De palestinska ”flyktingarna” är en bluff


MELLANÖSTERN. De arabiska ”flyktingarna” från Palestina är inte som några andra flyktingar. Medan den knappa miljon judar som utan ersättning drevs iväg från arabvärlden, där de bott i tusentals år, efter Israels bildande 1948 har blivit fullvärdiga medborgare i Israel eller de länder de flyttade till är arabernas situation helt annorlunda. 

De arabiska ”flyktingarna” från Palestina ärver sitt flyktingskap i generation efter generation. De tillåts inte bli medborgare i de länder där de är födda trots att de inte flytt.

Inga andra flyktingars barn blir flyktingar på föräldrarnas meriter. Alla andra större flyktingproblem som uppstod efter andra världskriget har löst sig genom integration och assimilering.

500.000 finska karelare tvingats flytta när Sovjet tog över stora delar av östra Finland i samband med krigen. De är idag assimilerade i Finland och en del i Sverige. Till karelarna byggdes aldrig några flyktingläger, de hjälpte till att bygga upp ett rikt och demokratiskt land. De karelska flyktingarnas ättlingar kräver inte att få återvända till Karelen.

Mellan 12 och 14 miljoner tyskar tvingades iväg från sina hemländer efter kriget, åt dem byggdes inga flyktingläger. De integrerades och assimilerade och byggde upp ett av världens rikaste länder. De tyska flyktingarna kräver inte att få återvända till de länder deras förfäder lämnade.

Det finns fler exempel men det är bara de palestinska arabernas ättlingar som fortfarande bor i flyktingläger, utan en chans att bli medborgare i de länder där de är födda.

Efter 70 år och flera generationer hävdar araberna fortfarande att har rätt att  återvända dit de aldrig varit men där deras mor- och farföräldrar bodde för flera generationer sedan. Inga andra flyktingar hävdar den rätten. Det gör inte heller deras barn och barnbarn. Det gör bara de palestinska araberna…

De palestinska araberna, födda i Syrien, Libanon, Irak, Egypten, Kuwait med flera länder vägrar fortfarande erkänna Israels rätt att existera och bedriver ett utnötningskrig som de själva förlorar mest på.

Har ni någonsin hört talas om några judar som vill utplåna Egypten eller Syrien för att deras förfäder en gång tvingades iväg utan möjlighet att ta med sig sina ägodelar?

Så varför krigar araberna från Palestina ännu? Finnar, tyskar,judar och många fler har accepterat att de förlorat. Varför inte araberna?

Hur länge ska vi acceptera arabernas krigande och terror och dessutom betala det med bistånd?

Tyskarna har accepterat att de inte lyckades utplåna Polen. Finnarna har accepterat att de inte klarade av Sovjet. Judarna inser att de inte kan flytta tillbaks till Kairo, Damaskus och Bagdad. De är kloka nog för det.

När ska araberna erkänna Israels rätt att existera?

Det blir inte fred förrän araberna erkänner Israels existens och ättlingarna till de palestinska flyktingarna tillåts att bli fullvärdiga medborgare i de länder där de bor.

Innan det sker kommer krigen i Mellanöstern att fortsätta och de som lider mest är de muslimska araberna…

Ni vet väl att sedan Israel bildades 1948 har ungefär elva, kanske tolv miljoner muslimer dött en våldsam död. Av dem har israelerna dödat c:a 35.000 och runt tio miljoner har dött i krig med andra muslimer,  ändå finns det normalt kloka människor som påstår att det är Israel som är problemet…

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.


