Carin Jämtin avgår igen

INRIKES. Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin avgår och ersätts med Lena Rådström Baastad, tidigare kommunalråd i Örebro, och just nu arbetande arbetar som ledarskapskonsult, var favorit till att ta över.

Nåväl, Carin Jämtin, nyss fyllda 52 år, har avgått tidigare och då gjorde damen en bra slant på avgången. Hur det blir nu vet jag inte men det skulle inte förvåna mig ett dugg om det likt en äkta socialdemokrat blir en bra slant över samt ett inte för ansträngande toppjobb på SIDA, där hon har bra kontakter.

När hon avgick efter valet 2006 gällde följande som jag skrev insändare om i november 2006.

F.d biståndsministern och numera oppositionsborgarråd och riksdagsledamot har 2 heltidsjobb och 3 löner. Både att vara borgarråd och riksdagsledamot är heltidsarbeten hon har fått förtroendet från väljarna att sköta. Att åka på båda dessa femhjulingar samtidigt går inte, Carin kommer att ramla mellan dem. Hon får dessutom avgångsvederlag från sin tid som minister. Totalt tjänar Carin runt 155 000 i månaden, är 42 år och kan när som helst sluta arbeta med en pension som vanliga svenskar bara kan drömma om. Frånsett att hon missbrukar det förtroende väljarna gett henne och missköter ett eller båda av sina jobb är det märkligt att det parti som hon representerar pratar om rättvisa och jämlikhet samtidigt som de påstår att det inte går att sänka skatterna.

Kort vad som gällde vid Jämtins avgång 2006:

2 heltidsarbeten. 3 löner. 155 000 i månaden. 42 år med rätt att gå i pension när som helst. Representerar ett parti som pratar om jämlikhet och rättvisa och som påstår att det inte går att spara och sänka skatterna.

 

14 thoughts on “Carin Jämtin avgår igen

  1. […] Jag ser att Carin Jämtin är generaldirektör för Sida. Jämtin var socialdemokraternas partisekreterare till augusti 2016 och utsågs av regeringen till generaldirektör för Sida från 29 maj 2017. Hoppas  Carin fick jobbet på sina meriter i konkurrens med andra sökanden och inte på grund av sin partibok. Jämtins månadslön är 118.000 kronor. Det hade räck till mycket bistånd. Carin Jämtin har bytt jobb tidigare och tjänat några kronor extra på sosse-metoderna. […]

  2. […] Jag ser att Carin Jämtin är generaldirektör för Sida. Jämtin var socialdemokraternas partisekreterare till augusti 2016 och utsågs av regeringen till generaldirektör för Sida från 29 maj 2017. Hoppas  Carin fick jobbet på sina meriter i konkurrens med andra sökanden och inte på grund av sin partibok. Jämtins månadslön är 118.000 kronor. Det hade räck till mycket bistånd. Carin Jämtin har bytt jobb tidigare och tjänat några kronor extra på sosse-metoderna. […]

  3. […] Jag ser att Carin Jämtin är generaldirektör för Sida. Jämtin var socialdemokraternas partisekreterare till augusti 2016 och utsågs av regeringen till generaldirektör för Sida från 29 maj 2017. Hoppas  Carin fick jobbet på sina meriter i konkurrens med andra sökanden och inte på grund av sin partibok. Jämtins månadslön är 118.000 kronor. Det hade räck till mycket bistånd. Carin Jämtin har bytt jobb tidigare och tjänat några kronor extra på sosse-metoderna. […]

  4. Troligtvis så vet hon om att loppet är kört för sossarna, så
    hon gör en Renfeldtare, och smiter ut bakvägen, så gör
    fegisar!

  5. SOSSAR=SAMHÄLLSTJYVAR,samma ynkliga parti som
    inte ens kan eller vill ta bort den orättfärdiga högre skatt
    som Sveriges pensionärer betalar jämfört med löntagare,
    Ynkligt, vidrigt att se hur dessa samhällstjyvar förser sig själva
    och skiter i dom som dom säger sig företräda, den lönen är
    100,000 kr för stor per månad!

  6. Jämtin borde ha råd göra vid sina tänder, men väntar väl tills hon kan få bidrag för detta.
    Om Jämtin ni skall arbeta på SIDA så kan hon säkert räkna med en lön på 160 000 kr/månad samt olika styrelseuppdrag m.m.
    Går verkligen snabbt utför för Sverige.
    Hur går det med Mona Sahlins brottsbana. Ingen rättegång snart.
    Margot Wallström klarade sig från mutanklagelser gällande lägenhet.
    Skall man göra ett brott och klara sig undan kan det vara all idé och först bli sosse.

  7. Typiskt sossar det gäller att sko sig när andra betalar. Detta är väl man kallar solidaritet inom sosialdemokratin……….

  8. Socialdemokrater och Miljöpartister har upptäckt att de inte behöver arbeta om de sätter möjligheten att avgå i system.

Kommentera