Terrordömd måste besöka polisstation 260 gånger per år – ”makabert”

BROTTSLIGHET. En terrordömd 42-åring måste anmäla sig vid en polisstation fem dagar i veckan under de kommande åren. Säpo anser att det finns en risk att han begår eller medverkar till terroristbrott. ”Det är makabert”, säger advokat Thomas Olsson.

I slutet av december begärde Säpo att en 42-årig man skulle ställas under anmälningsplikt – att han fem dagar i veckan ska inställa sig vid en polisstation.

Orsaken var att ”det kan befaras” att han kommer begå eller medverka till terroristbrott. Dessutom menade Säpo att mannen ”enligt tillförlitlig information upprätthåller kontakt med ett flertal personer som kan misstänkas ha kopplingar till terrorrelaterad verksamhet samt att han spridit våldsbejakande budskap med klar avsikt att påverka andra personer”.

Mer på Metro…

-Pettersson tycker också ”det är makabert” men inte av samma skäl som advokaten som tycker det är jobbigt för mannen att behöva besöka polisstationen fem dagar i veckan.

Jag håller med, mannen ska inte besöka någon polisstation. Han ska ut ur landet.

2005 dömdes 42-åringen av Svea Hovrätt för bland annat förberedelse till terroristbrott. Straffet blev fem års fängelse och utvisning. Efter att han frigavs villkorligt 2007 beslutade regeringen att han skulle tas i förvar. 2008 beslutade regeringen att han istället skulle ställas under uppsikt fem dagar i veckan. Under flera år har mannen alltså fått inställa sig vid en polisstation flera dagar i veckan. I augusti 2017 beslutade Migrationsverket att avbryta verkställigheten av utvisningsbeslutet i avvaktan på en ny prövning av hans ansökan om uppehållstillstånd, enligt dokument från tingsrätten.

Läs noga:

  • Mannen dömdes 2005 till 5 års fängelse och utvisning!
  • Han frigavs 2007! Men togs i förvar!
  • 2008 släpptes han men ska hållas under uppsikt, och inställa sig på polisstationen flera dagar i veckan.
  • 2017 avbryts försöket med utvisning och hans uppehållstillstånd ska prövas på nytt.
  • Fattar ni? Jag gör det inte. Alla partier är överens, nåja, nästan alla, att den som inte har rätt att vara i landet ska ut.

9 thoughts on “Terrordömd måste besöka polisstation 260 gånger per år – ”makabert”

  1. En skämt om advokater går ungefär så här, varför används ibland advokater inom forskningen? Det finns saker som inte ens laboratorieråttor gör!

  2. Kanske något för ”Grannsamverkan”?

    Han skulle kanske må bättre och ha mindre besvär med alla besök på polisstation om han fick en ”intensiv hemlängtan”?

    Men tänk på att medborgargarden är olagligt!
    Troligen mer olagligt än terrorism!

  3. Att överhuvudtaget ta upp en prövning av uppehållstillstånd kan väl endast totala jubelidioter fundera på.
    Lagvrängareskrået skär guld med täljkniv i asylindustrin, allt är skrämmande.

  4. Lås in honom på heltid tills ni skickar honom tillbaka till sina rötter !
    Inga problem mer än för advokaten som måste skaffa sig en annan klient , inom kriminalitetssfären som vi skattebetalare betalar för !
    Advokaten få ingen panik nu , där ute i samhället så lider det ingen brist på just kriminella.

KommenteraAvbryt svar