14 responses to “De palestinska ”flyktingarna” är en bluff

 • Lagro

  Emiratet Transjordan bildades 1921 och blev ett Brittiskt protectorat.
  Jordanien blev en självständig stat 1946 och annekterade Västbanken 1948, som sedan Israel ockuperade 1967 och är fortfarande ockuperat av Israel.
  Det området som kallades Palestina var ett Brittiskt protectorat, men som Britterna ville överlämna till FN för bildande av två stater en judisk och palestinsk.
  FN;s förhandlare om en två stats lösning var Folke Bernadotte som blev mördad av en judisk terroristorganisation 1948, som motsatte en två stats lösning. Judarna hade den här tiden inget intresse av någon två stats lösning som kan konstateras.
  På det här Palestinska området fanns det araber (Palestinier) bosatta och för att ge plats för judar och en planerad Israelisk stat blev ca 800.000 palestinier bortkörda från området med våld under tiden 1947- 1948.
  1948 utropades Israel som stat och blev godkänd genom FN, som därigenom är en suverän stat.
  Efter 1948 skedde en stor inflyttning av judar från många olika länder, därför nu hade judarna fått en egen stat.
  De här palestinierna som blev bortkörda hamnade i flyktingläger i olika arabländer och blev registrerade som flyktingar och fick därigenom bidrag från FN och finns idag fortfarande kvar som flyktingar och deras ättlingar.

  Gilla

  • Lagro

   Att göra jämförelser med tyskar som flydde från Polen, Sudet efter andra världskriget är inte hållbart, därför de här tyskarna hade ett hemland Västtyskland som tog emot dem och de kunde etablera sig där.
   Det är helt rätt att tyskarna de blev bortkörda från Polen, Sudet området och även från andra länder.

   Gilla

   • Lagro

    Nu har det varit ett evigt tjat i 70 år om en två stats lösning med en stat Palestina på området som idag är Västbanken och Israel.
    Det borde inses att området är för litet med två stater och något som Israel inte kan acceptera, därför de måste kunna försvara landet Israel, som inte är möjligt med en Palestinsk stat som sannolikt skulle bli fientlig också.
    En lösning kunde vara att Västbanken blir en federation med Israel, eller en autonomi som gör att Israel har kontroll på området.
    Däremot Gaza borde kunna bli en palestinsk stat men sådana ambitioner finns inte, utan palestinierna har planen att komma över hela området som är Israel idag, och göra det till en Islam stat.
    De palestinska ledarna ställer kravet att alla som blev bortkörda från Palestina 1947- 1948 skall ha rätt att återvända och även deras ättlingar, som idag skulle röra sig om 5 miljoner människor.
    Självklart kommer inte Israel att acceptera något sådant, det skulle vara undergången för den judiska staten Israel.
    De palestinska ledarna ställer också kravet att Jerusalem skall vara Palestinas huvudstad.
    Genom att USA har godkänt Jerusalem som Israels huvudstad, kan man inse att det kommer inte att bli någon palestinsk stat på Västbanken.
    USA följer Israel och EU måste följa USA, därför är den palestinska staten på området borta från alla planer, det kommer aldrig att bli någon palestinsk stat där.

    Gilla

   • Lagro

    Någon lösning på Palestina-Israel konflikten är svårt att se.
    Palestinierna är fanatiskt inställda på att de skall ta hand om det område som är Israel och skapa en islam stat Palestina med sharia lagar där.
    Judarna har de planer på att fördriva, för att ge plats för araber, de anser att de skall ge sig till de länder som de kommit ifrån och hör inte hemma i Mellan Östern.
    Naturligtvis är deras planer helt orealistiska och kan ses som osannolika drömmar.
    Eftersom Israel ockuperade Golanhöjden 1967 blir Israel i konflikt med Syrien som uttalat att om Israel lämnar tillbaka Golanhöjden öppnar de normala förbindelser med Israel, alltså erkänner staten Israel.
    Men Israel vägrar att förhandla om Golanhöjden, som gör att det kan utveckla sig till ett problem för Israel.
    Syrien är allierad med Iran, som gör att Israel har under lång tid hotat Iran, men Iran har en folkmängd på 80 miljoner och en stark militär som räds inte, varken Israel eller USA.
    De som skulle göra jobbet för Israel är USA, men militären har sagt ifrån att det skulle vara det största misstag USA någonsin gjort att gå i krig mot Iran.
    Syrien och Iran är i allians med Hezbollahn som är utbildad av Iran och är erkända som mycket duktiga soldater och har idag lång krigserfarenhet.
    Israel har också hotat Hezbollahn men Israel kommer inte att gå i krig mot Hezbollahn, som skulle innebära stora egna förluster.
    Socialdemokraterna erkände Palestina och har pumpat in stora biståndspengar till den korrupta ledningen, och trodde de skulle kunna lösa konflikten, som kan ses som ett stort skämt.
    Israels utrikesminister uttalade till Margot Wallström att konflikten är komplicerat, och inte som att montera ihop en IKEA möbel.
    Margot Wallström var inte heller välkommen till Israel som Sveriges utrikesminister, och bör nog stanna på hemmaplan när det gäller sådana spörsmål som utrikespolitik..

    Gilla

 • Lena

  Det vimlar av så kallade palestinier på universiteten i nordamerika, för tusan vilka har byggt upp universiteten jo den vita befolkningen med rötter i Europa, nu tar mellanösterns snyltares avkomma plats på dessa universitet , utan att någonsin ha bidragit !

  Stoppa det här bedrövliga eländet medan tid finns, de förökar sig som …………………………!
  Universiteten och studierna där så som vi känner de, kommer att ändras !
  Lyssna på professor Jordan Peterson.

  Gilla

 • Joy

  Muslimerna drevs ut från Spanien efter många århundraden av ockupation. De har försökt att hävda i domstol att de har rätt att bo där, genom att deras förfäder bodde där. De fick avslag på det. Men nu tar de sig dit och till övriga Europa, och det kommer aldrig att bli lugn igen.

  Gilla

 • Stenbock

  Glöm inte att det finns många sådana parasiter,som uppger sig vara ”palestinier”,men i verkligheten är från olika ghetton i de arabiska länderna.Dessa vet mycket väl,det finns ett land i Norden som består till c:a 75 % fullständiga idioter ! Via I-phons får de inbjudan till Absurdistan, och hur de skall lägga upp sina sagor hos MV….

  Gilla

 • assad

  Jag önskar att jag var bubbe så jag inte behöver jobba. Då kan jag vara ute och bråka när alla svenskar jobbar. Det är kul.

  Gilla

 • Jag

  Muslimer är som en gräshoppssvärm, de utrotar allt som kommer i dess väg! De vill inte och kan inte anpassas i ett västerländskt samhälle!
  Se på Sverige, se på Europa!
  Se på de länder som massimporterar dessa MENA-individer.
  VI är snart ett U-land pga denna massimport!
  När vi Svenskar är utrotade/utkörda ur vårt eget land så kommer det enbart att finnas en massa muslimer som inte gör något förutom att springa i sina krigscentraler. Ingen som kommer att betala skatt, konsumera osv. Sverige med flera länder (bl a Tyskland, Frankrike) kommer att se ut som ett land i ett MENA-land, allt kommer att förfalla totalt.

  Gilla

 • SasjaL

  Många äro de stater genom historien som försökt att utplåna Polen, men som aldrig lyckats. Dåvarande Tyskland var varken den första eller den sista att försöka.

  Gilla

  • Lagro

   Polen har stått i vägen för de som planerade annektera Ryssland, därför har Polen kommit i problem.
   Det senaste var när nazisterna skulle inta Ryssland, som misslyckades den annekteringen, och samma sak med alla andra försök att krossa Ryssland.
   CIA försökte ställa till problem för Ryssland med inblandning i Ukraina, där de propagerade för att Ukraina skulle bli medlem i EU och Nato, som gjorde att landet blev splittrad och Ryssland blev tvungen att rädda Krim och deras marinbas där.
   CIA lyckades med att få sanktioner mot Ryssland, men de största förlorarna blev Ukraina och EU.
   Ukraina har förlorat transferingsavgifter för den ryska gasen genom Ukraina till Europa, som rör sig om stora pengar, nu går gasen andra vägar till Europa, därför Ukraina blev ett opålitligt land.

   Gilla

   • Lagro

    Ukraina ansåg att de skulle kunna köpa gasen från Ryssland för samma pris som under sovjettiden när mycket var subventionerat bland annat gasen.
    När Ryssland ville ha marknadspriset på gasen stängde de ned gas som gick genom Ukraina till Europa, som har gjort att Ryssland har lagt om gasledningarna att de går inte genom Ukraina till Europa.
    Man kan påstå Ukraina sköt sig själv i båda fötterna.
    Idag köper Ukraina sin gas via Europa till nära dubbla priset än från Ryssland, men det är EU som betalar därför är det betydelselöst för Ukraina.

    Gilla

   • SasjaL

    Den senaste var när Sovjet gick in, inte Tyskland …

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: