete… Typiskt socialistiskt system !
  En som inte hellre vet vad han gör,är rektorn vid Kungsgårdsskolan i Ängelholm.
  Ola Garvell heter dåren på bilden som publiceras i slaskblaskan HD:
  https://hds.imgix.net/tXmKIqBluyraaYbNLoLfNjt96Lo.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=60
  Denne tönt har på eget bevåg inhandlat ”burkinis” till sina Islamska elevers
  stora belåtenhet.För att riktigt undertrycka beduinernas småflickor redan i skolåldern,försvarar han detta sitt handlande med,att baddräktsmodet genom åren har växlat. !!!!
  Vilket kanske i förlängningen innebär,att vi vikingar kommer att gå klädda i läderutrustning,om några år.
  Sedan finns de som frågar sig,hur landet dagligen kan fördummas till den grad,när det finns sådana läromästare. 🙁

 10. Decentralisering, så de våldsamma invandrarna får fler byggnader att kasta handgranater och skjuta emot. Fler myndighetspersoner att jaga efter. Bra tänkt, fördela våldet jämnt över svenskarna.

 11. Det finns inga lämpliga lokaler i hela Botkyrka kommun- låter konstigt? Bra dock att högavlönade byråkrater som genom åren skänkt miljonbelopp till vänsterdiktaturer får se andra miljöer än Östermalm och innerstaden!

 12. Hur menar Pettersson? Varför är det fel med myndigheter på förorter? Är det inte bra för dem att få leva bland det dom skapat?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: