Är SD minoriteternas parti?


Det verkar ibland som att migranter förväntas stödja fri invandring eftersom de själva liksom har dragit nytta av det nya landets gästfrihet. Är det ett rimligt resonemang? Det är tvärtom något av en internationell kodex att man respekterar värdlandet och dess sedvänjor. I Sverige har vi i strid med denna kodex, dumt nog, tonat ned våra egna värderingar som om vi skämdes för dem.

I en intervju före jul med Svenska Dagbladet framhöll Jimmie Åkesson att Sverigedemokraterna satsar på att nå fler invandrarväljare inför valet i september i år. Det kan låta kaxigt, men denna utveckling är faktiskt redan i rullning. Enligt Statistiska centralbyrån har Sverigedemokraternas stöd bland utlandsfödda flerdubblats mellan 2014 och 2017, låt vara från en relativt låg nivå.

Denna ökning är inte ett dugg motsägelsefull. Det finns ingen som helst motsättning mellan att vara född i ett annat land och samtidigt uppskatta Sverige just som en svensk nation och därmed inse betydelsen av reglerad invandring. Man kan absolut känna sig trygg i sin argentinska, lettiska eller persiska bakgrund och på samma gång dela Sverigedemokraternas socialkonservativa åsikter. Givet att svensk politik på många sätt är extrem är det i många frågor just Sverigedemokraterna som står för normalitet i ett internationellt perspektiv.

Självklart är gruppen ”utlandsfödda” mycket heterogen och deras kunskap om och förståelse för det svenska samhället varierar kraftigt, liksom deras värderingar. Och om man exempelvis vill att sunnimuslimska kalifat ska breda ut sig i Sverige så är det inte rationellt att rösta SD, ej heller om man vill se kravlösa regler för exempelvis anhöriginvandring. Å andra sidan tror jag att många invandrare faktiskt har bättre förutsättningar än medelklassvenskar att förstå varför det nuvarande systemet inte har fungerat och varför vi behöver förändring.

Läs mer här:

https://samtiden.nu/2018/01/ar-sd-minoriteternas-parti/


8 responses to “Är SD minoriteternas parti?

 • verklighetochsanning

  Den svenska värdegrunden består av DEMOKRATI och MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER! Ingen muslim och inget muslimskt land delar denna värdegrund! Vad gör muslimer i Sverige? Förbjud ISLAM i Sverige. Politisk rörelse inte religion

  Gilla

 • MartinA

  Det antirasistiska mittenpartiet som förespråkar en lagom invandring. Och fjäskar för invandrare.

  Gilla

 • Joy

  Tyvärr måste jag säga att jag är besviken på SD. De lever i en fantasivärld där folk lever i ett mångkulturellt samhälle. Bottennapp!

  Gilla

 • Conny Lundberg

  De invandrare som redan bott här under längre tid och stadgat sig med fast jobb osv är ofta mer kritiska till invandringen idag än oinformerade svenskar. De fick ju ingenting gratis utan fick jobba sig till det de nu har.

  Gilla

 • Lena

  O T :
  Ruptly visade tidigare idag en ”me too” manifestation från Stockholm, kommer kanske på ”you tube” senare !

  Gilla

  • Lena

   Ligger här nu jonas sjöström och gudrum schyman hann jag att se.

   Gilla

   • Sven-Erik

    @Lena m.fl., Både Gudun och Jonas vill kapa MeeToo-rörelsen, eftersom det finns en politisk potential bland alla rörelsens sympatisörer. F! kan komma över 4% spärren.
    Vem blir förlorarna, när de yngre kvinnorna röstar V eller F?
    Gissningsvis V, Mp, S, C, L, Kd och m.
    Bra tycker jag, som aldrig mer röstar på dessa sju(ka) partier.

    Gilla

   • Kent

    Ingenting att se.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: